Šiemet komanda grįžta prie istorinių šaknų ir vadinsis ne Kauno „LSU-Baltais“, o Kauno rajono „LSU-Atletu“.

„Džiaugiuosi, kad vėl susigrąžinome pavadinimą. Mūsų klubui daugiau kaip 50 metų ir toliau tęsime lietuviško krepšinio tradicijas, o komandoje rungtyniaus Lietuvos sporto universiteto studentai ar absolventai. Dauguma užsigrūdino praėjusių metų Lietuvos krepšinio (LKL) ir studentų krepšinio (LSKL) lygose. Sieksime patekti tarp aštuonių stipriausių LKL komandų ir iškovoti LSKL čempionų titulą“,- teigė komandos vyr.treneris Edas Nickus. Treneris neabejoja, kad šiemet komandos finansinė padėtis bus stabili, o didžiausiu rėmėju ir toliau liks bendrovė „Ekra“.

Praėjusį sezoną komanda žaidė Kauno sporto halėje, šiemet ji rungtyniaus Garliavos sporto ir kultūros centre. „LSU-Atleto“ komanda vėl grįžta į Kauno rajoną. Prieš daugiau kaip metus ji Garliavoje laimėjo Nacionalinės krepšinio lygos čempionės titulą. Neabejoju, kad mūsų rajonai gyventojai vėl išvys daug įdomių rungtynių, o mes stengsimės padėti komandai“, - teigė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

„LSU-Atletas“ LKL pirmenybėse žais antrą sezoną. Praėjusiais metais komanda užėmė 11 vietą, be to, žaidė Baltijos krepšinio lygoje. Šis klubas labai svarbus Lietuvos krepšiniui. Komandos pagrindą sudaro Lietuvos sporto universiteto krepšininkai ir treneriai, o „Atleto“ klubas parengė daug žinomų krepšinio specialistų ir žaidėjų“, - sakė Lietuvos krepšinio federacijos gen.sekretorius, Lietuvos sporto universiteto kancleris Mindaugas Balčiūnas.

Šiemet komandos gretas papildė atakuojantis gynėjas Karolis Babkauskas ir vidurio puolėjas Tomas Miškinis. Be jų, komandai atstovaus Šarūnas Vingelis, Laimonas Mikšys, Paulius Malašauskas, Šarūnas Beniušis, Arūnas Sakalauskas, Edvinas Alunderis, Žygimantas Skučas, Tomas Urbonas, Vidmantas Sragauskis, Taurantas Tamošiūnas. „LSU-Atleto“ komandos kapitonu tapo ilgametis žaidėjas Vidmantas Sragauskis. Komandos treneriai- Edas Nickus ir Laimonas Eglinskas.

Pirmąsias sezono rungtynes „LSU-Atletas“ žais su Šiaulių „Šiauliais“. Susitikimas vyks spalio 5 dieną 16 valandą Garliavos sporto ir kultūros centre. Dėl traumų komandai dar negalės padėti Šarūnas Beniušis ir Tomas Urbonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją