199 cm ūgio puolėjas sezoną dėl traumos turėjo užbaigti kiek anksčiau nei planavo. Bet jo statistiniai rodikliai, vilkint Santjago de Kompostelos „Rio Natura Monbus“ komandos marškinėlius, išties paliko įspūdį andalūzams.

ACB lygoje A. Waczynskis per 26 mačus ant parketo vidutiniškai praleisdavo 27 minutes, pelnydavo 14,9 taško, o iš žaidimo atakuodavo gana solidžiai: tikslą pasiekdavo 50 proc dvitaškių ir 42,3 proc. tritaškių.

Adamas Waczynskis

O štai 205 cm ūgio M. Kuzminskas, kuris vasarą bandys praverti NBA duris, Ispanijos čempionate kol kas spėjo sužaisti 31 rungtynes, per kurias žaisdavo tik po 20 minučių, bet spėdavo rinkti po 10,3 taško.

Susidomėjimą M. Kuzminsku jau išreiškė Stambulo „Fenerbahce“ klubas, lietuvis taip pat buvo siejamas ir su Maskvos CSKA, ir netgi su NBA rungtyniaujančia Bostono „Celtics“ ekipa.

„Nesvarbu, ar Mindaugas liks čia, ar išvyks kur nors kitur – svarbiausia, kad jis toliau tobulėtų. Jeigu Mindaugas pasiliktų, mes nepaprastai džiaugtumėmės matydami, kaip jis auga kartu su kolektyvu. Jeigu jis išvyks – palinkėsime kuo didžiausios sėkmės. Aš tikiu Mindaugu – jis turi neįtikėtiną talentą žaisti aukščiausio lygio europietišką krepšinį“, – prieš keletą dienų yra pažymėjęs Malagos ekipą treniruojantis Joanas Plaza.

Anot trenerio, lietuvis, kurio kontraktas su „Unicaja“ baigiasi šią vasarą, didžiųjų klubų dėmesio sulaukė ne dėl kelių itin rezultatyvių rungtynių, o dėl savo stabilumo ir sugebėjimo būti komandiniu žaidėju.

„Buvo dienų, kai Mindaugui nesisekė, kai per 10 minučių jis prarado keturis kamuolius. Tačiau tai buvo tiesiog bloga diena. M. Kuzminskas – tai žaidėjas, stabilizavęs savo žaidimą, kas ir daro jį labai paklausiu. Juo domisi ne todėl, kad lietuvis demonstravo puikius asmeninius rezultatus sezono pradžioje, tačiau todėl, kad jis sugeba įsilieti į komandą, sugeba ją keisti“, – dėstė J. Plaza.

Anot katalono, jį žavi M. Kuzminsko universalumas.

„Mindaugui nelengva kovoti prieš fiziškai stipresnius, ne retai žemesnius ir šiurkštesnius puolėjus. Tačiau aikštėje jis gali labai daug ką. Leidau jam žaisti netgi atakuojančiu gynėju, mačiau, kaip treniruotėse jis rungtyniauja vidurio puolėjo pozicijoje. Juokauju, kad šiuos įgūdžius jis gavo iš savo brolio Sauliaus – gerokai aukštesnio ir „centru“ žaidusio krepšininko. Netgi esu sakęs Mindaugui, kad per treniruotes matau žaidžiantį ne jį, o jo brolį“, – nusišypsojo treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)