Kauniečiai šiemet vietiniame fronte yra suklupę tik du kartus – prieš Panevėžio „Lietkabelį“ ir Utenos „Juventus“, o vilniečiai – šešissyk.

Be to, abu tarpusavio susirėmimus taip pat užtikrintai laimėjo žalgiriečiai – 84:72 sostinėje ir 92:45 laikinojoje sostinėje.

Bet geriausiai viską iliustruoja kiti du skaičiai: „Žalgirio“ hegemonija LKL pirmenybėse tęsiasi jau dešimtmetį, o pastarąjį kartą „Rytas“ žaliai-baltus reguliariajame sezone įveikė prieš daugiau nei trejus metus – 2018-ųjų vasarį.

Taigi ar dar galima tvirtinti, kad tai – vis dar LKL grandų mūšis?

„Šiuo klausimu mano nuomonė vienareikšmė. Vilniečiai negali nei pasikandžioti, nei įkąsti. Šias dvi komandas šiuo metu skiria praraja. Ir negalima to vadinti grandų mūšiu, nes LKL grandas yra tik vienas – tai „Žalgiris“. O „Ryto“ komandą galime lyginti su Utenos „Juventus“, Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ ir kitomis, bet tik ne su „Žalgiriu“.

Aš kalbu bendrai – apie visą sezoną ir finalo seriją. O artimiausiose rungtynėse tai, be abejo, gali būti visko: „Rytas“ turi daug kovotojų, gerų žaidėjų su gerais charakteriais. Jie tikrai nesudės ginklų ir kausis iš paskutiniųjų. Tuo labiau, kad žalgiriečiai gali būti ir šiek tiek atsipalaidavę po Eurolygos. Sunku pasakyti, kaip jie sureaguos. Svarbių žaidėjų trūkumas irgi gali duoti savo“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ tikino treneris Mindaugas Budzinauskas.

Jam iš dalies pritarė ir komentatorius Vaidas Čeponis.

„Norėtųsi didesnės intrigos, tada ir komentuoti įdomiau, ir nėra rizikos užmigti prie mikrofono (šypsosi). Bet jeigu „Žalgiryje“ nežais keli krepšininkai – Artūras Milaknis, Nigelis Hayesas, Augustine'as Rubitas ir Joffrey Lauvergne'as, tada „Rytas“, manau, šiokį tokį šansą pasipriešinti turės.

Tiesa, matome, kad vilniečių pasaka baigėsi, kai „Pieno žvaigždės“ be Tomo Lekūno ir Danielio Amigo sugebėjo įveikti rytiečius, kurie galbūt šiek tiek ir jau buvo užmigę ant laurų po 14 pergalių iš eilės. Taigi vis tiek „Žalgiris“ yra favoritas“, – teigė ekspertas.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Primename, kad naujausias „Žalgirio“ ir „Ryto“ kautynes sekmadienį nuo 17 val. 20 min. galite tiesiogiai stebėti portale „Delfi“.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)