Pasvaliečiai praėjusį sezoną finišavo šeštoje turnyro lentelės vietoje.

Kauniečiai jau pirmame kėlinyje surengė spurtą 13:2 ir įgijo devynių taškų pranašumą (13:4) prabėgus vos pustrečios minutės. Vis dėlto pasvaliečiai kur kas geriau atrodė antroje kėlinio pusėje ir po pirmųjų 10 minučių pirmavo 20:19.

Vis dėlto jau antrajame kėlinyje „Žalgiris“ priminė savo čempionišką žaidimą ir antrąjį ketvirtį laimėjo 27:15, o į ilgąją pertrauką išėjo pirmaujant 46:35.

Po pertraukos vien per trečiąjį kėlinį Edgaras Ulanovas smeigė tris tritaškius, o „Žalgiris“ pasiuntė „Pieno žvaigždes“ į nokdauną bei lemiamą ketvirtį pasitiko turint 27 taškų pranašumą (73:46).

Ketvirtasis kėlinys tarp komandų liko tik formalumas, o jo metu žalgiriečiai tik padidino savo persvarą dar labiau.

„Žalgiriui“ šiose rungtynėse negalėjo padėti naudingiausias praėjusio sezono LKL krepšininkas Laurynas Birutis. Debiuto Kaune laukiantis vidurio puolėjas sezono atidarymą praleido dėl menkos kelio traumos.

Dar prieš pat rungtynių startą buvo atlikta simbolinė ceremonija, kurios metu LKL prezidentas Remigijus Milašius už nuopelnus lygai prieš rungtynes apdovanojo ilgametį „Žalgirio“ ir dabartinį Prienų „Skycop“ gydytoją Robertą Narkų bei šešis kartus LKL čempioną bei „Žalgirio“ trenerio asistentą Darių Maskoliūną.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 17 (4/5 tritaškiai), Paulius Jankūnas 14, Brandonas Daviesas 13, Aaronas White'as 12 (2/2 dvitaškiai, 8/9 baudos), Nate'as Woltersas 9, Marius Grigonis, Artūras Milaknis ir Antanas Kavaliauskas po 8, Thomas Walkupas 7 taškai.

„Pieno žvaigždės“: Gytis Sirutavičius 11, Ericas McClellanas 9, Emmanuelis Omogbo 8, Lance'as Jeteris ir Justinas Wattsas po 7 taškus.

Statistika „Pieno žvaigždėms“ nežadėjo nieko gero. Stipriausioje šalies lygoje „Žalgiris“ su Pasvalio ekipa ginklus buvo surėmę 26 kartus ir visus sykius pergalę šventė Kauno klubas. Šią seriją kauniečiai pratęsė iki 27-ių.

Pasiruošimo etape nė karto nesuklupę žalgiriečiai yra laikomi akivaizdžiais ir šio LKL čempionato favoritais.

Kiti pirmojo turo mačai vyks sekmadienį: Vilniaus „Rytas“ savo arenoje sutiks Utenos „Juventus“, Klaipėdos „Neptūnas“ lauks atvykstančio Kėdainių „Nevėžio“, o Prienų „Skycop“ mes iššūkį Panevėžio „Lietkabeliui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)