Tai – unikali situacija, neturinti precedentų istorijoje. Todėl šiuo klausimu turės diskutuoti LKL valdyba. Mano asmenine nuomone, „Lietuvos ryto“ pašalinimas iš šio sezono čempionato būtų blaiviu protu nesuvokiamas.
Romualdas Brazauskas
Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto nariai trečiadienį absoliučia balsų dauguma nusprendė suspenduoti klubus, dalyvausiančius Eurolygos rengiamame Europos taurės turnyre.

„LKF vykdomasis komitetas nutaria suspenduoti Lietuvos krepšinio klubus, kurie sudarys arba vykdys sutartis su „Euroleague Commercial Assets“ ar su ja susijusiais asmenimis ir žais Europos taurės turnyre, iš Lietuvos oficialių krepšinio lygų už Federacijos įstatų 5.2.2 ir 5.2.7 punktų, Federacijos Etikos ir drausmės kodekso 8 str. 14 ir 15 punktų ir FIBA nustatyto draudimo nesilaikymą“, – pažodžiui sakoma nutarime, kurį vykdomojo komiteto nariai priėmė balsuodami elektroniniu paštu.

Kalbant tiesiai šviesiai, LKF sprendimas skirtas „Lietuvos rytui“, dar praėjusį mėnesį viešai paskelbusiam planus artimiausius trejus metus rungtyniauti Europos taurės varžybose.

LKF vykdomajam komitetui priklauso ir LKL prezidentas Remigijus Milašius. Pastarasis šiuo metu išvykęs į užsienį, todėl teisę balsuoti patikėjo R. Brazauskui.

LKL generalinis direktorius nepanoro atskleisti, ar balsavo už nutarimą. Bet galvos skausmas, ką daryti toliau, jau užgriuvo LKL.

„Tokie kraštutiniai atvejai nėra išdėstyti jokiuose nuostatuose ar taisyklėse. Tai – unikali situacija, neturinti precedentų istorijoje. Todėl šiuo klausimu turės diskutuoti LKL valdyba. Mano asmenine nuomone, „Lietuvos ryto“ pašalinimas iš šio sezono čempionato būtų blaiviu protu nesuvokiamas“, – Krepšinis.lt teigė R. Brazauskas.

Vienas LKL vadovų jau regi išeitį. Anot jo, lyga nėra oficialiai informuota apie „Lietuvos ryto“ sutartį su Europos taurės turnyrą rengiančia Eurolyga. Todėl, R. Brazausko žodžiais, braukti Vilniaus klubą iš čempionato prireiks tik tuomet, jei šalies vicečempionai bus oficialiame kito sezono Europos taurės dalyvių sąraše.

„Nematau galimybės suspenduoti klubą jau šiame sezone“, – patikino R. Brazauskas.

Artimiausias eilinis LKL valdybos posėdis numatytas birželį, kuomet pirmenybės jau bus pasibaigusios.

Primename, kad antrą vietą reguliariajame sezone jau užsitikrinęs „Lietuvos rytas“ šiuo metu laukia varžovų LKL ketvirtfinalyje.

Iš Europos taurės klubus veja naują Čempionų lygą ketinanti organizuoti Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA). Tam pastaroji pasitelkė nacionalines federacijas, kurias prigrasė pašalinimu iš olimpinių žaidynių ir Europos čempionato.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)