„Džiaugiuosi, kad turime tokį formatą. Nors daug legionierių pradėjo LKL sezoną, bet prasidėjus ekonomikos sunkmečiui daugelis jų išvyko iš Lietuvos, - pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė lygos prezidentas Šarūnas Kliokys. – Anksčiau klubai išleisdavo didelius pinigus vidutinio lygio legionieriams, o lietuvių jaunimas sėdėdavo ant atsarginių suolo. Dabar mūsų jaunimas gali labiau tobulėti, tai bus naudinga ir Lietuvos rinktinei. Manau, kad „Žvaigždžių diena“ bus įdomi.“

Rungtynės vyks 4 kėlinius po 8 minutes, o naujovė yra ta, kad bus renkamas ne naudingiausias, bet įspūdingiausiai žaidęs krepšininkas (most impressive player).

„Šįkart prizą gaus nebūtinai geriausius statistinius rodiklius surinkęs žaidėjas, o tas, kuris rungtyniavo įspūdingiausiai“,- paaiškino LKL varžybų direktorius Tomas Rimkus.

3 valandas truksiančio renginio biudžetas nesiskiria nuo ankstesnių metų.

„Dėl ekonominių sunkumų nebuvo net minties šį sezoną iš viso atsisakyti „Žvaigždžių dienos“. Biudžetas praktiškai nesiskiria. Šventė nebus „minusinė“, o LKL išlaidos nebus didelės,- teigė LKL generalinis direktorius Linas Gilys. – Pagrindinis rėmėjas net sumos skiriamos LKL „Žvaigždžių dienai“ nesumažino. Bilietų į „Šiaulių areną“, kur sėkmingai vyko praėjusiųjų metų šventė, parduota trečdalis. Bet lietuviai pratę viską daryti paskutinę dieną.“

D.Motiejūnas: stengsimės sukurti šventę, o ne muštynes

Daugiausiai aistruolių balsų surinkęs Kauno „Aisčių“ klubo vidurio puolėjas Donatas Motiejūnas tikino, kad jam didžiulė garbė atstovauti „Erelių“ komandai.

„Man didelė garbė atstovauti „Ereliams“ ir būti išrinktam į „Žvaigždžių dieną“. Pats asmeniškai to nesitikėjau. Tokiose rungtynėse daug improvizuoji. Stengsimės sukurti šventę, o ne muštynes. Tikimės įveikti vyresnius žaidėjus ir tikimybė tai pasiekti yra“,- kalbėjo D. Motiejūnas.

„Iki šventės dar laukia svarbios rungtynės su klubu. Krepšinio vilku nesijaučiu, nors kažkada pats buvau „erelis“, o dabar štai – „vilkas“. Daug geresnis yra „vilkų-erelių“ formatas, nes šventėje dalyvaus daugiau lietuvių, kurie ankstesnius renginius matydavo tik per TV“, - pabrėžė daugiausiai balsų tarp vyresnių krepšininkų surinkęs Kauno „Žalgirio“ puolėjas Paulius Jankūnas.

LKL „Žvaigždžių dienoje“ vyks du tradiciniai konkursai – tritaškių – „LKL snaiperis“ ir dėjimų – „Oro karalius“, kurių nugalėtojai bus apdovanoti 4 tūkst. litų čekiais.

„Žinomi 11 iš 12 konkurse dalyvausiančių snaiperių, o paskutinis taikliarankis paaiškės artimiausiu metu. Juo taps taikliausiai tolimus metimus LKL čempionate pataikantis krepšininkas. Kol kas čia pirmauja „Aisčių“ žaidėjas Tomas Rinkevičius, kuris ir taip yra varžybų dalyvis. Jei T. Rinkevičius liks geriausiu „tritaškininku“, „Aisčiai“ į konkursą galės deleguoti dar vieną savo žaidėją“,- paaiškino T. Rimkus.

Oro karaliaus konkursas be M. Kalniečio

Šių metų žvaigždžių dienos gražiausio dėjimo konkurse nedalyvaus praėjusių metų LKL „Oro karalius“ žalgirietis Mantas Kalnietis.

„M. Kalnietis jau neturi, ką įrodinėti šioje rungtyje. Šįkart konkurse dalyvaus jauni krepšininkai. Vakaro svečias bus 179 cm ūgio dėjimų meistras iš Alžyro Kadouras Ziani iš „Slam Nation“ grupės, kuris kilstelės kartėlę mūsų dalyviams“, - žadėjo T. Rimkus.

Naujovė – trenerių taiklumo konkursas

„Žvaigždžių dienoje“ bus vienas išskirtinis konkursas - LKL trenerių metimų varžybos. Kiekvienas dalyvis turės 5 bandymus mesti nuo vidurio linijos. Už pataikymą spalvotu kamuoliu ar kabliu – 2 taškai. Laimės treneris, surinkęs daugiausiai taškų.

„Dauguma trenerių - dar patys neseniai buvę krepšininkai. Ir dabar po treniruočių yra populiarus vadinamasis „persimetimas“, kai mėtoma nuo aikštės vidurio į krepšį dėl įvairių prizų. Toks konkursas turėtų patikti ir dalyviams, ir žiūrovams“,- prognozavo LKL varžybų direktorius. - Treneriams dar kol kas nėra įsteigtas joks prizas už pergalę.“

Pirmą kartą LKL „Žvaigždžių diena“ buvo surengta dar 1994 metais ir truko 11 valandų.

„Erelių“ komandos starto penketas
Mantas Kalnietis („Žalgiris“)
Žygimantas Janavičius („Žalgiris“)
Jonas Mačiulis („Žalgiris“)
Artūras Jomantas („L.Rytas“)
Donatas Motiejūnas („Aisčiai“)

„Vilkų“ komandos starto penketas
Mindaugas Lukauskis („L.Rytas“)
Gintaras Kadžiulis („Šiauliai“)
Paulius Jankūnas („Žalgiris“)
Chuckas Eidsonas („L.Rytas“)
Marijonas Petravičius („L.Rytas“)

Snaiperio konkurso dalyviai:
Tomas Rinkevičius („Aisčiai“)
Nerijus Varnelis („Alytus“)
Vytenis Jasikevičius („Kaunas/Triobet“)
Justinas Sinica („L.rytas“)
Marius Kasiulevičius („Neptūnas“)
Povilas Šakinis („Nevėžis“)
Arnas Labuckas („Sakalai“)
Mantas Simonavičius („Sūduva“)
Andrius Šležas („Šiauliai“)
Darius Griškėnas („Techasas“)
Artūras Milaknis („Žalgiris“)

(Tradiciniame tritaškių metimų konkurse dalyvaus 12 krepšininkų – po vieną kiekvieno klubo atstovą ir taikliausias tuo metu LKL tritaškininkas)

„Oro karaliaus“ konkurso dalyviai:
Raimundas Danys („Kaunas Triobet“)
Vytenis Petkus („Neptūnas“)
Arvydas Šikšnius („Sakalai“)
Vaidotas Volkus („Šiauliai“)
Benas Bagdonavičius („Techasas“)
Povilas Butkevičius („Žalgiris“)

„Trenerių mūšio“ dalyviai:
Darius Dikčius („Aisčiai“)
Sigitas Krukis („Alytus“)
Rimvydas Samulėnas („Kaunas Triobet“)
Robertas Kuncaitis („L.rytas“)
Rytis Vaišvila („Neptūnas“)
Gintaras Leonavičius („Nevėžis“)
Nerijus Zabarauskas („Sakalai“)
Kęstutis Juozaitis („Sūduva“)
Robertas Giedraitis („Šiauliai“)
Aurimas Matulevičius („Techasas“)
Darius Maskoliūnas („Žalgiris“)
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją