Kauno ekipos senbuvis 26-erių metų 200 cm ūgio puolėjas Vidmantas Sragauskis sako, kad komanda dar ieško savo žaidimo. Nors V. Sragauskis LKL pirmenybėse vidutiniškai pelno po 12,8, o BBL čempionate - po 15,5 taško, tačiau komandai jo pastangų neužtenka. Krepšininkas neabejoja, kad komandos gerbėjus jie nudžiugins.

- Sezono pradžia komandai sunki, kol kas aistruolius nudžiuginote tik viena pergale. Kokia žaidėjų nuotaika?

- Visų pirma, džiaugiamės, kad šiemet žaidžiame stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje. Prisipažinsiu, kad čia krepšinis gerokai brandesnis nei Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), kurioje žaidėme ne vienerius metus. LKL pirmenybėse žaidimas vyksta didesne sparta, komandos kibiau ginasi, naudoja įvairesnę taktiką.

Mums tai - didelis išbandymas, reikia daugiau laiko, kad permąstytume savo žaidimą ir tiksliau vykdytume trenerio nurodymus. Be to, komandą papildė keli nauji žaidėjai, mes dar turime geriau suprasti vienas kitą. Vaikinų nuotaika nebloga, žinome ko siekiame ir tai darome negailėdami jėgų.

Mūsų komandai - sunkiausia antra rungtynių dalis, tad turime geriau pasirengti, nors ir negalėčiau paaiškinti, kas mums atsitinka. Žinoma, labai trūksta komandos lyderio Šarūno Vingelio. Tikimės, kad jis netrukus grįš į aikštę.

- Jūsų asmeninė statistika - viena geriausių komandoje. Kaip vertinate savo žaidimą?

- Mano žaidimą turėtų vertinti treneris. Manau, kad ne viską pavyksta įgyvendinti. Kaip ir minėjau, Lietuvos ar Baltijos krepšinio lygoje varžovai mums neleidžia žaisti taip, kaip NKL pirmenybėse. Jaučiu, kad man skiriama daugiau dėmesio - pelnyti taškus ar atkovoti kamuolį darosi vis sunkiau. Tačiau nenusimenu, daug dirbu per treniruotes, stengiuosi vykdyti reiklius trenerio nurodymus.

- Kuo išskirtinė „LSU-Baltai“ komanda?

- Esame, matyt, jaunatviškiausia LKL komanda. Dalis žaidėjų vis dar studijuoja Lietuvos sporto universitete (LSU). Man šiek tiek lengviau, esu baigęs universiteto Treniravimo sistemų bakalauro studijas.

Mūsų pomėgiai, gyvenimo būdas panašus. Kauno sporto halėje komandą palaiko daugiausia aistruolių LKL. Nuostabus jausmas, kai žaidi legendinėje salėje, o kovas stebi keli tūkstančiai žiūrovų. Todėl turime daryti viską, kad fanai mumis nenusiviltų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją