LKKA krepšininkai dominavo šiose rungtynėse nuo dvikovos pradžios ir visas rungtynes laikė iniciatyvą savo rankose. Susitikimo pabaigoje svečiai atsipalaidavo ir leido varžovams sumažinti atsilikimą.

„Sunku išlaikyti vienodą tempą visas rungtynes, tad krepšininkai leisdavo varžovams priartėti, paskui vėl nutoldavo. Tačiau dvikovoje didelių problemų neturėjome“, – po pergalės sakė LKKA strategas Edas Nickus.

„Meistriškumas dar ne tas, jog galėtume priešintis LKKA. Tačiau nusiteikimas jau buvo ir nors tiek smagu, kad vyrai kovojo“, – apie lygių skirtumą kalbėjo LŽŪU treneris Robertas Ragauskas.

LŽŪU: P. Stasiulionis 23 taškai, Ž. Danielius 12, A. Lubys 9.
LKKA: A. Lencevičius 22, Š. Vingelis 21, V. Sragauskas 18.

KTU išsaugojo lyderės poziciją

Kauno technologijos universitetas (KTU) namuose tik paskutinėmis minutėmis palaužė Mykolo Riomerio universiteto (MRU) pasipriešinimą ir iškovojo sunkią pergalę to neatspindinčiu rezultatu 85:75 (12:19, 14:25, 31:21, 28:10) bei išsaugojo lyderio poziciją.

Kauniečiai sunkiai pradėjo rungtynes ir buvo priblokšti varžovų atakų. Pirmąją rungtynių pusę KTU krepšininkai aikštelėje atostogavo, tačiau antrojoje pusėje vaizdas aikštelėje kardinaliai pasikeitė. Šeimininkai ėmė tirpdyti skirtumą, o kartai jiems padėjo ir fortūna.

Vienos atakos metu, kai iki rungtynių pabaigos buvo likusios kelios minutės ir KTU jau pirmavo 3 taškais, Mindaugas Stropus atliko perdavimą Povilui Žukaičiui, tačiau kamuolys pataikė krepšininkui į petį ir įkrito į krepšį.

„Norėčiau padėkoti vyrams už kovingumą. Smagu, kad krepšininkai suprato, jog reikia žaisti, o ne poilsiauti aikštelėje ir po pertraukos jie sugebėjo perlaužti žaidimą“, – komanda džiaugėsi KTU vyriausiasis treneris Vitoldas Masalskis.

KTU: E. Stanionis 22, M. Sapiega 21, M. Stropus 17.
MRU: E. Jezukevičius 21, E. Lukoševičius, A. Gydra po 13.

VDU pergalę iškovojo paskutiniajame ketvirtyje

Kaune susigrūmė du praėjusių metų studentų lygos laureatai – čempionas Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) ir reguliariojo sezono nugalėtojas Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU). Pergalę 79:69 (17:18, 17:18, 11:12, 34:21) šventė daugiau patyrusių krepšininkų turintis VDU.

Kauno komanda tris kėlinius varžovams leisdavo įgyti po taško persvarą, tačiau lemiamu momentu nebejuokavo ir išsprendė rungtynių nugalėtojo klausimus savo naudai. VDU krepšininkai jau trečiose rungtynėse iš eilės nugalėtojo sprendimą atideda iki paskutinio kėlinio.

„Jeigu mūsų stipriausi krepšininkai žalgiriečiai iškart gerai pradėtų rungtynes, tai netrukus juos keistų kiti krepšininkai, kuriems tenka mažiau rungtyniauti. Tad, ko gero, todėl ir nesistengia vyrai nuo pat pradžių, kad tik gautų daugiau laiko aikštelėje.

Jei rimtai, tai varžovai labai kovingi ir su jais niekada nebūna lengva. Mūsų vyrai nepersistengė, o paskutiniajame ketvirtyje jau teko ir pataikyti ir būti greitesniems“, – šypsodamasis pasakojo VDU strategas Arūnas Juknevičius.

„Vyrams priekaištų neturiu, nes sužaidėme virš savo galimybių. Kai paskutiniajame ketvirtyje varžovai įjungė aukštesnė pavarą, mes tuo pačiu atsakyti negalėjome – tai jau būtų virš mūsų meistriškumo ribų“, – apie dvikovą pasakojo VGTU vyriausiasis treneris Gintaras Šerkšnas.

VDU: T. Barštys 18, Ž. Janavičius 17, V. Lipkevičius 11.
VGTU: M. Norkus 21, M. Girnius 11, G. Poška 10.

Penkta iš eilės ŠU pergalė

Šiaulių universitetas (ŠU) namų rungtynėse su Vilniaus pedagoginiu universitetu (VPU) turėjo nedaug rūpesčių ir nugalėjo vilniečius rezultatu 99:74 (23:14, 34:13, 20:18, 22:29).

„Sunku kažką ir išskirt šiose rungtynėse. Lengvas susitikimas ir lengva pergalė“, – lakoniškai konstatavo ŠU vyriausiasis treneris Rolandas Vaičiūnas.

„Žaidėme kaip „Žalgiris“ prieš lenkus – jie viską darė greičiau, taikliau ir agresyviau. Varžovų komanda gerai pataikė, buvo greitesnė, tad mums ką nors priešpastatyti jiems buvo itin sunku“, – oponentams pagyrų negailėjo VPU treneris Algimantas Šatas.

ŠU: Ž. Petraitis 19, M. Kuzminskas 15, E. V. Pikalavičius 12.
VPU: L. Chmieliauskas 23, D. Ratkevičius, M. Vilimas po 11.

Turnyrinė padėtis po XIV turo (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškai):


1.KTU10323
2.ŠU9321
3.VDU9321
4.VGTU8521
5.LKKA8420
6.VPU4917
7.KU4816
8.MRU3915
9.LŽŪU11214