MRU pamokė Vilniaus universitetą

Vieni iš pirmadienio vakarą džiūgaujančių – Mykolo Romerio universiteto (MRU) krepšininkai, įrodę, kad tragiška rungtynių pradžia – dar nieko nereiškia.

Jie dvikovą namuose prieš iki šio vakaro vien pergalėmis žingsniavusį Vilniaus universitetą (VU) pradėjo net itin prastai – 0:15, o pirmuosius taškus pelnė tik įpusėjus pirmajam kėliniui.

Tačiau dar iki didžiosios pertraukos MRU išlygino rezultatą – 33:33, o galiausiai svečius įveikė rezultatu 76:71 (14:24, 19:9, 22:16, 21:22).

MRU komandą į pergalę vedė be keitimų rungtyniavęs ir 21 tašką pelnęs Augustinas Kiudukas. Jis buvo arti dvigubo dublio – po krepšiais atkovojo 9 kamuolius. 17 taškų (8 atk kam., 7 rez. perd.) pridėjo Lukas Pivoriūnas, 14 – Nojus Vytautas Bieliauskas.

VU gretose dviženklį taškų skaičių surinko 4 krepšininkai: Dovydas Rimkus – 15 tšk., Kipras Urbanavičius – 14 tšk., Lukas Valantinas – 12 tšk. (12 atk. kam.), Matas Mačijauskas – 10 tšk. (12 atk. kam.).

„Rungtynių pradžia mums buvo lyg šaltas dušas, po kurio pabudome. Man, kaip treneriui, buvo savotiška žvalgyba, pamačiau, ką varžovai gali ir ko iš jų tikėtis. Kardinaliai pakeičiau gynybos sistemą ir varžovai ėmė strigti mūsų gynybos gniaužtuose. Vyrai – šaunuoliai, parodė charakterį. Trumpiau tariant: šaltas dušas ir šalti pergalė“, – po dvikovos šypsodamasis sakė MRU treneris Mindaugas Sakalauskas.

VDU suklupo namuose

Daugkartiniai Lietuvos ir Europos studentų krepšinio čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai gavo kirtį ne bet kur, o savo žiūrovų akivaizdoje. Arūno Juknevičiaus auklėtiniai rezultatu 93:96 (16:34, 34:16, 16:23, 27:23) suklupo prieš Kauno technologijos universiteto (KTU) komandą.

KTU nuo dvikovos pradžios parodė, kad nesiruošia juokauti ir savo puolimo banga jau pirmąjį kėlinį trūktelėjo į priekį – 34:16.

VDU iki didžiosios pertraukos išlygino rezultatą – 50:50 ir tikriausiai manė, kad antroje rungtynių pusėje be vargo „nuskins“ pergalę.

Visgi, KTU įrodė, kad žaidžiant su ugnele ir demonstruojant kovingumą, galima įveikti LKL ir NKL žaidėjų kupiną čempionų ekipą.

„Pikta ir skaudu buvo matyti kas vyksta aikštėje. Dar dabar karšta ir skauda galvą. Apmaudu, kai mano komandos žaidėjai į aikštę išeina taip lyg tai būtų „Žvaigždžių diena“. Su tokiu žaidimu ir mentalitetu rungtynių nelaimėsi.

Protingi mokosi iš kitų klaidų, o kvailiai – iš savo. Pasitaiko ir tokių, kurie išvis nepasimoko nei iš savo, nei iš svetimų klaidų. Varžovai pajautė kraujo skonį ir mus pastatė į vietą“, – po dvikovos akivaizdžiai neslėpdamas nusivylimo savo komandos nusiteikimu kalbėjo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

KTU treneris Lukas Šimkus akcentavo, kad VDU – galinga komanda, turinti daug pajėgių LKL ir NKL žaidėjų ir šio vakaro dvikovai metė rimtas pajėgas.

„Tai, kad šioms rungtynėms varžovai subūrė kone pajėgiausią savo sudėtį, pasako, jog mus vertina. Mūsų žaidėjai neišsigando, o atvirkščiai dar labiau buvo motyvuoti kautis prieš pajėgius VDU krepšininkus. Pademonstravome charakterį ir tuo labai džiauguosi“, - teigė L. Šimkus.

