12 rinktinių - Angola, Dominikos Respublika, Makedonija, Graikija, Jordanija, Pietų Korėja, Lietuva, Naujoji Zelandija, Nigerija, Puerto Rikas, Rusija ir Venesuela - bus suskirstytos į keturias grupes po 3 ekipas.

Pirmame burtų krepšelyje buvo Rusija, Makedonija, Lietuva ir Graikija, antrame – Dominikos Respublika, Puerto Rikas, Venesuela ir Naujoji Zelandija, o trečiame – Angola, Nigerija, Jordanija ir Pietų Korėja.

Burtų traukimui vadovavo FIBA sporto direktorius Liubomiras Kotleba.

Grupių sudėtys:

A grupė: Graikija, Puerto Rikas ir Jordanija.

B grupė: Lietuva, Venesuela ir Nigerija.

C grupė: Rusija, Dominika ir Pietų Korėja.

D grupė: Makedonija, Naujoji Zelandija ir Angola.

12 komandų liepos 2-8 dienomis Venesuelos sostinėje kovos dėl trijų likusių kelialapių į Londono olimpiados vyrų krepšinio turnyrą.

Komandos grupėje tarpusavyje vieno rato sistema sužais po vienerias rungtynes. Po dvi pajėgiausias grupių komandas pateks į ketvirtfinalius.

Ketvirtfinalių poros:

A1 - B2
B1 - A2
C1 - D2
D1 - C2

Pusfinalių poros:

Laimėtojas [A1 v B2] - laimėtojas [C1 v D2]
Laimėtojas [B1 v A2] - laimėtojas [D1 v C2]

Dviejų pusfinalių nugalėtojai automatiškai pateks į Londono olimpiadą, o kovoje dėl trečios vietos atrankos turnyre paaiškės paskutinis būsimų žaidynių dalyvis.

Burtų traukimo iškilmių eiga

Renginio pradžioje išklausyta organizatorių sveikinimo kalba ir parodytas vaizdo klipas apie Venesuelą. Netrukus Venesuelos krepšinio federacijos prezidentas Carmelo Cortezas pasdžiaugė, kad valstybė labai daug padėjo, kad ši šalis rengtų atrankos turnyrą ir už tai dėkojo FIBA'i. Vėliau vaizdo klipais abėcėlės tvarka buvo pristatytos komandos - turnyro dalyvės.

Scenoje pasirodęs FIBA prezidentas prancūzas Yvanas Mainini pareiškė, kad, jei burtų traukimo iškilmės surengtos taip puikiai, tas pats bus ir su kvalifikacijos turnyru Venesueloje.

Pačiam burtų traukimui vadovavo FIBA sporto direktorius L. Kotleba.

Atrankos varžybų tvarkaraštis:

Liepos 2-4 d. - grupių varžybos
Liepos 5 d. - poilsio diena
Liepos 6 d. - ketvirtfinalis
Liepos 7 d. - pusfinalis
Liepos 8 d. - rungtynės dėl 3-ios vietos

2012 metų Londono olimpinių žaidynių vyrų krepšinio turnyre teisę žaisti yra užsitikrinusios 9 komandos: Didžioji Britanija (šeimininkė), JAV (2010 metų pasaulio čempionė), Argentina, Brazilija, Australija, Kinija, Ispanija, Prancūzija ir Tunisas (savo kontinentų pirmenybių nugalėtojai ir vicečempionai).

Lietuvos rinktinė nepraleido nei vienų olimpinių žaidynių nuo Nepriklausomybės atkūrimo. 1992, 1996 ir 2000 metais mūsiškiai Barselonos, Atlantos ir Sidnėjaus olimpiadose iškovojo bronzos medalius, o 2004 ir 2008 metais Atėnuose ir Pekine užėmė ketvirtas vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)