„Labai džiaugiamės nauja partneryste su stipriausia Lietuvos krepšinio lyga. Praėjęs sezonas parodė, jog lygos vadovai dirba tinkama linkme, stengiasi, jog lyga stiprėtų, sirgaliai eitų į arenas ir puikiai leistų laisvalaikį. Malonu, kad galėsime būti to dalimi ir prisidėsime ne tik finansiniais, bet ir žmogiškaisiais ištekliais“, – teigė UAB „Tete-a-Tete“ kazino direktoriaus konsultantas Samoilas Kacas.

LKL prezidentas Remigijus Milašius pasidžiaugė nauja partneryste ir vylėsi, kad su naujųjų rėmėjų pagalba pavyks žengti dar vieną žingsnį į priekį.

„Tik atėjus dirbti į Lietuvos krepšinio lygą išsikėliau tikslus paversti ją viena stipriausių ir patraukliausių Europoje. Stengiamės ir dirbame ta linkme. Visi supranta, kad be rėmėjų pagalbos tai padaryti yra be galo sunku. Norime diegti naujoves, šiuolaikines technologijas ir manau visi supranta, jog tai kainuoja nemažus pinigus. Dar kartą dėkoju naujiesiems partneriams, džiaugiuosi, kad tai yra socialiai atsakinga įmonė ir viliuosi, jog kartu pasieksime puikių rezultatų“, – spaudos konferencijos metu sakė Remigijus Milašius.

LKL naudos skubaus vaizdo pakartojimo sistemą

LKL žengia dar viena žingsnį profesionalumo link. Artėjančiame sezone teisėjų darbą palengvins skubaus vaizdo pakartojimo sistema, kurią arbitrai galės naudoti abejotinų momentų peržiūrai.

„Tikimės, kad ateinantį sezoną lygoje panašūs įvykiai, kurie nutiko vakar Rygoje per Lietuvos ir Belgijos rungtynes, nepasikartos. Kiek mačiau, tose rungtynėse nebuvo profesionalaus darbuotojo prie monitoriaus, ten sėdėjo atsarginis arbitras, tad tai taip pat sukėlė problemų teisėjams. Kai testavome naują sistemą, pamatėme, kad reikia nusimanančio žmogaus. Mes matome tą problemą ir LKL pirmenybėse, todėl darysime viską, kad dirbtų kompetentingi žmonės ir tą įrangą išnaudotume šimtu procentų“, – sakė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Anot įmonės „Televizijos ir ryšio sistemos“ atstovo, LKL naudojama skubaus vaizdo pakartojimo sistema bus modernesnė nei ta, kuri yra naudojama Europos čempionato metu.

„Rygoje naudojama kur kas senesnė vaizdo peržiūrų sistema nei mūsiškė, – pažymėjo A. Brickij. – Lietuvos krepšinio lyga pirmoji Europoje naudos specialiai tarptautinei krepšinio federacijai FIBA sukurtą modifikaciją, kuri buvo diegiama bendradarbiaujant su krepšinio teisėjais ir kitais specialistais, atkreipiant dėmesį į visus šiuolaikinius krepšinio poreikius. Pati sistema yra pati pažangiausia pasaulyje, efektyvi ir šiuolaikiška, padeda greitai spręsti žaidimo situacijas per rungtynes. Gali būti surišta su bet kurios arenos švieslente ir dirbti realiame laike, automatiškai padeda pažymėti svarbius momentus, eksportuoti ir naudoti tolimesnėje analizėje.“

UAB „Televizijos ir ryšio sistemos“ diegiama sistema visiškai neeliminuos klaidos galimybės, bet sumažins tikimybę iki minimumo.

„Šimtaprocentinės galimybės niekada nėra, tačiau turint profesionalią sistemą klaidos tikimybė sumažėja iki minimumo. Tačiau ši sistema išvis panaikins teisėjams galimybę klysti, bet manau labai stipriai palengvins darbą ir sprendimų priėmimą lemiamais rungtynių momentais“, – lkl.lt teigė R. Brazauskas.

Sistemą prižiūrės ir aptarnaus LKL rungtynes filmuojančios firmos UAB „Sporto televizija“ specialistai, kurie praėjusią savaitę atliko paskutiniuosius bandymus. „Sporto televizija“ šiame sezone sirgaliams pateiks dar geresnės kokybės vaizdo transliacijas, įspūdingiausius rungtynių momentus, trenerių ir žaidėjų mintis bei specialius vaizdo reportažus.