KTU komandą į pergalę vedė 18 taškų surinkęs Justas Gedminas (6 atk. kam., 6 rez. perd.), Dominykas Černius pridėjo 16 taškų (8 atk. kam.), Žygimantas Kerza – 13, Ainaras Budginas ir Erikas Anušauskas – po 11 tšk.

VDU komandą bandė gelbėti 25 taškus surinkęs Grantas Vasiliauskas. Jis baudas metė 100 proc. tikslumu (14/14), tačiau tragiškai atakavo nuo tritaškio linijos (1/12) ir nepasižymėjo metimais iš vidutinio nuotolio (4/11 dvit.). Titas Januševičius pelnė 21 tašką (5/8 trit.), Gabrielius Čelka – 12, Titas Sargiūnas – 10 tšk.

VDU komanda (LSKL nuotr.)

Vicečempionams teko paprakaituoti Vilniuje

Daugkartiniai LSKL vicečempionai Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai, treniruojami Mindaugo Stašiaus, tik po įnirtingos kovos atsilaikė Vilniuje prieš vieną iš lygos autsaiderių – Vilnius TECH komandą. Klaipėdiečiai laimėjo tik po permainingos kovos rezultatu 68:65 (13:22, 20:15, 18:13, 17:15).

Klaipėdiečių gretose rezultatyviausias buvo dvigubą dublį surinkęs Ernestas Jaškus – 20 taškų ir 10 atk. kam. Ernestas Žilius prie pergalės pridėjo 16 taškų, Edgaras Preibys – 14.

Vilnius TECH komandos puolimo lyderis Julius Jasiulis surinko 21 tašką (8 atk. kam.), Benas Aleliūnas – 12, Vytautas Kirlys – 11 tšk.

„Tikrai buvo nelengvos rungtynės. Varžovai pataikė sudėtingus metimus – gal 6-7 tritaškius per rankas, pajuto kraujo skonį ir mes vos išsikapstėme. Bet aš savo žaidėjams visada sakau: geriau negražios ir klampios rungtynės, bet svarbiausia – pergalė“, – po rungtynių kalbėjo KU treneris Mindaugas Stašys.

Vilnius TECH strategas Gintaras Šerkšnas pripažino, kad šįkart pergalė buvo pasiekiama ranka.

„Yra kaip yra. Turėjome galimybę iškovoti pergalę, bet šiek tiek pritrūko. Žinome savo bėdas, dirbsime, stengsimės ir ateityje bandysime įkąsti savo varžovams. Svarbiausia kova ir pasipriešinimas, o kaip bus, taip jau bus“, – sakė G. Šerkšnas.

LSU pamokė Kauno kolegijos krepšininkus

Lietuvos sporto universitetas (LSU), treniruojamas nusipelniusio Lietuvos krepšinio trenerio Ramūno Butauto, savo aikštėje 20 taškų skirtumu – 91:71 (19:18, 28:12, 30:27, 14:14) nugalėjo Kauno kolegijos (KK) ekipą.

Svečiai kur kas dažniau klydo (22 prieš 12 klaidų) ir tai jiems neleido rimčiau pasipriešinti LSU krepšininkams.

LSU gretose išsiskyrė 19 taškų (9 atk. kam.) pelnęs Ignas Dirda ir 18 taškų pridėjęs Tomas Kuzminskas. 12 taškų (11 atk. kam.) surinko Edvinas Daunys, 11 – Marius Gasparaitis, po 10 – Benas Balčiūnas ir Ernestas Barkus.

KK komandą bandė gelbėti 17 taškų surinkęs Paulius Petrauskas ir 16 taškų (13 atk. kam, 7 rez. perd.) pelnęs Adomas Rybelis. Mindaugas Košelis surinko 12 taškų.

„Mūsų ekipa – atjaunėjusi, įsiliejo daug pirmakursių, tad pagrindinė užduotis – tobulėti, įgyti patirties. Mes ruošiame krepšinio trenerius, tad mums rungtynės, pirmiausia - lyg mokymosi etapas. Siekiame užauginti modernius ir profesionalius trenerius, o sezono eigoje matysime kaip seksis kovoti ir iškovoti pergalių. Viskas ateina su praktika ir patirtimi“, – akcentavo LSU treneris Ramūnas Butautas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją