„Pirmas kartas visada skiriasi nuo antro. Šiemet jau žinojau, kur važiuoju. Komanda žaidžia šiek tiek kitokį krepšinį nei pernai. Aišku, prisideda tai, kad antros ir trečios pozicijos žaidėjų turime nebe šešis, o penkis – gaunu daugiau žaidybinio laiko ir visai neblogai jį išnaudoju. Jaučiu, kad žingsnis po žingsnio einu į priekį ir tobulėju“, - SPORT1 televizijai, kuri šį sekmadienį (spalio 26 d.) 14.00 valandą tiesiogiai transliuos „Gran Canaria“ ir Malagos „Unicaja“ klubų susitikimą, teigė M. Kuzminskas.

„Papildomo spaudimo jausti neturėčiau, tačiau aišku, kad rungtynės bus kažkiek išskirtinės. Man, iš tikrųjų, labai džiugu, kad SPORT1 pradėjo transliuoti „Endesa“ lygą. Yra dėl ko dar labiau stengtis“, - šypsojosi puolėjas.

- Mindaugai, minėjote, kad „Unicaja“ žaidžia šiek tiek kitokį krepšinį nei pernai. Ar tai reiškia, kad Joanas Plaza bando per save perlipti?

- J. Plaza turi griežtus žaidimo rėmus, kurių laikosi, tačiau pasikeitė kai kurie žaidėjai, prie kurių treneriui reikia kažkiek derintis. Palyginimui, sistema, kurią J. Plaza naudojo „Žalgiryje“ ir naudoja dabar, tikrai yra skirtinga.

- Šiemet kol kas viską laimite. Ar tai reiškia, kad „Unicaja“ tapo stipresnė?

- Pernai, galbūt turėjome individualiai stipresnių žaidėjų, tačiau, kaip komanda, šiemet esame stipresnė. Pavyzdžiui, prisijungė Stefanas Markovičius, su kuriuo žaisti yra vienas malonumas. Kiti atėję žaidėjai irgi komandą tikrai sustiprino.

- Už aikštės ribų pernai dažniausiai laiką leisdavote su Domantu Saboniu. Ar labai atsiliepė laisvalaikiui, kad jo nebėra?

- Aišku, atsiliepė. Ypač dėl to, kad Domas yra labai geras žmogus. Kita vertus, kai tiek daug treniruočių ir toks įtemptas varžybų grafikas, nėra laiko apie tai galvoti. O laisvu laiku mes su juo ir dabar dažnai pabendraujame.

- Jaysonas Grangeris ir Franas Vazquezas šiemet nuolat patenka į gražiausių epizodų „top'us“. Tarp jų yra kažkoks ryšys?

- Sakyčiau, kad F. Vazquezas šiuo metu išgyvena savo karjeros piką. Taip gerai jis niekada dar nežaidė. Galbūt, prisideda trenerio braižas, kuris yra tinkamas jam. Jis yra mobilus universalus centras, kuris gali aukštai pašokti, gali greitai bėgti... Dėl to ir patenka jis į tuos „top'us“.

- Praėjusiame ture teko kovoti prieš Marių Grigonį, žaidžiantį Manresos ekipoje. Teko susidurti akis į akį?

- Žaidėme ir panašiose pozicijose, ir skirtingose, bet kažkokia mikrodvikova mūsų akistatos nepavadinčiau. Taip jau sutapo, kad mes kartu aikštėje praleidome nedaug laiko. Tada, kai aš žaidžiau – jis sėdėjo ant suolo, kai jis žaidė – sėdėjau aš.

Šiaip labai noriu už jį pasidžiaugti. Draugiškose rungtynėse Marius žaidė tikrai labai kokybišką krepšinį, o sezono pradžioje kažko trūko. Rungtynėse su mumis jo žaidimas „prasimušė“. Norėtųsi, kad ilgam.“

SPORT1 šį sekmadienį taip pat transliuos ir Jono Mačiulio atstovaujamo Madrido „Realo“ klubo akistatą Tenerifėje su „Iberostas“ ekipa, o nuo lapkričio 1 dienos pasiūlys NBA tiesioginių rungtynių ciklą, kuriame ir Jono Valančiūno, ir Donato Motiejūno pasirodymai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)