Kovo 18 diena

18.00 val. Pasvalio „Pieno žvaigždės“ - Prienų „TonyBet“;
18.00 val. „Šiauliai“ - Kauno „LSU-Atletas“;
18.30 val. Panevėžio „Lietkabelis“ - Kėdainių „Nevėžis“.

„Pieno žvaigždės“ ir „TonyBet“ per 6 dienas susitiks jau trečią kartą. Praeitą savaitę komandos du kartus susitiko DNB LKF taurės turnyre ir abu kartus nugalėjo šeimininkai. Pasvalyje ketvirtadienį pergalę rezultatu 78:70 šventė „Pieno žvaigždės“, o sekmadienį Prienuose „TonyBet“ pasiekė revanšą 89:74 ir pateko į turnyro finalo ketvertą.

„TonyBet“ ekipa LKL čempionate per 26 rungtynes iškovojo 21 pergalę, „Pieno žvaigždės“ - tik 15, todėl dvikovos favoritais būtų galima vadinti Prienų krepšininkus. Vis dėlto yra viena aplinkybė, verčianti neskirti „TonyBet“ vaikinams rungtynių favoritų etiketės. Istorija rodo, kad Prienų komandai dar niekada nėra pavykę laimėti Pasvalyje!

Šiame Lietuvos elito lygos sezone komandos „Pieno žvaigždžių“ arenoje susitiko gruodžio 4 dieną, o šeimininkai šventė įspūdingą pergalę rezultatu 81:61. Savo ruožtu Prienuose pergales šventė „TonyBet“: 75:65 - spalio 15-ą ir 85:78 - sausio 28-ą.

Maža to, komandos šį sezoną du kartus susitiko ir Baltijos krepšinio lygoje (BBL): „Pieno žvaigždės“ namie vėl nugalėjo dideliu skirtumu (91:73), o Prienuose turėjo pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 66:77.

Ar antradienį komandos pratęs pergalių namuose tradiciją, ar vis dėlto „TonyBet“ pagaliau įveiks Pasvalio prakeiksmą ir iškovos šiame mieste pirmą pergalę?

Didelę intrigą taip pat žada mačas Panevėžyje tarp vietos „Lietkabelio“ ir Kėdainių „Nevėžio“. Šiuo metu abi komandos žengia už pirmo aštuoneto ribos, todėl kiekviena pergalė joms yra aukso vertės, o laimėjimus per tarpusavio rungtynes galima vertinti dvigubai. LKL turnyro lentelėje šešti šiuo metu yra „Šiauliai“ (11 pergalių ir 12 pralaimėjimų), septintas – Utenos „Juventus“ (10/15), aštunta - AlytausDzūkija“ (10/16), devintas - „Nevėžis“ (9/15), dešimtas - „Lietkabelis“ (9/18).

Daugiausia rungtynių šioje kompanijoje sužaidęs Panevėžio klubas prieš savaitę išvykoje 66:63 nugalėjo „Dzūkiją“ ir yra pasirengęs antradienį žengti dar vieną žingsnį atkrintamų varžybų link.

Savo arenoje „Lietkabelis“ pastarąjį kartą pralaimėjo sausio 25 dieną per BBL rungtynes su „Ventspils“ (59:64). Vėliau Aukštaitijos sostinėje per LKL rungtynes krito „Dzūkija“, „Pieno žvaigždės“ ir „Šiauliai“, o BBL čempionate buvo palaužti tie patys „Šiauliai“ ir „Ventspils“.

Tuo metu „Nevėžio“ stovykloje įsivyravo prastesnės nuotaikos. Pergalės Kėdainių klubui tapo labai retomis šventėmis. Nuo vasario 1-os LKL čempionate „Nevėžis“ per 7 rungtynes laimėjo tik kartą - kovo 4-ą namie 69:67 palaužė „Juventus“ krepšininkus. LKF taurės turnyre dar du kartus buvo pralaimėta „Pieno žvaigždėms“, o BBL čempionate per 5 rungtynes laimėta tik namie su Parnu ir Valmieros komandomis. Į Panevėžį kėdainiškiai atvyksta po labai nesėkmingos išvykos į Suomiją - per BBL ketvirtfinalio rungtynes praeitą savaitę pralaimėta Tamperės „Pyrito“ ekipai 61:91 ir 95:97.

Ar sugebės „Nevėžio“ krepšininkai antradienį pademonstruoti charakterį ir nuliūdinti prie pergalių jau pripratusius „Lietkabelio“ gerbėjus?

Lengviausiai prognozuojama dienos dvikova turėtų vykti Šiauliuose. Pastaruoju metu banguotai rungtyniaujantys šeimininkai priims vilčių pakilti iš paskutinės turnyro lentelės vietos jau nepuoselėjančius Kauno „LSU-Atleto“ krepšininkus. Kauniečiai praeitą savaitę nesugebėjo rimčiau pasipriešinti „Pieno žvaigždėms“ ir „Dzūkijai“, tad ir jų galimybės siekti pergalės Šiauliuose atrodo minimalios.

Kovo 22 diena

17.00 val. „Šiauliai“ - Prienų „TonyBet“;
18.00 val. Alytaus „Dzūkija“ - Utenos „Juventus“.

Šeštadienis Lietuvos krepšinio gerbėjams padovanos dar dvejas puikias rungtynes. Šį sezoną Prienuose pergales sugebėjo iškovoti tik dvi komandos - Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir „Šiauliai“ (69:64 sausio 25-ą). Du ankstesni komandų tarpusavio mačai baigėsi „TonyBet“ pergalėmis (83:76 spalio 20-ą Šiauliuose ir 88:84 gruodžio 7-ą Prienuose), tačiau pergalės skonį pajutę šiauliečiai tikrai yra pajėgūs įveikti Prienų klubą dar kartą.

Alytuje įvyks dar viena dėl paskutinių kelialapių į atkrintamas varžybas besigrumiančio klubų penketo tarpusavio dvikova. Šį sezoną Alytaus ir Utenos ekipos susitiko du kartus ir abukart pergales šventė „Juventus“ - 80:52 spalio 19-ą namie ir 72:62 vasario 4-ą išvykoje. Abi komandos per pastarąsias 10 dienų savo arenose žaidė su „Lietkabeliu“ ir šioje neakivaizdžioje dvikovoje taip pat nugalėjo uteniškiai - „Juventus“ kovo 8-ą sutriuškino panevėžiečius 101:74, o dzūkai kovo 14-ą jiems nusileido 63:66.

Statistika rodo, kad rungtynių favoritais reikėtų laikyti Utenos krepšininkus, tačiau „Dzūkija“ su tuo tikrai nesutiks ir sieks pergalės, kuri leistų turnyro lentelėje pakilti į septintą vietą.

Kovo 23 diena

15.00 Pasvalio „Pieno žvaigždės“ - Kauno „Žalgiris“;
16.00 Kėdainių „Nevėžis“ - Kauno „LSU-Atletas“.

Sekmadienį į LKL kovas sugrįš čempiono titulą ginantis Kauno „Žalgiris“. Kauniečiai šį sezoną šalies čempionate per 15 rungtynių pralaimėjo 4 kartus ir turnyro lentelėje užima tik ketvirtą vietą. „Žalgiris“ pralaimėjo Vilniuje, Klaipėdoje ir Prienuose, o „Šiauliams“ nusileido namie. Tad iš pirmo lygos šešeto čempionų šį sezoną neįveikė tik „Pieno žvaigždės“.

Aukščiau jau rašėme apie Prienų klubo vargus Pasvalyje. Tačiau šiame mieste vargsta ne tik jie. „Pieno žvaigždės“ šį sezoną laimėjo visas 21 namie žaistas rungtynes (10 - LKL čempionate, 3 - LKF taurės turnyre ir 8 - BBL)! Ar klupti Lietuvos čempionate nebegalintis sau leisti „Žalgiris“ užkariaus Pasvalio tvirtovę?

Savaitę baigs „Nevėžio“ ir „LSU-Atleto“ mačas Kėdainiuose. Dėl vietos atkrintamose varžybose besigrumiantis „Nevėžis“ pralaimėti šių rungtynių namie tiesiog neturi teisės.

Savaitės socialinė akcija

Krepšinio projektas „LKL diena mokykloje“ pirmadienį aplankys jau penktą miestą. Šį kartą LKF Garbės prezidentas, ilgametis Kauno „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės treneris Vladas Garastas, legendiniai krepšininkai Modestas Paulauskas ir Angelė Rupšienė vyks į Kėdainius ir susitiks su Atžalyno gimnazijos moksleiviais.

Gimnazijoje taip pat apsilankys keturi „Nevėžio“ krepšininkai - Vidas Ginevičius, Gintaras Leonavičius, Povilas Butkevičius ir Arminas Kelmelis. Moksleivių, tradiciškai, laukia diskusijos apie krepšinį, įdomios istorijos, viktorina ir varžybos sporto salėje.