Tiesa, dvikovos eigoje, kai KU trečiojo kėlinio antroje pusėje pirmavo 11 taškų skirtumu (55:44), jau atrodė, kad pirmą kartą nugalėtojų taurę į viršų kels klaipėdiečiai.

Nuo dvikovos pradžios KU laikė iniciatyvą savo rankose – po dviejų kėlinių klaipėdiečiai, į priekį vedami „Neptūno“ sistemos nario Oskaro Pleikio, pirmavo 9 taškais – 42:33, o trečiajame kėlinyje kelis kartus komandas skyrė ir dviženklė persvara – 51:41, 55:44, 57:47.

28 rungtynių minutę klaipėdiečiai dar pirmavo 10 taškų, tačiau netrukus VDU pademonstravo čempionišką galią ir charakterį – sužaidė įspūdingą atkarpą 21:4 ir perėmė iniciatyvą į savo rankas – 68:61.

Nors iki dvikovos pabaigos dar buvo likusios 6 minutės, tačiau klaipėdiečiai ėmė žaisti itin chaotiškai – po vieną nesėkmingai bandė veržtis po krepšiu, o vėliau pro šalį mėtyti vieną po kito sudėtingus tolimus metimus.

KU komandos klaidomis pasinaudoję patyrę čempionų žaidėjai smogė visą jėga – susikrovė dviženklę persvarą ir nutildė Klaipėdos ekipos sirgalius.

MVP – Justinas Ramanauskas

VDU komandai tai buvo jau septynioliktasis LSKL čempionų titulas.

Kauniečius šįkart į pergalę vedė ir naudingiausiu finalo žaidėju pripažintas 26 taškus surinkęs Justinas Ramanauskas. Jis pataikė 5 iš 6 dvitaškių, 4 iš 5 tritaškių, 4 iš 5 baudos metimus, po krepšiais atkovojo 5 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 33 naudingumo balus.

20 taškų prie pergalės pridėjo Vitalijus Kozys, 13 – Dominykas Stenionis, 10 – Rokas Stankevičius.

Klaipėdos komandą bandė tempti 15 taškų pelnęs Ernestas Jonkus ir 14 taškų surinkęs bei fantastiškai po krepšiais dėl atšokusių kamuolių kovojęs Oskaras Pleikys. Jis atkovojo net 17 kamuolių.

Nojus Mineikis pelnė 13 taškų, tačiau dažnai jo tolimi metimai skriejo pro šalį – patakė vos 1 iš 10 tritaškių.

Klaipėdiečiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 50:38, tačiau dažniau klydo – 10 prieš 6 varžovų klaidas.

KU komanda, rungtyniavusi savo aikštėje, sugebėjo pataikyti vos 4 iš 32 tritaškių (12 proc. taiklumas), o VDU pataikė 13 iš 37 tolimų metimų (35 proc.).

„Krepšinyje logika paprasta, jei nepataikai į krepšį – nelaimėsi. Apmaudi antra rungtynių pusė. Jau atrodė, kad pergalė ranka pasiekiama, tačiau trečiojo kėlinio pabaigoje taip viskas apsivertė aukštyn kojomis. Išbarstėme pranašumą – nepataikėme kelių metimų iš po krepšio, prastai metėme tritaškius ir varžovai, pajutę kraujo skonį, mus nubaudė“, – po rungtynių kalbėjo KU komandos treneris Mindaugas Stašys.

VDU treneris Arūnas Juknevičius po finalo buvo mėtomas į orą ir džiūgavo iškovojęs eilinę savo pergalę LSKL čempionate. Tai VDU komandai jau – 17–asis LSKL čempionų titulas.

„Šiemet pergalė saldesnė, nes didžiąją rungtynių dalį atsilikinėjome ir buvo išties neramu. Klaipėdiečiai spaudėsi po krepšiu ir mums reikėjo mesti tolimus metimus ir kai tritaškiai pradėjo kristi, tada ir įvyko lūžis. Varžovai jau nebegalėjo spaustis po krepšiu ir atsivėrė kelias į baudos aikštelę. Grumtynės po krepšiu reikalauja daug jėgų – dvikovos pabaigoje klaipėdiečiams gal pristigo ir jėgų“, – svarstė čempionų treneris Arūnas Juknevičius.

