Apie tai kalbėjo ir D. Casey, tačiau pasiruošimo etapas parodė ką kita, rašo Sportin.lt.

Dėl gynybos vertinamas L. Fieldsas iš karto tapo vienu „Raptors“ klubo stratego numylėtinių – visus septynis mačus pradėjo starto penkete, o už L. Kleizą žaidė beveik dvigubai ilgiau.

L. Kleizai teks keisti L. Fieldsą? Panašu, kad ne. Pasak Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio lygos (NBA) apžvalgininko Dougo Smitho, lietuvis greičiausiai bus nugrūstas dar toliau į atsarginių žaidėjų galą, nes L. Fieldsą lengvojo krašto puolėjo pozicijoje pirmesnis keis Alanas Andersonas.

„Panašu, kad A. Andersonas aplenkė L. Kleizą ir tapo pirmu trečios pozicijos keitimu „Raptors“ komandoje. A. Andersonas geriau ginasi, yra staigesnis, o atakuoja, jeigu atvirai, ne prasčiau nei kas kitas komandoje. Jis tiesiog yra tokio tipo vaikinas, kokius mėgsta D. Casey“, – aiškino D. Smithas.

Praėjusiame sezone į Torontą atvykęs A. Andersonas, pasiruošimo etape iš tikrųjų dar labiau sumažino L. Kleizos žaidimo laiką. A. Andersonas žaidė po 17, o L. Kleiza – 12 minučių.

Vos po 5 taškus pasiruošimo etape rinkęs L. Kleiza gali rungtyniauti ir sunkaus krašto puolėjo pozicijoje, kurioje žibėjo vieną sezoną Eurolygoje ir įprastai žaidžia Lietuvos rinktinėje, tačiau kitas NBA apžvalgininkas Timas Chisholmas pastebėjo, jog ikisezoniniuose mačuose lietuvis šioje pozicijoje nebuvo išbandytas nė minutei.