Prieš keletą metų LSU studentai buvo pakviesti stažuotis į Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) Europos padalinį Londone, taip pat viešėjo Toronte (Kanada) vykusioje NBA „Visų žvaigždžių“ šventėje. Universitete savo patirtimi ne kartą dalijosi NBA viceprezidentas Europos reikalams ir LSU garbės daktaras Jesusas Bueno Pascualis.

Šįkart LSU suteikė progą studentams nuvykti į didžiausią klubų krepšinio renginį Senajame žemyne – Eurolygos finalo ketverto („Final Four Istambul 2017“) turnyrą, kuris vyks gegužės 19—21 dienomis Stambule (Turkija). Tokia galimybė atsirado, kadangi LSU aktyviai bendradarbiauja su Turkijos sporto ministerija.

„Turkija pasižymi puikia sporto infrastruktūra, kuri suteikia galimybes sėkmingai vystyti sportą. Šiuo metu Turkijos krepšinis išgyvena „aukso amžių“. Iš aštuonių geriausių Europos krepšinio klubų komandų, trys yra šios šalies atstovės. Ne atsitiktinumas ir tai, kad būtent Stambule šiemet vyksta Eurolygos finalo ketverto rungtynės. Eurolyga yra didžiausias klubų krepšinio renginys Europoje, ir tai, kad mūsų studentai dalyvaus finalo ketverto rungtynėse, galės stebėti organizatorių ir sportininkų pasirengimą varžyboms, jiems suteiks puikios patirties“, - teigė LSU sporto ir plėtros prorektorius Mindaugas Balčiūnas.

Norintieji vykti į Turkiją ir stebėti geriausių Europos krepšinio klubų rungtynes, dalyvavo konkurse. Jie motyvaciniu laišku turėjo įrodyti, kodėl būtent jie verti šios kelionės. Trys geriausiai konkurse pasirodę studentai apdovanoti bilietais į Eurolygos finalo ketverto rungtynes. Jiems Universitetas taip pat suteikė nemokamą apgyvendinimą Stambule. Į Turkiją vyks LSU Treniravimo sistemų ir Sportinės rekreacijos ir turizmo programų studentai.

Atrinkti studentai neslėpė džiaugsmo jiems suteikta galimybe vykti į Stambulą.

„Kadangi savo ateitį sieju su krepšininkų fiziniu rengimu, galimybė dalyvauti šiose rungtynėse taps tvirtu akmeniu mano karjeros pamate. Planuoju į renginius keliauti kuo anksčiau, kad galėčiau stebėti fizinio parengimo trenerių darbą“, - būsima kelione džiaugėsi studentas Aurimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją