Namie žaidusi „Real“ ekipa likus 4 min. 30 sek. nuo varžovų atsiliko 64:76, tačiau likusį mačo laiką laimėjo 16:0 ir iškovojo gyvybę turnyre išsaugojusią pergalę 80:76. „Real“ sumažino atsilikimą serijoje iki trijų pergalių iki 1-2.

Vienu pagrindinių pergalingo spurto herojų tapo „Real“ veteranas Sergio Llullas, ketvirtajame kėlinyje pataikęs tritaškius iš labai sudėtingų pozicijų, o iš viso mačą užbaigęs su 20-ia taškų.

Pasibaigus susitikimui 33-ejų gynėjas interviu davė išskirtinai ramiai, lyg aikštėje ką tik nebūtų nutikę nieko ypatingo.

„Aš visada tikėjau, kad mes galime pasivyti varžovus. Tikrai nesu kažkuo nustebintas. Aš manau, kad kai tu atsiduri tokioje pralaiminčiojo pozicijoje, turi privalai kautis iki pabaigos. Ir mes tai padarėme. Taip, dabar esame laimingi, tačiau turime išvalyti savo protus iki atsakomųjų rugtynių ketvirtadienį – tada mūsų lauks dar vienas karas“, – teigė krepšininkas.

Apie tai, kad svarbiausia buvo neprapuolęs tikėjimas, kalbėjo ir „Real“ treneris Pablo Laso. „Situacija buvo sunki, todėl aš labai dėkingas žaidėjams, nepraradusiems vilties, išlaikiusiems koncentraciją. Per antrą mačo pusę praradome vos 3 kamuolius, pataikėme sudėtingus metimus. Dvasia mums padėjo išlikti, pagavome pagreitį pačiu laiku. Didžiausi komplimentai žaidėjams, bet mes dar nieko nenuveikėme – tik pratęsėme seriją“, – tvirtino ispanas.

Savo ruožtu pergalę iš rankų išleidusios „Anadolu Efes“ komandos treneris Erginas Atamanas irgi pasveikino kovingumo pavyzdį parodžiusius oponentus.

„Žaidimą kontroliavome visas rungtynes, išskyrus paskutines 4 minutes. Jie nepasidavė, o mes ėmėme panikuoti ir puldami, ir gindamiesi. Galbūt mes pradėjome švęsti per anksti, todėl nustojome žaisti. Shane'as Larkinas taip pat pataikė vos 1 iš 7 tritaškių, kas nėra geras rezultatas. Faktas, kad serija sunki ir ji tęsiasi“, – teigė turkas.

Komandos trečią mačą žais ketvirtadienio vakarą, o šį vakarą, trečiadienį, įvyks net trejos kitų Eurolygos porų rungtynės.

„Anadolu Efes“ mėgina finalo ketvertą pasiekti antrą kartą iš eilės: 2019-aisiais Stambulo klubą tik finale sustabdė Maskvos CSKA (Rusija).

Savo ruožtu, „Real“ tarp keturių stipriausių Eurolygos ekipų per pastarąjį dešimtmetį nepateko tik 2016-aisiais.

Pirmus du serijos mačus Stambule šeimininkai laimėjo triuškinančiais rezultatais 90:63 ir 91:68.
Reguliariajame sezone „Anadolu Efes“ užėmė trečią vietą (22/12), „Real“ liko šeštas (20/14).
Likusios trys ketvirtfinalio serijos bus pratęstos trečiadienį.

Pusfinalyje poros nugalėtojai susikaus su CSKA arba Stambulo „Fenerbahče“ – rusai šioje serijoje kol kas pirmauja 2-0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)