Šį kartą prisiminsime rezultatyviausią ir naudingiausią Lietuvos krepšininkės pasirodymą LMKL pirmenybėse. Šis pasiekimas priklauso Aušrai Bimbaitei.

2009 metų vasario 27-ąją Vilniaus TEO komanda namuose priėmė „Alytaus“ komandą. Tai buvo 179 cm ūgio gynėjos vakaras.

TEO mačui registravo devynias žaidėjas, bet ant parketo pasirodė vos šešios, kadangi kitos buvo arba traumuotos, arba jas išguldė ligos. Rūteniui Paulauskui neliko nieko kito, kaip verstis tomis krepšininkėmis, kurios buvo sudėtyje.

A. Bimbaitė rungtyniavo ilgiausiai iš visų – 37 minutes. Per jas pelnė 45 taškus, o metimus realizavo net 80 procentų – 16/20 dvitaškiai, 4/5 tritaškiai ir 1/3 baudos metimai. A. Bimbaitė taip pat sugriebė 12 kamuolių, išprovokavo 6 pražangas, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus ir surinko net 60 naudingumo balų.

A. Bimbaitė yra rekordininkė tiek pagal pelnytus taškus per vieną mačą, tiek pagal surinktus naudingumo balus.

2009 metų lapkritį šį rekordą kėsinosi pagerinti tuomet 17-metė Vitalija Kaminskytė. Dabartinė Vilniaus „Kibirkšties“ puolėja vilkėjo Šiaulių „Rūtos“ aprangą ir per susitikimą įmetė 41 tašką.

LMKL kiekvienais metais renka rezultatyviausią sezono žaidėją ir ją apdovanoja specialiu prizu. 2015–2016 metų sezone šiuo metu rezultatyviausia yra Santa Okockytė, kuri per mačą įmeta po 20 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)