Beveik visą laiką per pirmus tris kėlinius pirmavę vilniečiai ketvirtame ketvirtyje pritrūko kvapo ir taiklių metimų, o „Žalgirio“ snaiperiams kaip tik atsirišo krepšys ir svečiai netruko įgyti 10-ies taškų persvaros, kurią ir išlaikė iki pat pabaigos.

Dar niekada amžinų varžovų tarpusavio akistatos laukiantiems Lietuvos krepšinio mėgėjams nebuvo tekę pasitelkti tiek kantrybės, kaip šį sezoną. Įprastai pirmo LKL reguliaraus sezono rato rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rengiamos lapkritį arba gruodį, tačiau dėl „Siemens“ arenos užimtumo šventiniu laikotarpiu didysis Lietuvos krepšinio derbis buvo perkeltas po Naujųjų metų.

Prieš rungtynes „Siemens arenoje“ buvo pagerbti Lietuvos krepšinio federacijos ir naujienų portalo DELFI surengtų geriausių 2011 metų Lietuvos krepšininkų rinkimų laureatai Jonas Valančiūnas bei Rima Valentienė. Specialius apdovanojimus daugiausiai krepšinio mėgėjų simpatijų sulaukusiems žaidėjams įteikė DELFI direktorius Aleksandras Česnavičius ir LMKL prezidentas Algirdas Butkevičius.

Rungtynių eiga:

„Lietuvos ryto“ starto penketas: Tyrese Rice'as, Renaldas Seibutis, Artūras Jomantas, Lawrence'as Robertsas ir Predragas Samardžiskis.

„Žalgirio“ starto penketas: Mantas Kalnietis, Dainius Šalenga, Sonny Weemsas, Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas.

Pirmuosius taškus rungtynėse pelnė A. Jomantas, vėliau vieną baudos metimą pridėjo L. Robertsas, dvitaškį pataikė P. Samardžiskis ir šeimininkai iškart spurtavo 5:0. Žalgiriečiams pirmus taškus sužaidus daugiau nei 3 min. pelnė R. Javtokas (5:2).

Antroje ketvirčio pusėje komandos įsivažiavo ir pradėjo geriau pataikyti: po Marko Popovičiaus tritaškio vilniečių persvara sumažėjo iki dviejų taškų - 15:13. Tiesa, iki kėlinio pabaigos ją Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai vėl kiek nutolo - 22:17.

Antras kėlinys prasidėjo šešiais iš eilės P. Jankūno taškais ir dviem taikliais M. Popovičiaus baudos metimais, po kurių „Žalgiris“ persvėrė svarstykles savo naudai - 25:22. Tačiau čia pat tritaškiu atsakė Aleksandras Rašičius - 25:25. Įpusėjus ketvirčiui irgi lygu - 29:29. Visgi daugiausiai Renaldo Seibučio pastangomis vilniečiai vėl sugebėjo atitrūkti (37:31), o prieš didžiąją pertrauką pirmavo 43:38.

Trečią kėlinį sėkmingiau pradėjo svečiai iš Kauno, kurie greitai priartėjo iki minimumo - 42:43. Tačiau T. Rice'o ir Mindaugo Katelyno pastangomis „Lietuvos ryto“ krepšininkai spurtavo 7:0 ir įgijo didžiausią persvarą rungtynėse - 50:42. Visgi šeimininkai ja džiaugėsi labai neilgai: žalgiriečiai, kuriuos į priekį tempė S. Weemsas, laimėjo atkarpą 8:0 ir atstatė pusiausvyrą (50:50), o po D. Šalengos tolimo šūvio ir DeJuano Collinso dvitaškio ir patys ėmė minimaliai pirmauti - 57:56.

Ketvirto kėlinio pradžioje ir toliau madas diktavo Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai, kurie po P. Jankūno ir D. Šalengos tritaškių nutolo jau devyniais taškais - 65:56. Užsitęsusią taškų tylą šeimininkų gretose nutraukė R. Seibutis, bet situacijos tai daug nepakeitė - 58:65. Šeimininkų viltis dar labiau atgaivino M. Katelyno tritaškis (61:65), bet juos netrukus nuramino S. Weemso, P. Jankūno ir T. Delininkaičio atakos - 71:61 (likus žaisti 3 min.). 10 taškų skirtumas išliko iki pat finalinės sirenos (82:72), kuri paskelbė „Žalgirio“ pergalę.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ - Kauno „Žalgiris“ 72:82 (22:17, 21:21, 13:19, 16:25).

„Lietuvos rytas“: Tyrese'as Rice'as (3/6 tritaškiai) ir Renaldas Seibutis (5/11 dvitaškiai) po 17, Aleksandras Rašičius 15 (3/7 tritaškiai), Mindaugas Katelynas 8, Steponas Babrauskas 5, Artūras Jomantas 4, Jonas Valančiūnas (8 atk. kam., 4 klaidos), Lawrence'as Robertsas ir Predragas Samardžiskis po 2. Bradas Newley taškų nepelnė, o Vilmantas Dilys nežaidė.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 18 (4/5 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai, 9 atk. kam), Sonny Weemsas 15, Tomas Delininkaitis 10 (3/3 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai), Mantas Kalnietis 9, Dainius Šalenga (2/2 tritaškiai) ir Marko Popovičius po 7, Milovanas Rakovičius 6, Robertas Javtokas ir DeJuanas Collinas 4, Tadas Klimavičius 2 taškai. Mindaugas Kuzminskas ir Reevesas Nelsonas taškų nepelnė.

Statistika:

Dvitaškiai: „Lietuvos rytas“ 9/28 (32 proc.) – „Žalgiris“ 21/35 (60 proc.);

Tritaškiai: „Lietuvos rytas“ 10/23 (44 proc.) – „Žalgiris“ 7/17 (41 proc.);

Baudų metimai: „Lietuvos rytas“ 24/33 (73 proc.) – „Žalgiris“ 19/28 (68 proc.);

Atkovoti kamuoliai: „Lietuvos rytas“ 32 – „Žalgiris“ 31;

Rezultatyvūs perdavimai: „Lietuvos rytas“ 11 – „Žalgiris“ 16;

Perimti kamuoliai: „Lietuvos rytas“ 5 – „Žalgiris“ 10;

Blokai: „Lietuvos rytas“ 2 – „Žalgiris“ 1;

Klaidos: „Lietuvos rytas“ 16 – „Žalgiris“ 13.

* * *

Jau aišku, kad „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ komandos šiemet tikrai nesusidurs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyre, nes vilniečiai atsisakė jame dalyvauti.

Tuo metu antrasis Lietuvos krepšinio grandų susitikimas LKL reguliariajame sezone yra numatytas balandžio 14 dieną Kaune.

Primename, kad turnyro lentelės lyderio poziciją šiuo metu užima „Lietuvos rytas“ (11 pergalių/2 pralaimėjimas), o nesėkmės dar nepatyręs, bet mažiau rungtynių sužaidęs „Žalgiris“ (9/0) žengia pagrindiniams konkurentams įkandin.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją