„Buvau Šiauliuose – situacija yra perdėta. Galbūt jiems neįprasta, nes visuomet jų padėtis būna stabili. Bet atvirai galiu pasakyti, kad miestas neskiria pakankamai lėšų. 180 tūkst. eurų yra juokingi. Bet meras žiūri pozityviai, todėl tikiu, kad šis klausimas bus išspręstas“, – savo mintimis dalijosi LKL vadovas.

Vasarą „Šiaulių“ klubas neteko ilgamečio rėmėjo Zigmo Petrausko, todėl Saulės miesto komandos išlaikymo našta krito ant Šiaulių plento grupės įmonių ir miesto savivaldybės. Nepaisant to, tiek šiauliečiai, tiek kitos devynios LKL komandos surinko privalomą minimalų biudžetą – 350 tūkst. eurų.

Prieš pirmąsias oficialias rungtynes surengtame Valdybos posėdyje nuspręsta, kad klubai ataskaitas turės pateikti tik kartą per metus – prieš norint gauti licenciją naujam sezonui.

Tačiau atsiradus ženklams, kad kuriame nors klube finansinė situacija ima prastėti ir žaidėjams nėra mokamos algos, lygos vadovai pripažino vadžias perimsiantys į savo rankas – situacijos analizę atliks audito kompanija. Taip norima išvengti praėjusiame sezone LKL vardą suteršusių lažybų skandalų pasikartojimo.

„Nesinori apie tai kalbėti, nes šis klausimas nėra malonus. Tačiau laiku mokant atlyginimus – to neturėtų būti“, – aiškino R. Milašius.

Nemalonių incidentų praėjusiame kilo ir dėl teisėjų darbo, kuriuo viešai pasipiktinimą išreiškė ne vienos komandos treneriai, žaidėjai ir vadovai. Tuomet netgi buvo sprendžiama, ar nereikėtų atkrintamosiose varžybose samdytis arbitrų iš užsienio. Tačiau tokiems pokyčiams pritarimo nedavė Lietuvos krepšinio federacija (LKF).

„Turėjome problemų dėl teisėjų. Bet galbūt ne jie kalti? Kęstutis Pilipauskas (teisėjų asociacijos vadovas – Krepšinis.lt) neturi tiek finansų ir galimybių teisėjus apmokyti. Mes tuos mokymus rengėme reguliariai, atsirado ir papildoma technika, kuri leido išvengti nemažai skandalingų rezultatų. Šlifuojame tuos dalykus prisidėdami prie teisėjų kvalifikacijos kėlimo“, – gerėjančia padėtimi pasidžiaugė LKL prezidentas.

Jis dėl spalį vyksiančių Seimo rinkimų nusprendė nerengti iškilmingos sezono atidarymo ceremonijos Trakuose, į kurią susirenka nemažai politikų. Ją pakeis keliolikos minučių koncertas prieš Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vyksiančias atidarymo rungtynes tarp vietos „Neptūno“ ir Prienų-Birštono „Vytauto“ klubų.

Nors naujovėmis LKL šiemet netrykšta, nuspręsta kiek pakeisti Karaliaus Mindaugo taurės turnyro rengimą – jis vyks tik dvi dienas: vasario 18-19, o jo metu bus žaidžiami tik pusfinaliai ir rungtynės dėl medalių. Tuo metu ketvirtfinalio akistatos bus surengtos tos pačios savaitės antradienį ir trečiadienį.

„Manau, kad tai yra logiška, nes praėjusių metų turnyre buvo gaila žiūrėti į Prienų komandą, kuriai dėl traumuotų žaidėjų trečią dieną nebeužteko jėgų“, – sprendimą argumentavo LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Tiesa, ketvirtfinaliuose komandos grumsis ne pagal turnyro lentelėje užimtas pozicijas. 1-4 vietas užėmę klubai savo varžovus sužinos po burtų traukimo, kuriame dalyvaus 5-8 ekipos. Ceremonija vyks pasibaigus dviem čempionato ratams.

Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančiame renginyje taip pat paaiškės dėjimų ir tritaškių konkurso nugalėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)