Antrosios serijos dėl bronzos medalių rungtynės ketvirtadienį, gegužės 7 d., bus žaidžiamos uostamiestyje.

Rungtynės

„Neptūnas“ jau mačo pradžioje nustebino varžovus, išsiverždami į priekį 19:9. Nors šiauliečiai netrukus priartėjo (20:22), tačiau persverti rezultato nesugebėjo iki pat antro kėlinio pabaigos. Šeimininkai į priekį išsiveržė tik sužaidus beveik 18 minučių – po Andriaus Šležo baudų šeimininkai pirmavo 38:37.

Iškart po ilgosios pertraukos „Neptūno“ kapitonas Martynas Mažeika gavo ketvirtą pražangą ir atsisėdo ant atsarginių suolelio, bet klaipėdiečių tai nesutrikdė.

Perimdami vieną kamuolį po kito, uostamiesčio krepšininkai spurtavo 17:2 ir įgijo 10 taškų pranašumą – 58:48.

„Šiauliai“ į tai atsakė savo spurtu ir prieš pasibaigiant kėliniui vėl susigrąžino pranašumą – 66:64.

„Neptūno“ žaidimas pradėjo byrėti, kai ketvirtame kėlinyje per vieną minutę tris pražangas gavo ir pražangų limitą išnaudojo klaipėdiečių puolimo lyderis Valdas Vasylius.

Pasinaudodami šia netektimi šiauliečiai įgijo 7 taškų pranašumą – 76:69.

„Neptūnas“ linkęs pasiduoti. Klaipėdiečiai iš pradžių sumažino atsilikimą iki 4 taškų (76:80), o po Arvydo Eitutavičiaus tritaškio komandas teskyrė 2 taškai – 80:82.

Gintaras Kadžiulis pataikė tik vieną baudą, abi komandos tada pasikeitė nesėkmingomis atakomis, kol Deividas Gailius perskrodė per visą aikštelę ir dvitaškiu sumažino atsilikimą iki taško – 82:83.

Kitoje atakoje Gintautas Vileita prametė iš baudos aikštelės, šiauliečiai prasižengė ir Arvydas Eitutavičius likus žaisti 66 sekundes sumetė abi baudas, taip išvesdamas savo komandą į priekį – 84:83.

Virginijus Praškevičius tada sumetė abi baudas, Marius Kasiulevičius pataikė tik vieną ir rezultatas tapo lygus – 85:85.

„Šiauliai“ dukart turėjo progą rezultatą persverti, bet iš pradžių nepataikė Stefhonas Hannah, o po to tritaškio laisvas neįmetė ir Andrius Šležas.

Pratęsime S. Hannah ir A. Šležas pataikė po tritaškį ir „Šiaulių“ persvara šoktelėjo iki 7 taškų – 96:89. „Neptūnas“ dar buvo priartėjęs iki 4 taškų (93:97), bet „Šiauliai“ pergalės iš rankų nebepaleido.

„Šiauliai“: A. Šležas 23 (5 atk. kam.), G. Kadžiulis (5 rez. perdav.) ir V. Praškevičius po 15 (10 atk. kam.), V. Pridotkas 13, S. Kuzminskas (5 atk. kam.) ir S. Hannah po 10 (5 atk. kam., 6 rez. perdav.), G. Maceina 6, G. Vileita 5, M. Kuzminskas ir A. Danusevičius po 2.

„Neptūnas“ : A. Eitutavičius 27 (2-tšk. 1/5, 3-tšk. 7/11, 1-tšk. 4/4, 5 rez. perdav.), V. Vasylius 22, P. Morkeliūnas 17 (7 atk. kam.), D. Gailius 10, M. Kasiulevičius 8, M. Mažeika 5, O. Kurauskas 2.

LKL reguliariajame sezone komandos buvo susitikusios du kartus ir abusyk pergalę šventė šiauliečiai ir namuose 100:74, ir svečiuose 93:83.

Reguliariajame sezone „Šiauliai" (15 pergalių ir 5 pralaimėjimai) užėmė trečiąją vietą, o „Neptūnas" (9/11) buvo penktoje pozicijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją