Iš geriausiųjų ketveriukės šansų iškristi beveik nebeturi po 11 pergalių į savo sąskaitas įsirašę Šiaulių universiteto (ŠU) ir Mykolo Romerio universiteto (MRU) atstovai.

Taigi belieka vienas realus kelialapis į atkrintamąsias varžybas, dėl kurio dar nuožmiai gali pasikauti Lietuvos edukologijos universiteto (LEU, 9/7), Vilniaus universiteto (VU), Klaipėdos universiteto (KU) ir Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA, visos po 8/8) studentai.

LEU - ties bedugnės riba

Po pirmojo Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) pirmenybių rato lyderiavę Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) krepšininkai toliau barsto taškus - suklupo jau penktąjį kartą paeiliui.

Šįkart juos Vilniuje, jų pačių arenoje, net 34 taškų skirtumu - 98:64 (17:15, 18:26, 28:8, 35:15) palaužė svečiai iš Kauno technologijos universiteto (KTU).

LEU pirmąją rungtynių pusę rungtyniavo geriau ir į didžiąją pertrauką iškeliavo pirmaudami - 41:35. Antroje rungtynių pusėje KTU tarsi atgimė ir ėmė stebinti varžovus rezultatyviomis atakomis - trečiąjį kėlinį KTU laimėjo net 28:8 ir pasiuntė varžovus į nokdauną. Po šio šalto dušo LEU nebepavyko atsigauti.

KTU komandą į pergalę vedė Gytis Venclovas, surinkęs 26 taškus, Žygimantas Skučas pridėjo 23, Renaldas Simanavičius - 21 (8 atk. kam.).

LEU gretose išsiskyrė Egidijus Mockevičius, pelnęs 19 taškų (9 atk. kam.), Mantas Vilimas - 18, Deivydas Keburys - 13 tšk.

LEU ekipa dažniau klydo - jų sąskaitoje 23, o KTU - 14 klaidų.

KTU (7/9) turnyro lentelėje žengia aštuntoje pozicijoje ir jau nebeturi šansų patekti į finalinę ketveriukę.

Paskutiniai jų varžovai reguliariajame čempionate bus daugkartiniai LSKL čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai ir Klaipėdos universiteto (KU) studentai.

Po šio pralaimėjimo LEU komanda išliko ketvirtoje vietoje. Jo padėtį galėjo sugadinti Vilniaus universiteto (VU) ir Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) komandos, tačiau abi jos taip pat patyrė pralaimėjimus.

Krepšinio ekspertai vis garsiau kalba, kad LEU pralaimėjimų laviną lėmė komandos trenerių kaita: ekipą paliko ilgametis ekipos strategas Algimantas Šatas ir prie komandos vairo stojo Rūtenis Paulauskas.

Iki LSKL reguliaraus čempionato pabaigos likus vos dviem turams LEU gerokai susikomplikavo padėtį ir atsidūrė ties bedugnės riba. Gali nutikti net taip, kad didžiąją čempionato dalį pirmoje turnyro lentelės vietoje buvę LEU studentai net nepateks į atkrintamąsias varžybas.

Tai yra realu, kadangi jau po savaitės LEU išvykoje susitiks su VDU. Kaip žinia, VDU ypač savo žiūrovų akivaizdoje pergalių nedalina. O paskutinė reguliaraus čempionato LEU dvikova bus su Vilniaus universiteto (VU) studentais, kurie taip pat turi daug ambicijų ir yra itin kovingi.

KU po pratęsimo įveikė debiutantus

Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai savo žiūrovų akivaizdoje tik po pratęsimo rezultatu 96:92 (14:18, 27:22, 22:26, 20:17; 13:9) palaužė LSKL I-os vaikinų grupės debiutantus Vilniaus universiteto (VU) atstovus.

Tiesa, VU turėjo šansų išplėšti pergalę - dažniau 3-5 taškais buvo priekyje, o iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 3 minutėms dar pirmavo 79:74. Netrukus po porą atakų surezgė Deividas Anužis ir Tadas Maželis ir rezultatas tapo lygus - 83:83.

KU paskutinei ketvirtojo kėlinio atakai dar turėjo 27 sekundes, tačiau Ignas Razutis prarado kamuolį ir teko žaisti pratęsimą. Per papildomą laiką aikštės šeimininkai jau buvo tikslesni ir savo sirgalius pradžiugino pergale.

KU ekipai Ignas Razutis pelnė 24 taškus, Modestas Kumpys - 17 (10 atk. kam.), Tadas Maželis - 16, Deividas Anužis - 13 tšk.

VU ekipoje išsiskyrė Arnas Butkevičius, surinkęs 22 taškus, Paulius Macijauskas pridėjo 19, Laurynas Jacevičius - 16 tšk.

"Tai buvo įtemptos ir banguotos rungtynės, tačiau šįkart mūsų studentai parodė charakterį ir išplėšė pergalę. Negaliu neigti: ir sėkmė šįkart buvo mūsų pusėje", - iškart po dvikovos sakė KU treneris Dainius Miliūnas.

MRU be gailesčio sutriuškino ASU

Mykolo Romerio universiteto (MRU) krepšininkai išvykos rungtynėse net 55 taškų skirtumu 123:68 (24:19, 31:18, 29:19, 39:12) be gailesčio sutriuškino absoliučius lygos autsaiderius, dar šį sezoną nė vienos pergalės neiškovojusius Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) studentus.

Aikštės šeimininkai pirmąjį kėlinį dar priešinosi varžovams - po dešimties minučių MRU priekyje buvo vos penkiais taškais - 24:19. Netrukus MRU puolimo mašina įsibėgėjo ir tiesiog akivaizdžiai ėmė triuškinti varžovus.

Po trijų kėlinių MRU pranašumas jau buvo akivaizdus - 84:56. Nepaisant to, vieni iš LSKL lyderių nemažino tempo ir per paskutinį kėlinį pelnė net 39 taškus bei gerokai padidino atotrūkį.

Daugiausiai prie MRU ekipos pergalės prisidėjo Mantas Virbalas, pelnęs 25 taškus ir po krepšiais sugriebęs 13 kamuolių. Po 18 taškų surinko Gediminas Žylė ir Tadas Padegimas, 15 - Mantas Kadzevičius.

ASU gretose išsiskyrė Evaldas Kulboka, surinkęs 21 tašką, Edgaras Šalašavičius, pelnęs 17 taškų ir atkovojęs tiek pat kamuolių, 11 taškų pridėjo Juozas Keršys.

MRU geriau kovojo dėl kamuolių - jų sąskaitoje 54 po krepšiais sugriebti kamuoliai, ASU - 38.

"Sunku vyrus buvo nuteikti kovai, tačiau vėliau įsivažiavo ir net pajutę kraujo skonį, ėmė triuškinti varžovus. ASU komandą pranokome meistriškumu", - pabrėžė MRU treneris Vytas Poteliūnas.

ASU strategqs Robertas Ragauskas liko nesupratęs, kodėl jo žaidėjai antroje rungtynių pusėje palūžo ir nuleido rankas.

"Pirmus du kėlinius dar laikėmės, o vėliau jau atrodėme beviltiškai. Žaidėjų klausiau, kas jiems nutiko, tačiau jie man tik atsakė, jog pavargo ir nebeturėjo jėgų kautis. Po tokio pralaimėjimo nuotaikos - tikrai ne iš gerųjų", - neslėpdamas nusivylimo sakė V. Poteliūnas.

VDU vargo su VGTU

LSKL lyderiai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) studentai išvykoje turėjo vargo su priešpaskutinėje pozicijoje esančiais Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU, ) atstovais. VDU pergalę šventė rezultatu 96:79 (31:28, 23:22, 18:16, 24:13).

Tačiau skaičiai neatspindi rungtynių eigos: VDU didžiąją rungtynių dalį su varžovais rungtyniavo apylygiai, o atitrūko tik ketvirtajame kėlinyje, kuriame buvo pajėgesni 24:13.

Prie VDU pergalės daugiausiai prisidėjo Mindaugas Kupšas, pelnęs 24 taškus ir atkovojęs 8 kamuolius, 21 tašką pridėjo Vytenis Čižauskas, 16 - Edgaras Ulanovas, 11 - Deividas Girdvila.

VGTU ekipai Arūnas Pranevičius pelnė 16, Alfredas Lukaševičius - 15, Karolis Alekna - 14, Ignotas Braziulis - 13 tšk.

"Tai buvo dvikova be gynybos. Tarsi pasimėtymas. Turbūt VDU žaidėjai sau mintyse pasakė: meskit mums, bet mes vis vien daugiau taškų surinksime. Antroje rungtynių pusėje varžovai pavargo ir mes nugalėjome", - nesižavėdamas tokiu savo komandos žaidimu kalbėjo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

ŠU palaužė LKKA

Šiaulių universiteto (ŠU) krepšininkai namuose itin rezultatyviose rungtynėse 18 taškų skirtumu 114:96 (27:16, 41:29, 21:23, 25:28) nugalėjo Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) studentus.

LKKA ekipos gynybą drąskė Darius Gvezdauskas, kuris ŠU komandai pelnė 24 taškus, Klym Artamonov pridėjo 22 (7 atk. kam., 12 rez. perd.), po 13 - Arvydas Šikšnius ir Julius Jucikas.

LKKA ekipai Taurantas Tamošiūnas pelnė 24, Paulius Beliavičius - 21, po 15 - Tomas Černeckis ir Edvinas Alunderis (13 atk. kam.).

"Smagu, kad vyrai supranta kiekvienų rungtynių svarbą ir mūsų tikslus. Norime kautis dėl prizinių vietų ir darysime viską, kad išliktume antroje turnyrinės lentelės vietoje. VDU ekipos nebėra šansų aplenkti, tad svarbu išlaikyti dabartinę savo poziciją", - pabrėžė ŠU treneris Rolandas Vaičiūnas.

Pasak LKKA stratego Edo Nickaus, šįkart ŠU komanda buvo labiau pasirengusi ir nusiteikusi pergalei. "Šiauliečiai žaidė puikiai, nuo pat pradžių perėmė iniciatyvą į savo rankas ir jos nebepaleido", - kalbėjo E. Nickus.

Po šios pergalės (11/5) ŠU, galima sakyti, jau kišenėje turi kelialapį į finalinę ketveriukėje, o LKKA (8/8) padėtis nėra iš gerųjų - norint patekti į atkrentamąsias varžybas, reikia iškovoti likusias dvi pergales.

LSKL turnyro lentelė:

1.VDU1613329
2.ŠU1611527
3.MRU1611527
4.LEU169725
5.LKKA168824
6.VU168824
7.KU168824
8.KTU167923
9.VGTU1651121
10.ASU1601616