Basketnews.lt tinklalaidėje K. Tiškevičius piktinosi dėl D. Greeno veiksmų, kuriuos apibūdino „šokinėjimu kaip beždžionė“.

Jis iškart pabrėžė, kad ši frazė neturi nieko bendro su rasizmu.

„Jis sako, kad man sulaikė koją, ir aš neturėjau jos kur paskui padėti. Ne, tu spyrei žmogui į šonkaulius ir dar palaikei tą koją. Gyvulių gyvulys“, – kalbėjo K. Tiškevičius.

Šia laidos iškarpa su vertimu į anglų kalba pasidalino kelios JAV žiniasklaidos priemonės, tarp jų – MSN.


„LKL netoleruoja bet kokio neetiško elgesio, susijusio su asmens diskriminacija dėl kilmės, rasės, tautybės, religijos, kalbos, lyties, seksualinės orientacijos ar dėl kitų, su asmeniu susijusių aplinkybių, asmeninių savybių bei skatina visus būti tolerantiškais, laikytis vertybinių humaniškumo, demokratiškumo, lygių galimybių, laisvės realizavimo, etikos ir tolerancijos principų“, – rašoma LKL pranešime apie komentatoriaus suspendavimą, kurio trukmė nenurodoma.

Toks sprendimas priimtas nepaisant paties K. Tiškevičiaus atsiprašymo, kuriuo jis pasidalino socialiniame tinkle.

Trečiadienį NBA skyrė D. Greenui vienerių rungtynių diskvalifikaciją dėl nesportiško elgesio. Lyga pakomentavo bausmę parinkusi ir atsižvelgiant į veterano reputaciją, kurią formavo ne vienas panašaus pobūdžio incidentas.

33-ejų gynybos specialistas negalės žaisti ankstų penktadienio rytą Lietuvos laiku vyksiančioje trečiojoje serijos su „Kings“ akistatoje.

Tiesa, klaustukų yra ir ties D. Sabonio pavarde – lietuvio klubas skelbia, jog dėl krūtinkaulio sumušimo jo galimybės išbėgti ant parketo dar bus įvertintos prieš rungtynes.

Sakramento atstovai pirmauja 2-0, bet dabar komandos keliasi į titulą ginančių NBA čempionų namus San Fransiske.

Primename, kad antrąsias serijos rungtynes „Kings“ laimėjo 114:106, o svečiai mačą baigė be ketvirtame kėlinyje iš aikštės pašalinto D. Greeno.

Kovodamas dėl kamuolio puolime ant parketo parkritęs D. Sabonis rankomis griebė šalia jo buvusiam D. Greenui už čiurnos. „Warriors“ puolėjui tai nepatiko, ir jis užlipo gulinčiam lietuviui ant krūtinės bei visu svoriu nuo jos atsispyrė.

Teisėjų brigada, kurioje darbavosi ir Kaune gimęs Gediminas Petraitis, iškart sustabdė mačą ir po vaizdo peržiūros nubaudė abu incidento dalyvius: D. Saboniui buvo skirta techninė, o D. Greenui – diskvalifikacinė pražanga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)