Viešojoje erdvėje kilus nemažai diskusijų dėl kai kurių teisėjų sprendimų, Lietuvos krepšinio lyga kartu su LKL teisėjų ekspertais siekdama šviesti krepšinio visuomenę ir atidžiau sekti arbitrų darbą, pateikia LKL ekspertų komentarus:

1 epizodas:

Į krepšį iš viršaus įdėjęs kamuolį, Rokas Gustys emocingai šaukia prieš jį stovinčiam Kasparui Berziniui į veidą. Teisėjas už tai skiria jam techninę pražangą, nes gestais ar žodžiu reiškiamos patyčios draudžiamos (Oficialių krepšinio taisyklių 36.2.1 4 papunktis).

„Jei žaidėjas po dėjimo už emocijas išvejamas iš aikštės... Taip, tai techninė pražanga, o prieš tai buvo užsidirbęs nesportinę, bet aš vis tiek nesuprantu. Savame rate apie tai jau kalbame daugybę metų.

Aš esu jaunas treneris, man pirmos atkrintamosios, bet vien dėl to, jog nesame favoritai su jaunu treneriu išvyti žaidėją tokiu momentu, tokiame lygyje vidury rungtynių... man tai buvo kosmosas“, – nuostabos neslėpė N. Pacevičius.

2 epizodas:

Iki rungtynių pabaigos likus 6,1 sek., Nielsas Giffey gindamasis prieš kamuolį kontroliuojantį Deividą Gailių, bando pasiekti kamuolį, bet nesėkmingai. Po 2 sekundžių N. Giffey kartoja savo bandymą ir tuo metu teisėjas fiksuoja jam pražangą.

Teisėjas teigia, kad jis fiksavo pirmąjį kontaktą ir abejoja, ar pražanga negalėjo būti nesportinė, todėl su vyr. teisėju pasinaudoja skubios peržiūros sistema (SPS). Po peržiūros paliekamas pradinis sprendimas (pražanga N. Giffey) ir rungtynių laikas atstatomas į 6,1 sek.

Toks sprendimas neteisingas, nes nebegalima fiksuoti pražangos, jeigu ji buvo praleista ir žaidimas vyko toliau (išskyrus smurto atvejus).

Tiek pirmas, tiek antras kontaktai buvo minimalūs. Tačiau fiksavus pražangą antrojo kontakto momentu, derėjo būtent šį momentą peržiūrinėti su SPS, jeigu kilo abejonės ir, nuspręsti dėl pražangos pobūdžio.

„Man atrodo, kad buvo švilpukas nesportinei pražangai. Jei tai pasitvirtins, bus labai gaila, jog teisėjų sprendimas atėmė iš mūsų šansą. Kaip mačiau gyvai, Giffey bandė išmušti kamuolį, nepavyko, tada darė pražangą iš nugaros, kuri pagal visą traktavimą yra nesportinė“, – po dvikovos apmaudo neslėpė „Neptūno“ strategas.

„Esant tokiam rezultatui – du baudų metimai ir mūsų kamuolys, niekas nežino, kaip būtų pasibaigęs mačas. Labai gaila, jei toks epizodas lems galutinį rezultatą“, – kalbėjo D. Adomaitis.

LKL atkrintamųjų medis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją