Finalas buvo vertas trilerio - komandos apylygiai grūmėsi iki paskutinės sekundės, o salėje tarp žiūrovų tvyrojo didžiulė intriga.

VDU-2 ekipa puikiai sužaidė antrąjį kėlinį (28:13) ir prieš didžiąją pertrauką susikrovė dviženklį pranašumą - 49:35, tačiau KK (treneris Rolandas Rakutis) žaidėjai net nesiruošė nuleisti rankų - sugebėjo atkurti rungtynių intrigą ir paskutinės dvikovos minutės buvo itin karštos. Visgi, paskutinių sekundžių nervų karą laimėjo VDU-2.

VDU-2 komandą į pergalę vedė Vilius Sajekas, pelnęs 23 taškus (7/7 dvit., 1/3 trit., 6/8 baudos, 2 rez. perd., 2 atk. kam., 2 klaidos), 22 taškus pridėjo Linas Krivickas (6/7 dvit., 2/5 trit., 4/4 baudos, 7 atk. kam., 9 rez. perd., 10 klaidų), 15 taškų (5/6 trit.) surinko Julius Griežė, 9 - Lukas Žukauskas.

Kauno kolegiją nuolat tempė Eimutis Mičkauskas, pelnęs 26 taškus (5/9 dvit., 4/8 trit., 4/4 baudos, 4 atk. kam.), 19 taškų (9 atk. kam.) pridėjo Paulius Bružauskas, po 11 - Giedrius Būda ir Martynas Valaitis.

VDU-2 ekipa suklydo net 30 kartų, kai tuo metu KK krepšininkų sąskaitoje - 20 klaidų, tačiau VDU-2 komandai tai nesutrukdė išplėšti pergalės.

VDU-2 gelbėjo geresnis pataikymo procentas iš visų padėčių. Dvitaškius VDU-2 metė 68 proc. taiklumu, o KK - 46 proc., tritaškius - 41 ir 31 proc, baudas - 68 ir 65 proc.

KK krepšininkai šiemet LSKL II vaikinų grupės reguliariajame čempionate Kauno pogrupyje buvo pirmi (9 pergalės, 1 pralaimėjimas), VDU-2 – antri (7 pergalės, 3 pralaimėjimai).

VDU-2 komanda - LSKL II grupės čempionė (P.Bakanausko nuotr.)

„Kova tarp VDU-2 ir Kauno kolegijos ekipų priminė tikrą dramą. Abi komandos kovėsi iš paskutiniųjų. Šįsyk finalas buvo itin vykęs ir emocingas, - iškart po rungtynių džiaugėsi LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas. - Salėje tvyrojo tokia atmosfera, kokia ne visuomet būna per aukščiausios Lietuvos krepšinio lygos dvikovas. Emocijos tiesiog liejosi per kraštus, o sirgalių palaikymas – mane sužavėjo. Tai dar kartą įrodo, kad įdomios ir itin intriguojančios yra ne tik pirmos LSKL vaikinų grupės kovos, bet ir antros grupės dvikovos.

Apskritai galima labai pagirti Vytauto Didžiojo universitetą ir jų požiūrį į krepšinį. Juk VDU pirmos vaikinų grupės komanda savo sąskaitoje turi dešimt LSKL čempionų titulų, taip pat dar LSKL čempionėmis yra ir VDU merginos, o dabar čempione tapo ir II grupės komanda. Tai istorinis įvykis, kuomet visos VDU komandos gali didžiuotis čempionų laurais. Žinoma, VDU merginoms ir pirmos vaikinų grupės atstovais šiemet dar teks ginti čempionų titulus, dar visko gali nutikti, bet šią dieną visos VDU komandos gali didžiuotis LSKL čempionų titulais“, - pabrėžė R. Cibauskas.

Jis pridūrė ir tai, kad visi universitetai ir kolegijos II vaikinų grupėje gali suburti net po kelias komandas.

„Komandų skaičius nėra ribojamas. Galime II vaikinų grupę gerokai praplėsti. Juk universitetuose studijuoja tūkstančiai studentų, ne visi jų gali patekti į pirmąją komandą, tad kodėl gi jiems nepasivaržius antroje ar trečioje savo universiteto komandoje? Juk tai naudinga veikla, užimtumas, sveikata ir studentų subūrimas į vieną vietą. Sportas, krepšinis suartina ir suvienija studentus“, - dėstė savo mintis LSKL prezidentas.

II-os vaikinų grupės bronza - LEU-2 ekipai

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) II vaikinų grupės bronzos medaliai atiteko Lietuvos edukologijos universiteto (LEU-2) ekipai, kuri po itin atkaklios ir permainingos kovos mažajame finale rezultatu 77:71 (19:23, 20:14, 14:20, 24:14) įveikė Lietuvos sporto universiteto antrąją komandą (LSU-2).

Kaune, VDU sporto salėje, vykusiose varžybose atmosfera kaito iki paskutinių sekundžių. Iš pradžių kiek geriau sekėsi LSU-2 ekipai - 23:19, tačiau dar iki didžiosios pertraukos svečiai iš Vilniaus - LEU-2 krepšininkai (treneris Egidijus Zenevičius) persvėrė rezultatą savo naudai - 39:37.

Trečiąjį kėlinį vėl geriau sužaidė LSU-2 (treneris Laimonas Eglinskas) ir trūktelėjo į priekį - 57:53. Visgi, vos aštuoniese žaidę kauniečiai rungtynių pabaigoje nebeatlaikė tempo, o LEU-2 įjungė dar aukštesnę pavarą ir dvikovą baigė pergale - 77:71.

Vilniečius į pergalę vedė Andrius Čybas, pelnęs 15 taškų, po 11 taškų pridėjo Paulius Kamarauskas (13 atk. kam.), Edvinas Dubauskas ir Evaldas Lukšys, 10 taškų surinko Kęstutis Jakštas (7 atk. kam.), po 6 - Gediminas Bražionis ir Marius Staniulis.

LSU-2 ekipos gretose išsiskyrė Justas Nausėda, pelnęs 23 taškus (10 atk. kam., 7/11 dvit., 1/3 trit., 6/6 baudos, 3 rez. perd., 1 blokas, 10 klaidų), 16 taškų pridėjo Eduardas Straigis (10 atk. kam.), po 10 - Lukas Mikalauskas ir Edvinas Butkevičius (9 atk. kam.).

LEU-2 nežymiai pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (50:54), tačiau šiek tiek rečiau klydo (17:21).

Priminsime, kad LEU-2 ekipa LSKL reguliariajame čempionate iškovojo 4 pergales ir patyrė 4 pralaimėjimus bei Vilniaus pogrupyje tarp 5 ekipų liko antra. LSU-2 sąskaitoje - 4 pergalės ir 6 pralaimėjimai ir jie Kauno pogrupyje vos beįšoko į atkrintamųjų varžybų traukinį - liko ketvirti.

„Tiek kova dėl bronzos medalių, tiek finalinės rungtynės pranoko visus mano lūkesčius. II vaikinų grupėje yra daug talentingų jaunų žaidėjų. Tikiu, kad iš šių pirmakursių-antrakursių išaugs ne vienas talentingas krepšininkas, žibėsiantis aukščiausio lygio komandose“, - sakė LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją