Jure Zdovco auklėtiniai klampiose rungtynėse svečiuose Vilniaus „Rytą“ (15-2) nugalėjo 72:67 (17:18, 21:15, 17:17, 17:17) ir įsitvirtino pirmojoje turnyrinės lentelės vietoje.

Kauno klubas nutraukė vilniečių 14-os pergalių seriją.

„Žalgirio“ herojumi tapęs E. Ulanovas ketvirtajame kėlinyje pelnė 11 iš 17 visos komandos taškų. Iš viso puolėjas surinko 19 taškų, 8 atkovotus kamuolius ir 24 naudingumo balus.

Likus žaisti pusantros minutės E. Ulanovas pataikė 69:61 atsiplėšti leidusį tritaškį ir demonstratyviai pridėjo pirštą prie lūpos tildydamas „Ryto“ gerbėjus, o supykę vilniečiai pamėgino sukurti stebuklą.

Prasidėjus paskutinei minutei Arnas Butkevičius smeigė tritaškį (64:69), E. Ulanovas sužingsniavo, o dvitaškį su pražanga pataikęs Lukas Uleckas priartino „Rytą“ 67:69.

Regimantas Miniotas pataikė tik vieną baudos metimą iš dviejų (70:67), tačiau netrukus nesėkmė ištiko L. Ulecką – šeimininkų snaiperis prametė du baudų metimus ir leido baudų metimais „Žalgirio“ pergalę įtvirtinti E. Ulanovui.

„Žalgiris“ pasiekė revanšą už pirmojoje sezono tarpusavio akistatoje patirtą pralaimėjimą – lapkritį vilniečiai savo amžinus varžovus pranoko 84:75.

„Rytas“: Ivanas Buva 20, Arnas Butkevičius 13 (7 atk. kam.), Lukas Uleckas 10, Speedy Smithas 9, Tanneris Leissneris 7, Margiris Normantas 5.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 19 (8 atk. kam.), Lukas Lekavičius 16, Tyleris Cavanaugh 15, Marekas Blaževičius 7, Regimantas Miniotas (6 atk. kam.) ir Joshas Nebo po 5.

Kauno klubui sostinėje negalėjo padėti koronavirusu apsikrėtę Tai Websteris, Artūras Milaknis ir Paulius Jankūnas bei traumas besigydantys Janis Strelniekas ir Joffrey Lauvergne'as.

„Rytas“ buvo priverstas rungtyniauti be traumuoto Maurice'o Ndouro.

Vilniaus klubą ASG arenoje palaikė jau seniai nematytos „Ryto“ sirgalių pajėgos. Pilnutėlėje arenoje įvyko ir sirgalių konfliktų, jėgą panaudoti prieš juos teko policijos pareigūnams.

Policijos pareigūnai sutramdė sirgalių ASG arenoje

Susitikimą sėkmingiau pradėjo svečiai iš Kauno, kurie Mareko Blaževičiaus taškų dėka pirmosiomis minutėmis atsiplėšė 8:2, tačiau sužaidus 7 minutes šeimininkai rezultatą išlygino (12:12). Dar iki kėlinio pabaigos „Rytas“ spėjo ir išsiveržti į priekį 18:15.

Antrajame ketvirtyje komandos žaidė į tašką, o sėkmingesnę atkarpą prieš pat pertrauką sužaidęs „Žalgiris“ persvėrė rezultatą savo naudai 38:32.

Antrąją mačo dalį galingai pradėjęs „Žalgiris“ įgijo dviženklį pranašumą 45:33, tačiau savų sirgalių palaikomas „Rytas“ atrado jėgų grįžti į kovą – paskutinę trečiojo kėlinio minutę vilniečiai prisivijo 49:52.

Penki taškai komandas skyrė ir likus žaisti septynias minutes, bet tuomet E. Ulanovo ir Josho Nebo tandemas leido atstatyti „Žalgiriui“ dviženklę persvarą 66:54.

Paskutinėmis minutėmis vilniečiai mėgino kibti varžovams į atlapus, tačiau skaudų smūgį jiems sudavė priešpaskutinę minutę antrą savo tritaškį smeigęs E. Ulanovas (69:61). Nors Giedriaus Žibėno auklėtiniai kovojo iki galo, galiausiai jiems teko palikti savo aikštę nuleistomis galvomis.

J. Zdovco kariauna šiame mače dažniau klydo (17:13), bet laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (31:23) ir dvigubai taikliau atakavo iš toli: 38 proc. pataikymas (6/16) prieš 19 proc. (4/21).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)