- Kas naujo komandoje lyginant su praėjusiu sezonu?

- Lietuvos sporto universiteto (LSU) pagrindą ir toliau sudarys „LSU–Atleto“ komandos žaidėjai, kurie rungtyniauja Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Šį sezoną išlaikysime tą patį principą – neimti žaidėjų iš kitų LKL komandų, toliau ugdysime savo žaidėjus, tai yra leisime jiems žaisti „LSU–Atleto“ komandoje LKL čempionate ir su LSU komanda Lietuvos studentų krepšinio lygoje. Tik turėsime vieną išimtį – žaidėją iš Nacionalinės krepšinio lygos (NKL), tai yra pernai žaidęs Paulius Petriliavičius.

Šį sezoną pasipildėme keletu žaidėjų – mūsų universitete pradėjo mokytis Žygimantas Skučas, Karolis Babkauskas ir Tomas Miškinis, visi šie žaidėjai atstovaus LSU komandai. Treneriai taip pat liko tie patys – vyriausiuoju treneriu liko Editas Nickus.

- Kaip vyksta pasiruošimas naujam sezonui?

- Ruoštis naujam sezonui pradėjome dar rugpjūčio pradžioje, kadangi ruošiamės tiek LSKL, tiek ir LKL kovoms. Per šį laikotarpį sužaidėme nemažai draugiškų rungtynių. Žaidėme su keliais klubais iš Rusijos Superlygos, taip pat teko išmėginti jėgas su keliomis JAV universitetų krepšinio komandomis. Pasiruošimo metu teko kovoti ir su lietuviu Antano Sireikos treniruojamu Japonijos klubu „Link Tochigi Brex.“

Šeštadienį jau startuojame LKL pirmenybėse, laukia pirmos rungtynės su Šiaulių „Šiauliais“, tai bus paskutinis pasiruošimas prieš LSKL kovas.

- Galbūt galime teigti, kad šiais metais Jūsų komanda pajėgesnė?

Komandą papildžius Ž. Skučui ir T. Miškiniui akivaizdžiai bus sustiprėjusi mūsų priekinė linija, o K. Babkauskas svariai prisidės prie komandos žaidimo vadovavimo, tai bus puikus jo duetas su Pauliumi Malašausku. Manau, kad šį sezoną tikrai būsime stipresnė ekipa.

- Kokie tikslai keliami komandai šiais metais?

- Kaip ir kiekvienais metais keliame sau tik aukščiausią tikslą – laimėti LSKL. Praeitais metais buvome antri, pralaimėjome finale. Šiais metais bandysime atsirevanšuoti ir įrodyti, kad esame geriausia komanda Lietuvos studentų krepšinio lygoje.

- Kaip manote, kas kiti pagrindiniai favoritai laimėti LSKL?

- Šiais metais tikrai stiprūs bus VDU ir MRU krepšininkai. Jau eile metų šios komandos varžosi dėl nugalėtojų titulo. Kitos komandos taip pat sustiprėjo, dabar sunku kažką prognozuoti.

Jau spalio 7 dieną (pirmadienį) startuos 16-as LSKL sezonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją