KTU krepšininkai iš viso savo sąskaitoje turi 9 pergales ir yra patyrę 5 pralaimėjimus bei turnyrinėje lentelėje žengia antri.

ŠU atstovai - ketvirtoje pozicijoje (7 pergalės ir 7 pralaimėjimai).

Šįkart daugiausiai prie KTU pergalės prisidėjo Edgaras Stanionis, pelnęs 32 taškus ir atkovojęs 8 kamuolius. Gediminas Orelikas pridėjo 27 taškus ir atkovojo 13 kamuolių, Žygimantas Skučas įmetė 23 taškus (16 atkovotų kamuolių).

ŠU gretose išsiskyrė po 23 taškus surinkę Darius Gvezdauskas (atkovojo 5 kamuolius) ir Edvinas Vaupšas, 14 taškų pridėjo Osvaldas Matulionis (atkovojo 9 kamuolius).

"Laimėjo tie, kurie įdėjo daugiau pastangų ir atliko juodo darbo tiek gynyboje, tiek puolime. Mes varžovams po savo krepšiu leidome atsikovoti net 20 kamuolių. Tai tikrai per daug. KTU ekipai suteikėme per daug antrų šansų, tad nenuostabu, kad pralaimėjome", - teigė ŠU ekipos treneris Rolandas Vaičiūnas.

Nugalėtojų ekipos strategas Vitoldas Masalskis pasidžiaugė, kad vyrus pavyko tinkamai motyvuoti pergalei ir uždegti kovingumui.

"Ką buvome suplanavę, tą ir įgyvendinome. Visi tinkamai atliko savo pareigas. Šiandien - kovo septintoji, tad simboliška, kad mes šią dieną iškovojome septintąją paeiliui pergalę", - džiaugėsi Vitoldas Masalskis.

Klaipėdos universiteto (KU) studentai išvykoje net 67 taškų skirtumu - 135:68 (29:20, 35:14, 38:11, 33:23) – sutriuškino absoliučius lygos autsaiderius Lietuvos žemės ūkio universiteto studentus.

Klaipėdiečiai jau po dviejų ketvirčių susikrovė saugią 30 taškų atsargą - 64:34, tačiau po didžiosios pertraukos dar labiau padidino žaidimo tempa ir jau akivaizdžiai triuškino aikštės šeimininkus.

Prie KU pergalės 27 taškus pridėjo Vytautas Buzas (atkovojo 6 kamuolius ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų), 21 tašką surinko Modestas Kumpys, 19 - Viktoras Chodosovskis, 18 - Karolis Timofejevas, 17 - Donatas Norkus.

LŽŪU ekipoje dviženklį taškų skaičių surinko trys krepšininkai: Arnas Lubys - 22 taškai (atkovojo 7 kamuolius), Vidmantas Pavilionis - 19 ir Šarūnas Dimša - 14 taškų.

"Tai buvo lengva treniruotė. Į varžybas atvykome aštuoniese, tačiau tai nesutrukdė iškovoti pergalę didžiuliu skirtumu", - teigė Klaipėdos ekipos treneris Dainius Miliūnas.

Pasak LŽŪU trenerio Roberto Ragausko, jo ekipos situaciją dar labiau komplikavo dviejų aukštaūgių netektis. "Dėl stuburo išvaržos iš rikiuotės iškrito Edgaras Šalašavičius, o kitam aukšaūgiui - Dariui Arlauskui plyšo kryžminiai kelio raiščiai. Be šių aukštaūgių žaisti buvo itin sunku, - kalbėjo R. Ragauskas.

"Apmaudu, kad vėl pralaimėjome gėdingu skirtumu. Tai turbūt vienas didžiausių mūsų pralaimėjimų. Taškų skirtumas itin nemalonus. Pykau ant žaidėjų, kad jie skubėjo ir stengėsi bet kokia kaina atsilošti. Sakiau žaisti ramiai, o gavosi atvirkščiai. Per skubėjimą pasipylė klaidos. Čia tiktų tas posakis: "Tėvas ant sūnaus pyko ne už tai, kad lošė kortomis, o kad bandė atsilošti", - pridūrė LŽŪU treneris.

VDU reguliariajame čempionate - nepavejama

LSKL daugkartiniai čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai nutraukė dviejų paeiliui nesėkmių seriją - namuose rezultatu 86:78 (23:23, 20:18, 33:11, 10:26) iškovojo pergalę prieš Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) studentus.

Prie VDU pergalės daugiausiai prisidėjo Adomas Drungilas, pelnęs 22 taškus (atkovojo 9 kamuolius), 20 įmetė Edgaras Ulanovas, 14 - Ramūnas Ringys, 13 - Linas Krivickas. Įdomu pastebėti, kad pastarasis krepšininkas atliko net 14 rezultatyvių perdavimų.

VPU gretose išsiskyrė Darius Tarvydas, pelnęs 25 taškus ir atkovojęs 7 kamuolius, po 13 taškų surinko Remigijus Sugintas (atkovojo 9 kamuolius) ir Vaidotas Jatulevičius, 11 taškų pelnė Žydrūnas Kelys.

Po šios pergalės VDU ekipa, likus trims turams, iš anksto užsitikrino pirmą vietą reguliariajame LSKL čempionate. Tiesa, juos taškais dar gali pavyti KTU studentai, tačiau tai realiai mažai tikėtina - KTU ekipai reikėtų iškovoti pergales likusiose dvejose rungtynėse (dabar už VDU yra sužaidę rungtynėmis daugiau), o VDU ekipai reikėtų pralaimėti likusias trejas rungtynes.

Tačiau ir tuo atveju VDU turi pranašumą, kadangi tarpusavio rungtynėse pernai spalio 25 dieną Kaune prieš KTU šventė pergalę rezultatu 97:86 (11 taškų skirtumas), o šių metų vasario 21 dieną savo arenoje KTU krepšininkams nusileido 79:86 (7 taškų skirtumas). Taigi tarpusavio rungtynių rezultatas - VDU ekipos naudai.

"Puikiai komandai vadovavo mūsų žaidėjas Linas Krivickas. Jis maloniai nustebino. Tikrai vertas pagyrimo, - teigė VDU treneris Arūnas Juknevičius. - Nors ir užsitikrinome reguliaraus LSKL čempionato nugalėtojų vardą, tačiau varžovams taškų tikrai nedovanosime. Kausimės iki galo. Pralaimėtojų vaidmuo - tikrai ne mums", - pabrėžė A. Juknevičius.

MRU turėjo vargo su VGTU

Mykolo Romerio universiteto (MRU) krepšininkai namuose 15 taškų skirtumu - 91:76 (28:21, 24:18, 13:23, 26:14) nugalėjo Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentus.

VGTU liko priešpaskutinėje - aštuntoje pozicijoje (5 pergalės ir 8 pralaimėjimai).

"Noriu pagirti VGTU krepšininkus - jie nuolat mums alsavo į nugaras. Visą rungtynių laiką tvyrojo įtampa, tik likus maždaug dviem minutėms pasijutome šiek tiek saugiau - supratome, kad jau laimėsime", - sakė MRU treneris Vytautas Poteliūnas.

VGTU treneris Gintaras Šerkšnas pasidžiaugė, kad jo komanda, sudaryta daugiausiai iš mėgėjų krepšininkų, garbingai priešinosi profesionalams. "Noriu vyrams padėkoti už kovą, jie darė viską, ką tik galėjo. Tiesiog nelygios buvo jėgos", - pabrėžė treneris.

Turnyro lentelė: (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškai)


1.VDU11224
2.KTU9523
3.VPU8622
4.ŠU7721
5.MRU7620
6.KU7620
7.LKKA6719
8.VGTU5818
9.LŽŪU01313

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją