Dvivaldystė. Po pirmo LMKL rato viena lyderė neišryškėjo, nes Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus „Kibirkštis“ iškovojo po 5 pergales ir patyrė po 1 pralaimėjimą.

Be pergalių. Vienintele pergalės skonio nepatyrusia ekipa liko debiutantė Ukmergės „Vilkmergė“, kuri pralaimėjo visas šešerias rungtynes. Neseniai prie ekipos prisijungė LMKL čempionė Monika Petrauskaitė ir su šia aukštaūge „Vilkmergė“ tikrai atidarys pergalių sąskaitą.

Geriausios rungtynės. Spalio 14-ą „Kibirkštis“ po trijų kėlinių turėjo 20 taškų deficitą (42:62) ir niekas neabejojo, kad „Sūduva“ išsiveš pergalę iš sostinės, bet vilnietės rankų nenuleido. Įspūdingas ketvirtas ketvirtis leido išplėšti pratęsimą, o jo metu „Kibirkštis“ jau nepaliko šansų vicečempionėms.

Naujovė. „Sūduva“ tapo pirma LMKL komanda, kuri į namus rungtynes pradėjo pardavinėti bilietus. Pavyzdys, kurį artimiausiu metu gali perimti ir kiti klubai.

Komentatorė. Klaipėdos „Fortūnos“ gretose registruota Lina Pikčiutė dar gydosi traumą ir negali žaisti, todėl išbandė save kitame vaidmenyje – komentatorės. Aukštaūgė padėjo stebėti LMKL mačą tarp „Fortūnos“ ir „Kibirkšties“, kurį 63:60 laimėjo namuose žaidusios klaipėdietės.

Tapk krepšinio žvaigžde“. Net ir prasidėjus LMKL sezonui toliau tęsiamas projektas, kurio pagrindinis tikslas paskatinti mergaites rinktis krepšinį. Projekto ambasadorės Rimos Valentienės kitų šalies moterų krepšinio žvaigždžių apsilankymai įvairiuose miestuose jau duoda pirmuosius vaisius ir naujai surinktos grupės tiek Ukmergėje, tiek Vilniuje.

Čempionių bėdos. Stipriausia praėjusio sezono lygos komanda tarpsezoniu įsigijo Gabrielę Gutkauskaitę, bet įžaidėja patyrė traumą ir dar nerungtyniavo. Ją atvykusi pakeisti amerikietė Shakena Richardson nepateisino į ją dėtų vilčių, todėl buvo atleista. Trečiu bandymu Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ įsigijo Volgą Ziuzkovą, kuri debiutavo pelnydama 14 taškų. Linas Šalkus rungtyniavimą be įžaidėjos lygino su futbolo žaidimu be vartininko. 3 pergalės ir 3 pralaimėjai po pirmo rato privers „Hoptrans-Sirenas“ gerokai pasitempti antrame rate.

MVP. Pasibaigus pirmam ratui išskirti galima dvi žaidėjas Ivetą Šalkauskę ir Laurą Svarytę. „Šiaulių-Universiteto“ aukštaūgė tapo geriausia spalio mėnesio krepšininke, o „Sūduvos“ atstovė dukart iš eilės tapo geriausia savaitės žaidėja. 23,1 naudingo balo vidurkį fiksavo I. Šalkauskė, o L. Svarytė – 21,3.

Tamsusis arkliukas.Fortūna“ galėjo pirmą ratą baigti įsipainiojusi į lyderių trijulę, bet netikėtai namuose pripažino Kauno „Aisčių-LSU“ pranašumą. Klaipėdietes galima pavadinti pirmo rato savotiška staigmena. Rimvydas Samulėnas neatsitiktinai pavadino „Fortūną“ pretendente į medalius. Uostamiesčio ekipa vėl kyla į viršų po prasto praėjusio sezono.

Trauma. „Sūduva“ iki sezono pabaigos prarado Sandrą Baliutavičiūtę, kuriai dvikovoje su „Fortūna“ plyšo kryžminiai kelio raiščiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją