M. Kuzminsko kontraktas su Malagos „Unicaja“ baigiasi artėjančią vasarą, o tai reiškia, kad puolėjas bus absoliutus savo likimo kalvis – jis galės pasirašyti naują kontraktą su veikiausiai vienu iš Eurolygos grandų arba paskutinį kartą pabandyti patekti į NBA.

Iš Vilniaus kilęs 26-erių M. Kuzminskas nėra tas komandos lyderis, kuris bet kada gali imtis iniciatyvos. Verčiau jis yra žaidėjas, kruopščiai atliekantis savo darbą ir taip sukurdamas puikius epizodus. „Unicaja“ dažniausiai nekuria M. Kuzminskui derinių, kas, jeigu geriau pagalvojus, yra gana teigiamas dalykas, nes NBA 205 cm ūgio puolėjas taip pat to tikriausiai nesulauktų.

Šį sezoną M. Kuzminskas Eurolygoje per aikštelėje vidutiniškai praleidžiamą 21 minutę pelno po 12,7 taško ir atkovoja po 3,8 kamuolio. Tai nėra labai įspūdingi skaičiai, tačiau M. Kuzminskas sužaidė tikrai kelias įspūdingas rungtynes, per kurias pelnė daugiau nei 20 taškų ir surinko virš 20 naudingumo balų. Jis yra vienas tų pastovių žaidėjų, kurie savo taškus surenka labai ramiai ir nepastebimai.

M. Kuzminskas krepšį atakuoja įvairiausiais būdais. Jis yra puikus žaidėjas po krepšiu, gali pataikyti tritaškį ir turi visai neblogą metimą po driblingo. Lietuvis mėgsta ir pakovoti dėl kamuolio puolime – jis gali atkovoti kamuolį ir įmesti iš po krepšio, arba kamuolį pagauti ore ir jį įkrauti. Tai leidžia galvoti, kad M. Kuzminskas savo taškus NBA tikrai surinktų.

Kalbant apie M. Kuzminsko ateitį, jis puikiai tiktų kaip atsarginis žaidėjas tokiai komandai kaip Bostono „Celtics“. Tokioje komandoje, kuri vertina talentingus žaidėjus ir teikia pirmenybę komandiniam krepšiniui. Veikiausiai ne atsitiktinai M. Kuzminsku susidomėjimą išreiškė būtent „Celtics“, kurioje dirba Lietuvos rinktinės skautas Benas Matkevičius. Tikriausiai net nereikia sakyti, kad San Antonijaus „Spurs“ komandai toks papildymas būtų tikrai neprošal.

Tačiau, jeigu M. Kuzminską pasikviestų toks klubas kaip Bruklino „Nets“, jis veikiausiai iš lietuvio tikėtųsi tokių rezultatų, kokių M. Kuzminskas savo karjeroje dar nedemonstravo.

Visgi NBA komandoms gali būti sunku prisivilioti M. Kuzminską – čia, Europoje, Maskvos CSKA ar Barselonos „Barcelona“ lietuviui galėtų pasiūlyti 1,5 ar 2 mln. JAV dolerių. Milžinišką šuolį šį sezoną padariusiam M. Kuzminskui reikės pasirinkti – ar kontraktas su Eurolygos grandu, ar vienas paskutinių šansų įsitvirtinti NBA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)