„Nežinau, na, kaip mes detales (esame) aptarę. Viskas šiaip jau yra ir sutarta. Nežinau, kontraktas dar nėra pasirašytas, bet nemanau, kad bus kažkokių problemų.

Dabar, kai esi, kai tau 37-eri metai, nelabai kas tau dalina ilgalaikių kontraktų“, - LNK „Žinioms“ sakė Š. Jasikevičius. - Jei rašausi sutartį, (reiškia, kad klubo situacija) negąsdina. Atėjo dabar rimti žmonės, nelabai liko to teatro, kuris buvo anksčiau. Aš žinau klubo padėtį ir labai jau ilgai šnekam su Pauliumi Motiejūnu („Žalgirio“ direktorius - DELFI) ir jis žino, kad aš norėjau žaisti „Žalgiryje. Kai kuriuos dalykus aš padėjau klubui, kas dėl kontrakto išpildymo, terminų ar kažko, nes pats buvau suinteresuotas čia žaisti. Tai pat jaučiau jų didelį norą mane čia turėti. Malonu, kai taip viskas vyksta“.

Š. Jasikevičius buvo užsiminęs, kad karjeros pabaigoje norėtų rungtyniauti gimtajame Kaune.

„Buvo svajonė prieš daug metų. Dabar eini daugiau, kaip į darbą. Ta svajonė keičiasi berniuko septynerių ir 37-erių metų. Kiti dalykai rūpi“.

193 cm ūgio Š. Jasikevičius praėjusį sezoną atstovavo „Barcelona“ klubui (Ispanija).

Eurolygoje jis žaisdavo vidutiniškai po 14 minučių, pelnydavo po 4,9 taško ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus. Ispanijos pirmenybėse Š. Jasikevičius aikštėje praleisdavo po po 12 minučių, įmesdavo po 5,8 taško ir atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Oficialus „Žalgirio“ tinklapis apie klubo ir Š. Jasikevičiaus galimą sutartį kol kas nieko neskelbia.

Neseniai Š. Jasikevičiui kontraktą siūlė jo anksčiau atstovautas Tel Avivo „Maccabi“ klubas, bet 300 tūkst. JAV dolerių suma kauniečio nesužavėjo. Beje, krepšininkas norėjo sutarties su žydų ekipa dvejiems metams, o klubas siūlė Š. Jasikevičiui kontraktą tik metams.

Be jau minėtų komandų Š. Jasikevičius Europoje dar yra žaidęs Vilniaus „Lietuvos ryto“, Liublianos „Olimpia“ (Slovėnija), Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) ir Stambulo „Fenerbahce“ (Turkija) klubuose.

Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionate Š. Jasikevičius gynė Indianos „Pacers“ ir „Golden State Warriors“ klubų spalvas.