Pirmos pusfinalio rungtynės bus žaidžiamos gegužės 13-ą dieną 17.00 valandą Kaune.

Sausra. Nuo pat pirmų minučių rimtai nusiteikęs „Žalgiris“ rungtynes pradėjo „sausu“ spurtu (10:0).

Pabėgo. Aikštės šeimininkai pratęsė sėkmingą žaidimą ir antroje pirmo kėlinio pusėje ir po jo pirmavo jau 14-os taškų persvara (26:12).

20. Vaizdas aikštelėje nepasikeitė ir antrame kėlinyje, kai kauniečiai pratęsė savo dominavimą ir jau po pustrečios minutės turėjo 20-ies taškų pranašumą (34:14).

Triuškinimas. Prieš ilgąją pertrauką „Žalgiris“ dar labiau padidino turėtą persvarą ir jau pirmavo 25-iais taškais (49:24).

Kapituliavo. Trečiame ketvirtyje „Dzūkija“ visiškai kapituliavo. Alytiškiai pelnė vos 6 taškus ir prieš ketvirtą kėlinį turėjo net 40-ies taškų deficitą (70:30).

Formalumas. Ketvirtame kėlinyje „Žalgiris“ ir toliau nemažino apsukų, o skirtumas greitai peržengė jau 50–ies taškų ribą (84:34). Kauniečiai šventė galutinę pergalę rezultatu 96:40.


Rezultatas:

„Žalgiris“ – „Dzūkija“ – 96:40 (26:12, 23:12, 12:4, 26:10), – serija 3-0.

„Žalgiris“: Antanas Kavaliauskas 14 (8 atk. kam.), Edgaras Ulanovas 11, Augusto Lima ir Renaldas Seibutis po 10, Isiah Hartensteinas 9, Lukas Lekavičius 8, Brockas Motumas 7, Paulius Jankūnas, Artūras Milaknis ir Leo Westermannas po 6, Kevinas Pangosas 5, Paulius Valinskas 4 taškai.

„Dzūkija“: Anatolijus Kaširovas 14, Karolis Guščikas 9, Julius Kazakauskas 8, Paulius Morkeliūnas 4, Paulius Danisevičius 3, Alejandro Hernandezas 2 taškai. Osvaldas Mačernis, Jamesas Gavinas ir Gediminas Navickas taškų nesurinko.

„Sužaidėme geras rungtynes gynyboje. Pirmuose dviejose susitikimuose nors gerai juos užpuldavome, bet apsiginti negalėjome. Viskas prasideda nuo gynybos. Akcentavome gynybą prieš jų gynėjus. Jų pagrindiniai gynėjai Jamesas Gavinas ir Gediminas Navickas nepelnė taškų, o tai yra puikus pasirodymas. Kelias į titulus yra su gynyba. Gal pradžioje trūko motyvacijos. Turime suprasti, kad gera gynyba yra vienintelis kelias į geresnius rezultatus. Jei vyrai nori įveikti Klaipėdos „Neptūną“, jie turės žaisti šimtu procentu.

Trenerių komentarai:

Kol kas nieko apie pusfinalį su „Neptūnu“ pasakyti negaliu. Turime pailsėti, pasiruošti ir įgyti geresnę formą nei esame dabar. Tikiuosi, kad laisvos dienos bus mums į naudą. Komandos žaidimas šioje serijoje nelabai tenkina, pirmos dvejos rungtynės buvo labai prastos, o šiandien buvo geras pasirodymas“, – po rungtynių kalbėjo žalgiriečių strategas Šarūnas Jasikevičius.

„Nelabai geromis nuotaikomis pradėsime atostogas, tačiau nori pasveikinti savo žaidėjus už pastangas pirmuose dviejose mačuose. Tai buvo vienos iš geriausių mūsų rungtynių. Tuo pačiu jos mums kainavo daug jėgų. Mums buvo sunku atsistatyti ir mes neturime tiek žaidėjų rotacijoje, kad galėtume lygiai kautis su tokia komanda kaip „Žalgiris“. Jie parodė, kodėl yra favoritai tapti Lietuvos čempionais.

Dėl kito sezono kol kas nieko negaliu pasakyti. Mums buvo sunkus sezonas ir turime pailsėti. Vėliau bus matyti, ar liksiu čia dirbti toliau, ar ne“, - po pralaimėjimo kalbėjo „Dzūkijos“ vyriausiasis treneris Andrejus Urlepas.

Beje, po rungtynių žalgiriečiai su 19-u gimtadieniu pasveikino vidurio puolėją iš Vokietijos Isiah Hartensteiną ir įteikė jam tortą.

Kauno "Žalgiris" sveikina Isiah Hartensteiną su gimtadieniu
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)