Tobulėja su kiekviena diena

— Kaip vertini savo pirmąjį sezoną NBA lygoje?, — „Eurobasket.lt“ paklausė L.Kleizos.

— Pirmąjį sezoną NBA vertinu gerai. Įgijau daugiau patirties, tapau fiziškai stipresnis. Treneris vis labiau ir labiau pasitikėdavo manimi. Man svarbiausia stengtis ir tobulėti su kiekviena diena.

— Reguliariajame sezone „Nuggets“ skynė pergales, tačiau atkrintamosiose varžybose suklupo jau pirmajame etape. Ko pritrūko, kad žengtumėte toliau?

— Visi tikėjomės geresnių rezultatų, tačiau traumos ir kiti dalykai neleido komandai nuo pat pirmųjų sezono varžybų demonstruoti stabilaus žaidimo.

Būdavo, kad įveikiame Detroito „Pistons“ ar San Antonijaus „Spurs“ komandas, o kitą dieną pralaimime lygos vidutiniokams. — Prieš sezoną būtą kalbų, kad žaisi žemesnėje NBDL lygoje, tačiau įrodei, kad gali žaisti ir NBA lygoje. Ar sunku buvo įsitvirtinti pagrindinėje komandos sudėtyje?

— Supratau jau po pirmųjų treniruočių, kad galiu žaisti šioje lygoje. Taip pat žinojau, kad daug kas priklauso nuo manęs. Daug dirbau, treniravausi daugiau nei kiti komandos draugai ir norėjau tobulėti su kiekviena treniruote ir minute praleista aikštėje.

Daugumoje rungtynių, kuriose nežaidžiau, žinojau, kad pasikeitus situacijai rungtynėse, į aikštelę galėjau būti išleistas bet kuriuo momentu, todėl turėjau būti nuolat susikaupęs ir tam gerai pasiruošęs.

— Serijoje su „Clippers“ rugtynėms buvai registruotas tik trejoms rungtynėms. Turėjai sveikatos problemų ar tai buvo trenerių sprendimas?

— Taip, buvau patyręs nesunkią čiurnos traumą, kurią išsigydžiau maždaug per savaitę.

— Ar sunku buvo stebėti rungtynes, žinant, kad negalėsi padėti komandos draugams?

— Ant suolelio sėdėti visada sunku, nesvarbu, ar tai reguliarusis sezonas, ar atkrintamosios varžybos.

Patinka žaisti Denveryje

— Debiutiniame savo sezone aikštėje vidutiniškai praleidai po 8,5 minutes, per kurias pelnei po 3,5 taško bei atkovojai beveik po 2 kamuolius. Tikėjaisi žaisti daugiau?

— Pradžioje buvau laimingas gavęs pirmąją progą išbėgti į aikštelę, vėliau apetitas augo. Visada turi tikėtis, kad žaisi daugiau, tai yra motivacija treniruotis ir tobulėti.

— Tavo pozicijoje šį sezoną buvo ypač didelė konkurencija — sunkiojo krašto bei vidurio puolėjo pozicijoje galėjo žaisti bent šeši žaidėjai. Galbūt vasarą klubas planuoja atlikti mainus, po kurių padidėtų šansai dažniau tave pamatyti aikstėje?

— Nieko konkretaus nežinau, bet aišku, norėčiau žaisti dažniau ir daugiau.

— Kaip manai, kas laimės šį NBA čempionatą?

— Abi komandos — tiek „Miami Heat“, tiek „Dallas Mavericks“ — nusipelnė laimėti. Labai džiugu, kad šiais metais finale žaidžia komandos, niekada iki šiol nelaimėjusios čempionato.

Tai prideda daug žavesio ir įdomumo. Manau, laimės stipresnė komanda (šypsosi).

— Kokia atmosfera tvyro „Nuggets“ komandoje? Ar ekipos lyderiai pasidalina kamuolį?

— Sezono metu viskas buvo normaliai, bet per atkrintamąsias varžybas atmosfera labai pasikeitė i neigiamą pusę.

— Kokie tavo santykiai su įnoringąja "Nuggets" žvaigžde Carmelo Anthony?

— Visų pirma, nemanau kad jis yra labai įnoringas ar ekscentriškas. Mūsų santykiai — normalūs, esame komandos draugai.

— Esi laimingas būdamas „Nuggets“ nariu? Nenorėtum pakeisti komandos?

— Tikrai nenorėčiau keisti komandos, esu patenkintas būdamas „Nuggets“ ekipoje, labai patinka miestas ir žmonės.

— Kiek laiko galios tavo sutartis su Denverio ekipa?

— Sutartis galios dar vienerius metus su galimybe komandai ją pratęsti.

— Kodėl metei studijas Misūrio universitete? Ar ateityje ketini baigti mokslus?

— Nusprendžiau pradėti profesionalo karjerą, todėl teko mesti mokslus universitete. Planų ateityje baigti universitetą neatsisakau, tik nežinau, kada bus tinkamas laikas tai padaryti, nes dabar turiu šimtu procentų susikoncentruoti ties darbu, kurį turiu.

Papildomai dirba kiekvieną dieną

— Šarūnas Jasikevičius yra pasakes, kad NBA lygoje jis pasiilgsta tikrojo krepšinio. Ar tu taip pat?

— Nesu žaidęs Europos klubuose, dėl to ką nors lyginti būtų sunku. NBA atmosferą galiu palyginti tik su NCAA krepšiniu, kurio pasiilgstu.

— Ar bendravai su kitais NBA rungtyniavusiais lietuviais?

— Taip, prieš varžybas pasišnekėdavome.

— Kodėl savo vietos už Atlanto nerado Arvydas Macijauskas?

— Maco situacija iš tiesų nebuvo gera. Nenorėčiau komentuoti jos, bet mano akimis žiūrint, vienas ryškiausių pasturųjų metų Europos krepšininkų neturėtų praleisti šitiek laiko ant suolelio.

— Ar tarp įtempto NBA tvarkaraščio lieka laiko ir pramogoms?

— Didesnėms pramogoms laiko tikrai nebuvo. Laisvalaikio užtekdavo tik nueiti į kiną ir panašiai.

— Ar labai pavargai po sezono?

— Nuovargis pasijuto antroje sezono dalyje: kelionės, treniruotės daro savo. Žaisdamas NCAA studentų lygoje, žaidžiau apie 35 varžybas per metus, čia — beveik 90. Tad skirtumas tikrai jaučiasi.

— Ar buvai sulaukęs artimųjų vizito?

— Taip, per Kalėdas buvo atvykę tėveliai ir brolis. Buvo labai malonu Kalėdas praleisti kartu su savo šeima.

— Dažnai po treniruočių pasilieki padirbėti papildomai?

— Po treniruočių papildomai dirbu kiekvieną dieną, o dienomis, kai turime varžybas, atvykstu pusantros valandos anksčiau nei kiti.

Rinktinės stovyklai ruošiasi už Atlanto

— Tavo kartos rinktinė pasižymėjo ypač gerais tarpusavio santykiais. Ar nebijai, kad visiems draugams pradėjus profesonalų karjeras šie ryšiai gali pradėti trūkinėti?

— Ne, tikrai nebijau. Aišku, daugelis turi profesionalias karjeras, žmonės tampa labiau užimti, tačiau pabendrauti vienas su kitu laiko surandame.

— Ši sezoną Eurolygoje debiutavo dar du Lietuvos jaunimo rinktinės lyderiai — Renaldas Seibutis ir Jonas Mačiulis, į NBA lygą pateko Martynas Andriuškevičius. Lietuvos krepšininkai įgyja dar didesne vertę?

— Be abejo, mano nuomone, tai visų pirma yra puikus Lietuvos trenerių įvertinimas. Dabar tikrai visi žino, jog Lietuva turi viena stipriausių krepšinio mokyklų pasaulyje. — Nors pagrindinė Lietuvos rinktinės stovykla prasidės tik birželio 28 dieną, A.Macijauskas ketino dalyvauti jau pirmajame treniruočių etape. Neketini pasekti jo pėdomis?

— Maždaug nuo gegužės vidurio treniruojuosi Denveryje, o į Lietuvą planuoju grįžti prieš pat pagrindinę rinktinės stovyklą.

— Šiemet nacionalinei rinktinei vėl teks verstis be Š.Jasikevičiaus. Kaip tai atsilieps komandos žaidimui?

— Gali įvairiai atsiliepti. Tai gali tapti didele spraga, o gali atsiskleisti kiti įžaidėjai, tiek jaunimas, tiek jau rinktinėje rungtyniavę krepšininkai. Tam yra treneriai, kurie, manau, priims geriausią sprendimą.

— Tarp rinktinės aukštaūgių šią vasarą turėtų užvirti itin arši konkurencija. Nebijai jos?

— Tikrai apie tai negalvoju. Stengsiuosi, treniruosiuosi ir žiūrėsiu, kas išeis.

— Ką veiki šiuo metu?

— Šiuo metu treniruojuosi Denveryje ir ruošiuosi rinktinės stovykloms.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją