MVP. Naudingiausiu „Tete-a-Tete Casino LKL“ čempionato atkrintamųjų varžybų ketvirtfinalio etapo žaidėju tapo Klaipėdos „Neptūno“ gynėjas Mindaugas Girdžiūnas. 28 metų 188 cm ūgio įžaidėjas serijoje su Utenos „Juventus“ demonstravo geriausią karjeros krepšinį ir gerino buvusius įvairius pasiekimus.

Pirmajame serijos mače Girdžiūnas pelnė 24 taškus, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 1 kamuolį ir surinko 31 naudingumo balą. Tai buvo tiek rezultatyviausios, tiek naudingiausios įžaidėjo karjeros rungtynės Lietuvos krepšinio lygoje.

Kiek blankiau sužaidęs antrąjį mačą, „Neptūno“ gynėjas driokstelėjo trečiosiose serijos rungtynėse Klaipėdoje. Tuomet krepšininkas pelnė 25 taškus bei užfiksavo naują karjeros rezultatyvumo rekordą.

Girdžiūno vedamas „Neptūnas“ serijoje triumfavo sausu rezultatu 3-0, o gynėjas tapo rezultatyviausiu (vid. po 19,7 tšk.) bei efektyviausiu (vid. po 25 naud. bal.) pirmojo etapo žaidėju visoje lygoje.

Garbingai. Nors Prienų–Birštono „Vytautas“ seriją pralaimėjo rezultatu 0-3, tačiau rezultatas neatspindi vaizdo aikštelėje. Traumų išretinta Virginijaus Šeškaus armija nuožmiai kovojo visuose mačuose, o pirmąją dvikovą pralaimėjo tik paskutinę sekundę.

Dėl įvairių traumų netekęs net 7 žaidėjų, į sezono galą „Vytautas“ pasipildė keturiais jaunais krepšininkais. Aukščiausio lygio krepšinio patirties neturinčiais žaidėjais treneriui Virginijui Šeškui buvo labai sudėtinga pasikliauti lemiamu sezono metu.

„Šioje serijoje buvo sudėtinga kovoti, nes žaidėme tik su penkiais – šešiais žaidėjais. Jaunimui yra per sunku. Jeigu jie būtų buvę su mumis visą sezoną, tai ketvirtfinalyje tikrai būtų atrodę geriau. Vyrams galiu padėkoti, nes sužaidėme garbingai. Ką galėjome, tą padarėme“, – po dvikovos sakė Šeškus.

Neatpažįstamas. Vilniaus „Lietuvos rytas“ ketvirtfinalio serijoje demonstravo visiškai skirtingą žaidimą namuose ir išvykoje. Rimo Kurtinaičio auklėtiniai žaisdami savo žiūrovų akivaizdoje svečius iš Pasvalio per du mačus įveikė bendru net 89 taškų skirtumu.

Kaip viesulas varžovus namie nupūtęs „Lietuvos rytas“ Pasvalyje turėjo problemų. Antrąjį serijos mačą vilniečiai atsiliko net 37 rungtynių minutes, kol galiausiai dvikovos pabaigoje perlaužė rungtynių eigą. Šiame susitikime „Lietuvos rytui“ daugiausiai nemalonumų pridarė Osvaldas Olisevičius. Sunkusis krašto puolėjas per 29 minutes pelnė 26 taškus ir surinko 31 naudingumo balą bei sužaidė rezultatyviausias ir naudingiausias karjeros rungtynes. Toks 24-erių metų puolėjo benefisas atkreipė ir Rimo Kurtinaičio dėmesį.

„Olisevičius yra įdomus žaidėjas ir kaip tik šiandien apie jį kalbėjome. Nežinau, ar puolėjas jau išaugo „Pieno žvaigždžių“ komandos marškinėlius, tačiau jis domintų net mane. Žiūrime, ką jis gali atlikti ir ko negali“, – sakė Kurtinaitis.

Skirtingas „Lietuvos ryto“ žaidimas namuose ir išvykose turėtų neraminti vyriausiąjį ekipos trenerį, tačiau pozityvus ženklas yra tas, kad būtent vilniečiai turės aikštės pranašumą pusfinalio serijoje su „Lietkabeliu“.

Palūžo. Netikėtai sėkmingai pirmosiose dvejose rungtynėse kovoję dzūkai palūžo trečiajame ketvirtfinalio serijos mače su Kauno „Žalgiriu“.

Žalgiriečiai pirmuosius du mačus laimėjo bendru 20 taškų skirtumu, tuo metu paskutinėse rungtynėse svečius iš Alytaus sudorojo net 56 taškų skirtumu. Tai buvo didžiausia šio sezono LKL pergalė, kurią mažiau nei už paros pakartojo ir Vilniaus „Lietuvos rytas“.

„Pagaliau sužaidėme geras rungtynes gynyboje. Būtent gynyba yra kelias į geresnius rezultatus ir turime tai suprasti. Auklėtiniai žino, kad norint įveikti „Neptūną“ reikia žaisti 100 procentų. Svarbiausia pailsėti, pasiruošti ir būti geresnės formos nei esame dabar. Tikiuosi, kad tos dienos mums bus į naudą, reikia gerai padirbėti ir maksimaliai nusiteikti pusfinaliui“, – sakė Jasikevičius.

Įvertintas. Įspūdingą naudingumą balandžio mėnesį rodęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ aukštaūgis Artūras Gudaitis išrinktas naudingiausiu mėnesio krepšininku.

23-ejų metų 208 cm ūgio vidurio puolėjas per šį mėnesį rinko po 13,8 taško, 6 atkovotus kamuolius bei 18,7 naudingumo balo. Atletas tokius rodiklius demonstravo per neįtikėtinai trumpą laiką – tik 17,7 minutės.

„Šis įvertinimas reiškia, kad judu gera linkme. Mums balandžio mėnuo buvo labai svarbus, kad išlaikytume antrą vietą, tad visa komanda pasitempėme“, – sakė „Lietuvos ryto“ centras.

Lemiamoje sezono dvikovoje dėl antrosios turnyrinės lentelės vietos „Lietuvos rytas“ 32 taškų skirtumu sudorojo Panevėžio „Lietkabelį“, o Gudaitis per 16 minučių pelnė 13 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

Įsimintiniausią mėnesio mačą aukštaūgis sužaidė balandžio 2-ąją. Tuomet krepšininkui prireikė vos 13 minučių, kad taptų naudingiausiu savaitės žaidėju. Gudaitis per šį laiką pelnė 22 taškus (6/7 dvit., 10/10 baud.) bei surinko 27 naudingumo balus.

„Sezonas dar nesibaigė, bet kol kas jis tikrai neblogas. Būtų dar geresnis, jei nebūtų tos nelemtos delnakaulio lūžio traumos. Norėčiau, kad gera linkme ir baigtųsi, nes dabar yra būtent tas metas, kuomet daug kas paaiškės. Asmeniniai pasirodymai nublanksta, jeigu komanda yra bent jau ne finale“, – aiškino Gudaitis.

Motinos diena. Pirmąjį gegužės sekmadienį buvo švenčiama Motinos diena. Šia proga Lietuvos krepšinio lygoje rungtyniaujantys krepšininkai dėkojo savo mamoms bei žarstė joms komplimentus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją