Krepšinio sezonas pasibaigė, tačiau kol komandos krepšininkai sportuoja individualiai sporto salėse ar tiesiog džiaugiasi vasaros malonumais „Lituanica“ administracija ir toliau dirba pasiraitojusi rankoves.

„Mūsų tikslas vienas – pasiekti Nacionalinę Britanijos lygą ir mes nežadame sustoti,“ – sakė Linas Bridickas.

Komandos vadovas džiaugiasi praeito sezono pasiekimais ir iškovotais trofėjais. Nors I-ąjame divizione debiutavusi „Lituanica“ ketvirtfinalyje pralaimėjo diviziono lyderiams, savo trofėjų arsenalą papildė „Ambasadoriaus taurės“ ir „Pasaulio lietuvių taurės“ aukso medaliais.

Dar neprasidėjus naujam sezonui prie „Lituanica“ gretų prisijungė keli mažesni rėmėjai, tačiau komanda siekia dar labiau padidinti rėmėjų skaičių. Taip pat klubu domėjosi ir ne Didžiosios Britanijos investuotojai, kurie tikisi surasti perspektyvią komandą bei padėti jai pakilti iki Eurolygos lygio 3 metų bėgyje. Jie renkasi iš dviejų perspektyvių Londono komandų.

„Šis susitikimas su investuotojais tik parodė, kad dirbame sistemingai ir turime didelį potencialą,“ – kalbėjo bendrasavininkas Matas Gailevičius.

Taip pat padidėjo ir administracijos gretos. Buvęs „Saurum“ krepšinio klubo vadovas Mantas Brazauskas nusprendė prisijungti prie komandos veiklos.

„Su Linu diskusijas pradėjome jau praeitą sezoną, tačiau dėl užimtumo ir studijų negalėjau tuo metu prisidėti prie komandos. Džiaugiuosi, kad situacija pasikeitė šį sezoną ir galiu prisijungti prie klubo. Neabejoju, kad laukia dideli darbai ir komanda užsibrėžusi aukščiausius tikslus,“ – sakė Mantas.

Vienas iš komandos tikslų – populiarinti krepšinį Anglijoje ir taip pat skatinti jaunimą domėtis šia sporto šaka. Jau nuo kito sezono startuoja Londono „Lituanica“ dublerių komanda – „Lituanica2“. Londono „Lituanica2“ sudarys perspektyviausi jauni ir ambicingi žaidėjai iš Londono universitetų ir koledžų, kurie papildys pagrindinės komandos gretas artimiausioje ateityje. Ši komanda startuos Anglijos Krepšinio Lygos 4 Divizione ir BLKL (Britanijos Lietuvių krepšinio Lyga).

„Apie atranką į dublerių komandą paskelbėme „Facebook“ paskyroje ir sulaukėme didelio susidomėjimo. Į atranką atėjo labai daug jaunų krepšininkų. Nebuvo sunku rasti žaidėjų, komandos sudėtis jau beveik baigta. Dar kartą įrodėme, kad Lietuva yra tikra krepšinio šalis,“ – sakė būsimas komandos treneris Vilius Jastremskas.

Viena iš priežasčių kodėl buvo nuspręsta įkurti antrąją komandą, kad pagrindinei komandai išėjus į Britanijos Nacionalinę Krepšinio Lygą (BBL) būtų išsaugota vieta Aukščiausiame Anglijos Divizione.

Neseniai įvykusiame susirinkime komandos administracija sprendė rėmėjų klausimą, bei pradėjo dėliotis kito sezono naujienas, o jų bus tikrai nemažai. Jau kitą savaitę komanda pristatys savo naują internetinį puslapį, bei visai netrukus prekyboje pasirodys ir sezono abonementai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)