Šiuo metu Prienų „TonyBet“ ekipoje rungtyniaujantis 34-erių metų M. Lukauskis kovo 29-ą grįš į gimtąjį Panevėžį ir vėl stos į kovą su „Žalgiriu“. Tik šįsyk LKF taurės turnyro pusfinalyje.

Finalą prisimena puikiai

198 cm ūgio gynėjas ir po penkerių metų puikiai prisimena tą LKF taurės turnyro finalą, kurio atomazgos autoriumi tapo būtent jis.

„Rungtynės buvo sunkios. Visą laiką teko vytis. Emocijų buvo daug. Nemąsčiau – pataikysiu ar ne, nors prieš tai buvau prametęs 3 аr 4 metimus. Gavau kamuolį krašte ir paleidau“, - prisiminė M. Lukauskis. - Nedaug trūko, kad viskas būtų apsisukę, nes Jono Mačiulio metimas paskutinę sekundę buvo labai arti tikslo. Tačiau viskas baigėsi laimingai. Ir aš buvau dvigubai laimingas, nes laimėjome mano gimtajame Panevėžyje“.

Tai buvo pirmas „Lietuvos ryto“ trofėjus vadovaujant Rimui Kurtinaičiui. Pasak M. Lukauskio, tai buvo nepaprastai svarbu visai komandai, tais pačiais metais tapusiai ir LKL čempione, ir ULEB Europos taurės laimėtoja.

Po to sezono M. Lukauskis išvyko į užsienį. Pirmiausia į Prancūziją, po to – Vokietiją, Ispaniją, Italiją, Turkiją... Per penkis sezonus krepšininkas spėjo parungtyniauti šešiose valstybėse ir grįžti į gimtą Lietuvą. Tai, ką jis rado namie po kelionių, M. Lukauskiui patinka.

„Grįžau į gerokai įdomesnį šalies čempionatą. Kai išvykau, buvo gal viena ar dvi komandos, kurios galėjo pasispardyti prieš „Žalgirį“ ar „Lietuvos rytą“. Dabar yra septynios ar aštuonios. Norint iškovoti pergalę, reikia visu pajėgumu žaisti beveik prieš bet kurį varžovą. Todėl ir LKF taurės turnyro finalo ketvertas turėtų būti intriguojantis“, - sakė M. Lukauskis.

Noras laimėti nedingo

2009-ais M .Lukauskis žaidė prieš „Žalgirį“, nors iš tų laikų sudėties šįmet Panevėžyje rungtyniaus tik du krepšininkai – Paulius Jankūnas ir Tadas Klimavičius. Tai – seni M. Lukauskio varžovai, tačiau senos istorijos papildomos motyvacijos Prienų krepšininkui neteikia.

„Nėra to jausmo, kad jei esu žaidęs „Lietuvos ryte“, tai turėtų suteikti papildomos motyvacijos prieš „Žalgirį“. Noras laimėti, be abejo, yra – tačiau jau kaip „TonyBet“ komandos nario. LKL jau parodėme, kad galime įveikti „Žalgirį“ (pernai gruodį „Prienai“ nugalėjo kauniečius 101:83). Tad galime tai pakartoti ir taurės pusfinalyje“, - sakė M. Lukauskis.

Šiais metais drauge su M. Lukauskiu „TonyBet“ gretose rungtyniauja kitas panevėžietis – metais jaunesnis Gintaras Kadžiulis, su kuriuo drauge teko rungtyniauti ir anksčiau. Tačiau šio fakto M. Lukauskis pernelyg nesureikšmina.

„Mes su Gintaru žaidžiame panašiose pozicijose, nors šiais metais jis daugiau „pirmas“ arba „antras“, o man Prienuose tenka žaisti nuo „pirmo“ iki „ketvirto“ numerio (nuo įžaidėjo iki sunkaus krašto puolėjo). Tačiau abu mes perduodame savo patirtį jaunesniems žaidėjams. Galbūt tai ir yra svarbiausias mūsų dueto vaidmuo komandoje“, - sakė M. Lukauskis.

Favoritė – savo komanda

Vienas Prienų komandos lyderių nenori prognozuoti, kas šiais metais iškovos pereinamąją LKF taurę.

„Visos komandos yra favoritės. Tai rodo ir nacionalinio čempionato rezultatai. Aš pergalę prognozuoju savo komandai, važiuojame į Panevėžį ne pralaimėti!“, - sakė M. Lukauskis.

Tiesa, pasak jo, „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ lygis yra visu laipteliu aukščiau už kitų dviejų pusfinalio dalyvių. Ir norint juos nugalėti reikia labai gerai sužaisti. Vis dėlto, M. Lukauskis tikisi, kad gimto miesto aistruoliai ir atmosfera „Cido“ arenoje padės jam būtent taip ir sužaisti.

„Man visada labai smagu grįžti į Panevėžį, pasimatyti su tėvais, nes pastaraisiais metais tam beveik nėra laiko. Todėl ir žaisti LKF taurės turnyro finalo ketverte gimtame mieste bus tikras malonumas“, - sakė M. Lukauskis.

LKF taurės turnyro vyrų finalo ketvertas drauge su moterų taurės finalu vyks kovo 29-30 dienomis. Be krepšinio vyks ir kitų socialinių bei pramoginių renginių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)