Abi šios ekipos prieš rungtynes užėmė aukštesnes vietas turnyro lentelėje, o tai reiškė, kad laukia du labai sunkūs mačai.

Rezultatas neatspindėjo vykusios kovos

Saulėtąjį šeštadienį į Londoną atvykę svečiai iš Njukastlio rungtynes pradėjo susikaustę ir lietuviai po pirmojo kėlinio sugebėjo susikrauti dviženklę persvarą – 22:12. Antrajame kėlinyje vaizdas pasikeitė ir svečiai, vedami savo lyderio L. Champion sugebėjo likviduoti atsilikimą ir įpusėjus kėliniui rezultatas buvo lygus – 24:24.

Verta pažymėti, kad „Lituanica“ per penkias minutes buvo sugebėjusi pelnyti vos du taškus ir buvo patekusi į didelę duobę. Vis dėlto vedini komandos lyderio Aušrido Petraičio, lietuviai atgijo ir sugebėjo laimėti pirmąją rungtynių pusę. Komandos ilsėtis išėjo švieslentėje degant skaičiams 34:31, kurie atspindėjo šeimininkų pranašumą.

Po ilgosios pertraukos žaidimas buvo apylygis iki antrosios trečiojo kėlinio pusės. Septyni iš eilės Emilijaus Jankausko taškai inicijavo lietuvaičių spurtą, o galutinis rungtynių rezultatas 80:62 užfiksavo šeimininkų pergalę.

Nugalėtojų komandoje rezultatyviausias ir naudingiausias buvo Aušridas Petraitis, kuris pelnė 24 taškus, atkovojo 8 bei perėmė 5 kamuolius. Emilijus Jankauskas su Juliumi Visocku pridėjo po 11 taškų, o Pauliaus Rašamavičiaus sąskaitoje 9 taškai.

Pasiektas svarbus revanšas

Sekmadienio popietę „Lituanica“ namuose priėmė svečius iš Hemelio, kurie turnyrinėje lentelėje iki šių rungtynių užėmė trečiąją vietą. Jiems buvo pralaimėtas ir pirmasis tarpusavio susitikimas, kuomet paskutinę rungtynių sekundę dvitaškį pataikė Nikas Rhodesas. Šios rungtynės prasidėjo visiškai priešingai ir „Lituanica“ jau rungtynių pradžioje spurtavo 8:0. Tiesa įpusėjus kėliniui varžovai sumažino atsilikimą iki 4 taškų – 6:10. Vis dėlto puikus Juliaus Visocko bei Aušrido Petraičio tandemas pradėjo siautėti ir šeimininkai vėl nutolo. Po pirmojo kėlinio jie pirmavo 25:13, po antrojo – 49:39.

Prieš paskutinį kėlinį rezultatas buvo 68:59, atsilaikyti šeimininkams pavyko ir ketvirtajame kėlinyje.

Nugalėtojų komandoje rezultatyviausias ir vėl buvo Aušridas Petraitis su 22 taškais bei 11 atkovotų kamuolių ir 28 naudingumo balais. Edvinas Vaupšas pridėjo 21 tašką (10/10 baudų metimai), o Julius Visockas ir Emilijus Jankauskas atitinkamai pelnė 15 ir 12 taškų.

Po šių dviejų pergalių „Lituanica“ pakilo į šeštąją vietą turnyrinėje lentelėje. Ateinantį savaitgalį lietuvaičiai žais paskutines reguliariojo sezono rungtynes su „Newcastle Northumbria“ krepšininkais ir pergalės atveju gali dar labiau pasigerinti savo šansus gauti lengvesnį varžovą atkrintamosiose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją