Žalgiriečių gretose šiam susitikimui buvo registruoti visi dvylika krepšininkų, o, vietoj atleistų trenerių iš Graikijos, klubui šiame mače vadovavo Vitoldas Masalskis.

Pirmus taškus rungtynėse pelnė „Pieno žvaigždžių“ ekipa, todėl Robertui Javtokui ir Sonny Weemsui teko lyginti rezultatą - 4:4. Tuomet veržliai žaidęs Ty Lawsonas pelnė septynis taškus iš eilės, bet svečių įžaidėjas Trevonas Hughesas irgi pasižymėjo – 11:11.

Į aikštelę žengęs Milovanas Rakovičius iškart ėmėsi darbo – surinko 4 taškus iš eilės (15:11). Kiek vėliau po Tado Klimavičiaus perdavimo gražiai įkirtęs į baudos aikštelę įmetė Mantas Kalnietis, o M. Rakovičius pridėjo dar 5 taškus ir tik porą klaidų bei dvi netaiklios Mindaugo Kuzminsko baudos neleido žalgiriečiams labiau atsiplėšti – 22:17.

Antrą kėlinį kauniečiai pradėjo puikia gynyba. Ji suteikė progą dėjimu greitą ataką užbaigti M. Kuzminskui, o M. Rakovičiui pelnius 11-ą tašką pirmauti 27:17. Pasvalio ekipa į tai atsakė spurtu 7:0 ir privertė „Žalgirio“ trenerius prašyti minutės pertraukėlės.

Po R. Javtoko kablio ir DeJuano Collinso tritaškio šeimininkai pirmavo 32:25. Tuomet teisėjų skirtos paprasta ir techninės pražangos iš kovos laikinai eliminavo R. Javtoką (4 pražangos), „Pieno žvaigždės“ realizavo 3 baudos metimus, bet nesugebėjo kitoje aikštės pusėje sulaikyti S. Weemso – 35:28. Nors T. Hughesas įmetė iš toli, T. Klimavičiaus metimas iš po krepšio ir T. Lawsono baudos išlaikė „Žalgirio“ persvarą – 39:33. Visgi pasvaliečiai surengė dar vieną spurtą 7:0 ir po dviejų kėlinių rezultatas buvo lygus 43:43.

Po didžiosios pertraukos žalgiriečiai susiėmė. Iš pradžių buvo tinkamai išnaudota priekinė linija: M. Rakovičius ir P. Jankūnas kartu pelnė 13 taškų bei vos per porą minučių privertė varžovus surinkti 4 komandines pražangas. Tuomet estafetę iš aukštaūgių perėmė T. Lawsonas ir D. Collinsas. Po Ty metimo žalgiriečiai įgijo dviženklį pranašumą (60:49), o DeJuanas pridėjo dar septynis taškus - 69:55.

Trečią kėlinį baigė dvi gražios „Žalgirio“ atakos: pirmoje T.Lawsonas išprovokavo oponento pražangą grumdamasis po krepšiu, o kitoje atliko idealų perdavimą M. Rakovičiui – 73:56.

Paskutinį ketvirtį dviem taikliais metimais pradėjo „Pieno žvaigždės“, bet netrukus M. Rakovičius pelnė 21-ą tašką, o T. Klimavičius pridėjo dvitaškį su bauda - 78:62. Žalgiriečiai bandė rungtyniauti aštuoniems tūkstančiams žiūrovų, todėl keletas atakų po gražių perdavimų pasibaigė klaidomis, tačiau M. Kuzminsko taiklios baudos ir šeši R. Javtoko taškai iš eilės neleido svečiams nė pagalvoti apie intrigą - 91:74.

„Žalgiris“: Milovanas Rakovičius 21 (18 min., 8/9 dvitaškiai, 5/5 baudos, 7 atk. kam.), Ty Lawsonas 13 (2/2 dvitaškiai, 9/9 baudos), DeJuanas Collinsas 12, Robertas Javtokas (7 atk. kam.) 10, Mindaugas Kuzminskas 9, Sonny Weemsas (10 atk. kam.), Tadas Klimavičius ir Paulius Jankūnas po 7 taškus.

„Pieno žvaigždės“: Trevonas Hughesas 13, Paulus Morkeliūnas 12, Žydrūnas Kelys ir Evaldas Kairys 8 taškai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją