LKL valdybos narių posėdyje patvirtintas 2014-2015 m. sezono tvarkaraštis. Nors LKL vadovai žadėjo čempionato rungtynes rengti savaitgaliais, tačiau dabar pripažįsta, kad tai beveik neįmanoma.

Aiški ir pirmoji Lietuvos krepšinio grandų – Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ – dvikovos data. Ji vyks spalio 19 d., Vilniuje.

„Pagrindinis posėdžio klausimas buvo tvarkaraščio sudarymas. Nenorėjome, kad pasikartotų praėjusių metų problemos. Atkrintamosiose buvo dideli tarpai tarp rungtynių, komandos turėjo taikytis prie VTB. Šiais metais šis klausimas yra išspręstas, o tvarkaraštis patvirtintas iki čempionato pabaigos. Birželio 14 d. turi baigtis čempionatas“, – posėdžio nutarimus pateikė LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Vienas didžiausių sunkumų iškilusių lygos vadovams rengiant tvarkaraštį – derybos su arenomis. Vienintelis Kauno „Žalgiris“ turi jam priklausančią areną, kitos komandos jas nuomojasi. Todėl daugelis numatytų datų dar gali pasikeisti. LKL taip pat tikėjosi čempionato rungtynes žaisti tik savaitgaliais, tačiau dabar pripažįsta, kad tai vargiai tikėtina.

„Susiduriame su sunkumais ir neišvengsime jų ateityje, kadangi arenos nepriklauso klubams. Esame realistai – rungtynės vyks ne vien savaitgaliais“, – dėstė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Be tvarkaraščio patvirtinimo, LKL turėjo priimti sprendimus ir dėl naujų lygos valdybos narių. Jų bus trys – Klaipėdos „Neptūno“ narį valdyboje Eugenijų Gentvilą keičia Rimantas Taraškevičius, „Prienų“ narį Aurimą Bartušką pakeis Arūnas Vaidogas, o Kėdainių „Nevėžiui“ valdyboje nuo šiol vietoj Karolio Kalvaičio atstovaus Saulius Grinkevičius.

Viena pagrindinių LKL rėmėjų tapo draudimo bendrovė „If“. „If“ ir stipriausios Lietuvos krepšinio lygos vadovai pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią lyga sulauks paramos 2014-2015 m. sezono varžyboms.

„Mūsų pažadas klientams greitai ir tiksliai atlyginti nuostolius, puikiai dera su žaidėjo užduotimi – greitai ir tiksliai susitvarkyti su oponentu. „If“, siekdama ne tik sėkmingai plėtoti verslą, bet ir aktyviai dalyvauti visuomenės gyvenime, noriai prisideda prie LKL vystymo ir tęsia „If“ grupės sporto rėmimo tradiciją prasidėjusią nuo pat įsikūrimo pradžios", – sakė draudimo bendrovės „If“ filialo Lietuvoje direktorė, valdybos narė Žaneta Stankevičienė.

Aktyviai naujajam sezonui besiruošiančios Lietuvos krepšinio lygos prezidentas Remigijus Milašius džiaugėsi, kad rėmėjų gretas papildė tokia tarptautinį pripažinimą pelniusi bendrovė kaip „If“ ir neabejojo vaisingu bendradarbiavimu.

„Džiugu, kad yra tokių įmonių kaip „If“, kurios noriai prisideda prie sporto rėmimo. Faktas, kad atsiranda vis daugiau rėmėjų, norinčių bendradarbiauti su Lietuvos krepšinio lyga rodo, kad einame teisingu keliu. Esu įsitikinęs, kad šis svarus „If“ indėlis padės lygai ir toliau augti bei stiprėti ir aikštėje, ir už jos ribų. Visada džiaugiamės galėdami bendradarbiauti su savo srities lyderiais, o „If“ būtent tokia ir yra tarp draudimo bendrovių“, – teigė LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)