Oficiali LMKL svetainė jums pateiks visų čempionate dalyvaujančių komandų apžvalgas apie tarpsezonio pastiprinimą ir netektis bei artėjančio sezono tikslus. Po pažinties su Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“ ekipa, šį kartą mūsų akiratyje – Marijampolės „Sūduva“.

Praėjusiais metais LMKL sidabro medalius iškovojusi Marijampolės „Sūduva“ nusiteikusi ir šį sezoną pakartoti savo pasiekimą, o gal net ir jį pagerinti.

2013–2014 metų reguliariajame sezone dvidešimt pergalių iškovojusi bei aštuonis kartus suklupusi Marijampolės ekipa užėmė trečią vietą, tačiau pusfinalyje 2:0 įveikė laipteliu aukščiau buvusias „Hoptrans-Sirenas“. Tiesa, finale „Sūduvai“ teko pripažinti „Kibirkšties-VIČI“ pranašumą ir tenkintis sidabro medaliais, tačiau šis pasiekimas dar labiau skatina 2014–2015 sezone ir vėl užlipti ant apdovanojimų pakylos.

Netektys. Nors pagrindinis Marijampolės ekipos tikslas buvo išsaugoti kuo daugiau praėjusio sezono žaidėjų, kai kurių, visgi, išsaugoti nepavyko. Antrąją vietą iškovojusiai „Sūduvai“ šį sezoną padėti negalės gynėja Agnė Žiegytė. 175 cm žaidėja patyrė sunkią kryžminių raiščių traumą ir ilgam iškrito iš rikiuotės. Šių metų marijampoliečių sudėtyje taip pat nepamatysime legionierės įžaidėjos Shanikos Chantel Butler. Su 25 metų amerikiete klubas nusprendė po praėjusio sezono nepratęsti sutarties. „Sūduvos“ sudėtyje šį sezoną nebus ir 168 cm gynėjos Monikos Tamulynaitės, kuri sukirto rankomis su „Aisčių-LSU-Paradis“ komanda. Tačiau didžiausia „sidabrinės“ komandos netektis – Ieva Prėskienytė. 193 cm puolėja sezono pasirengime, treniruotės metu patyrė rimtą kryžminių raiščių traumą ir, veikiausiai, be krepšinio turės praleisti visą sezoną.

Naujokės. Prie komandos šį sezoną prisijungė dvi perspektyvios ir didelę paspirtį komandai teiksiančios Laima Rickevičiūtė ir Santa Okockytė. Vietą komandoje išsikovojo ir dvi jaunos žaidėjos – Ieva Aleksaitė ir Dalia Vydraitė. „Sūduvos“ direktorius Deividas Jurkša džiaugėsi, kad komandai pavyko išsaugoti komandos branduolį, o ekipą sustiprinusios žaidėjos ateityje turėtų duoti daug naudos.

„Pirmiausiai galima pasidžiaugti tuo, kad mums pavyko išlaikyti praėjusių metų „sidabrinę“ komandą ir visą ekipos branduolį. Komandą pastiprino L. Rickevičiūtė, po sunkių derybų pavyko pasikviesti pagrindinę Lietuvos moterų krepšinio rinktinės įžaidėją S. Okockytę, kuri viena koja jau buvo kitoje ekipoje. Manome, kad šios žaidėjos mums labai pagelbės artėjančiame sezone“, – mintimis dalijosi D. Jurkša.

Praėjusį sezoną „Hoptrans-Sirenų“ marškinėlius vilkėjusi S. Okockytė LMKL vidutiniškai per rungtynes pasižymėdavo 14,7 taško, 4,5 atkovoto kamuolio ir 3,4 rezultatyvaus perdavimo, todėl niekas neleis ginčytis, kad ši įžaidėja turėtų be didesnių problemų užpildyti ir sustiprinti įžaidėjos Sh. Butler vietą. Tuo tarpu L. Rickevičiūtė į rikiuotę grįžta po motinystės atostogų.

Tikslai. Praėjusį sezoną ant pakylos užlipusios marijampolietės nežada mažinti apsukų. Komandos direktorius D. Jurkša neslepia – tiek žaidėjų, tiek ir trenerių mintyse – medaliai. Nors šias mintis apkartino netikėtos traumos, ekipa pasiryžusi nenuleisti rankų.

„Tikslai yra žinomi tiek treneriams, tiek žaidėjoms, tiek ir mūsų sirgaliams, nes tikslas toks pats kaip ir praėjusį sezoną – medaliai. Kokios spalvos medaliai tai bus, galėsime pamatyti tik ateityje, nes dabar nuspėti sunku. Šiuo metu pas mus stovykloje liūdnos žinios, nes iš rikiuotės iškrito I. Prėskienytė, kuri treniruotės metu patyrė sunkią traumą ir kol kas nėra aišku, ar šį sezoną ji išbėgs ant parketo. Bet kokiu atveju, tai nekeičia mūsų tikslų ir mes galvojame tik apie medalius“, – tikino „Sūduvos“ direktorius D. Jurkša.

Ateities planai. 2014–2015 metų sezone Marijampolės „Sūduvos“ ekipa rungtyniaus tik LMKL. Kaip teigia D. Jurkša, viena iš priežasčių, kodėl būna sunku į komandą prisivilioti perspektyvias naujokes, tai nerungtyniavimas jokiame tarptautiniame turnyre. Pagrindinė to priežastis – tinkama salė, kurios šiuo metu Marijampolės ekipa neturi. Tiesa, netolimuose planuose – naujos salės statyba.

„Visą vasarą labai sunkiai dirbome, kalbėjome su visomis krepšininkėmis, kurios šią vasarą žaidė pagrindinėje rinktinėje. Sunku būtų rasti tokią Lietuvos žaidėją, su kuria Marijampolės ekipa nesišnekėjo prieš šį sezoną.

Galbūt didžiausias mūsų minusas, norint prisivilioti naujas žaidėjas, jog mūsų ekipa nežaidžia tarptautiniuose turnyruose – Europos taurėje ar Baltijos lygoje, todėl perspektyviausios krepšininkės pasirenka kitas ekipas. Manau, kad ateityje mums bus žymiai lengviau į savo komandą pasikviesti žaidėjas, nes rengiame naujos arenos statybos projektą, todėl kai tik turėsime naujus krepšinio „namus“, galėsime žaisti ir tarptautiniuose, aukštesnio lygio turnyruose“, – apie ateities planus kalbėjo „Sūduvos“ vadovas.

Išskirtinumas. Marijampolės „Sūduva“ šį sezoną bus viena iš tų ekipų, kuriai nereikės visko mokytis iš naujo. Komandai ir toliau diriguos Raimundas Samulėnas, o jo auklėtinės beveik visos išliko tos pačios. Išlikusiu komandos branduoliu džiaugiasi ir ekipos vadovai.

„Šį sezoną išsiskirsime tuo, kad mūsų komandoje bus labai mažai naujų žaidėjų. Likęs visas komandos branduolys, kurį puikiai pažįsta treneris, o žaidėjos gerai susipažinusios su trenerio darbo specifika. Manau, kad komandos susikalbėjimo ir treniruočių prasme, merginoms šis sezonas bus tikrai lengvesnis, nes nereikės visko pradėti iš naujo“, – kalbėjo D. Jurkša.

Spėjimai. Pasak D. Jurkšos, XXI LMKL sezonas bus žymiai stipresnis ir dar labiau nenuspėjamas. „Sūduvos“ ekipos direktoriaus teigimu, daugelis komandų ženkliai pasistiprino ir kova dėl medalių bus kaip niekad įdomi ir įnirtinga.

„Galiu drąsiai pasakyti, kad šį sezoną iškovoti medalius bus žymiai sunkiau nei praėjusiais metais. Net trys komandos žais Europos taurėje, kas rodo, jog komandos sustiprėjo. Tos komandos, kurios nežaidžia tarptautiniuose turnyruose, taip pat nebus lengvai palaužiamos. Šiais metais bus labai įdomus čempionatas ir nuspėti, kas bus pirmas, antras ar trečias – labai sunku“, – įsitikinęs D. Jurkša.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!