Vertindamas visą LSKL sezoną, jis teigė, kad apginti čempionų titulą šiemet buvo kaip niekad sudėtinga.

„Įtampos tikrai netrūko. Apskritai šis sezonas buvo gana sudėtingas, kadangi tik po paskutinių laimėtų reguliariojo čempionato rungtynių patekome į atkrintamąsias varžybas. Atsakomybė šiek tiek surakina rankas, bet viskas gerai – čempionų taurė mūsų rankose ir šiandien tuo labai džiaugiamės“, – pabrėžė A. Juknevičius.

Netrukus jis pridūrė „Prieš finalą vyrams sakiau: „Finale gali būti visko: galime žaisti gerai, ir blogai, bet laimėti galime tik tokiu atveju, jei kausimės“. Taigi, vyrai rungtynių metu nežiūrėjo į rezultatą ir kovėsi iki galo. Pademonstruotas charakteris vėl ėmė viršų.“

LSKL rungtynės dėl trečiosios vietos, kuriose susitiks dvi Kauno ekipos – Kauno technologijos universitetas (KTU) ir Lietuvos sporto universitetas (LSU) – vyks 2022 metų kovo 7 dieną (pirmadienį) Kaune, KTU sporto salėje (Radvilėnų pl. 19). Rungtynių pradžia – 18 val.

LSKL Mažoji taurė – VU komandos rankose

LSKL Mažąją taurę iškovojo Vilniaus universiteto (VU) studentai, paguodos turnyro finale rezultatu 93:69 (23:19, 23:14, 34:27, 13:9) įveikę LCC tarptautinio universiteto (LCC) studentus.

VU krepšinio komandą į pergalę vedė dvigubą dublį (22 taškai ir 12 atkovotų kamuolių) surinkęs Dominykas Bučas. Jis išrinktas naudingiausiu LSKL Mažosios taurės finalo žaidėju.

20 taškų ir 10 atkovotų kamuolių prie VU pergalės pridėjo Dovydas Rimkus, 11 taškų pelnė Žilvinas Kubilius, 10 – Tautvydas Rimkus.

LCC komandos gretose išsiskyrė 18 taškų (9 atk. kam.) pelnęs Kornelijus Zikas ir 14 taškų surinkęs Taurant Ibrami. 10 taškų surinko Gleb Kopantsev.

Vilniečiai demonstravo kovingumą ir užsivedimą ir tą atspindi laimėta kova po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 47:39. Taip pat vilniečiai buvo taiklesni nuo tritaškio linijos (pataikė 12 iš 36 tolimų metimų, kai LCC realizavo vos 5 tolimus metimus iš 22).

„Finaluose pergalę lemia psichologija: kas susitvarko su įtampa, kas būna „šaltesne“ galva, tiems yra lengviau žaisti. Jei vadovaujiesi emocijomis, tuomet ir pasipila klaidos. Mes turėjome ir bėdų, ir traumų, bet tai – nepasitenkinimai. VU yra šaunuoliai, jie susitvarkė su emocijomis, atsirišo rankos – labai gerai pataikė tritaškius ir laimėjo. Šįkart nugalėjo patirtis, o VU – labiau patyrusi komanda“, - akcentavo LCC ekipos treneris Jurgis Petrauskas.

VU komandos treneris Rimantas Kaminskas gyrė savo komandos vaikinus už puikiai atliktą darbą.

„Pergalę lėmė 100 procentinė koncentracija, charakteris ir noras laimėti. Tai ir yra raktas į pergalę. Mūsų tikslas buvo patekti tarp 4 stipriausių LSKL komandų, tačiau sezono pradžioje šiek tiek nepasisekė ir teko tenkintis kova dėl LSKL Mažosios taurės. Šiame, paguodos turnyre, nužingsniavome iki finalo ir galiausiai įrodėme savo vertę. Tuo ir džiaugiamės. Visada smagu sezoną baigti pergalinga nata“, – akcentavo VU treneris Rimantas Kaminskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją