Vien iš lietuvių sudarytu penketu startavęs „Rytas“ trečio kėlinio pabaigoje pavojingai atsiliko (49:58), tačiau Lukui Uleckui smeigus du tritaškius spurtavo 15:2 ir perėmė dvikovos kontrolę į savo rankas – 64:60.

Intriga niekur neišgaravo ir lemiamame ketvirtyje. Nors „Rytas“ buvo atitrūkęs dviženkliu atstumu (83:71), šeimininkai čia pat priartėjo iki 83:78. Vis dėlto svarbiu metu keturis baudų metimus iš eilės prametė vienas šiauliečių lyderių Elvaras Fridrikssonas ir svečiai atlaikė varžovų šturmą – 86:78.

Vilniečiai ir vėl vertėsi be keturių savo krepšininkų – Andrew Goudelocko, Kristjano Kitsingo, Martyno Echodo ir Roko Gusčio.

Naudingiausiai „Ryto“ gretose pasirodė 9 taškus pelnęs, 10 kamuolių atkovojęs ir 7 rezultatyvius perdavimus atlikęs kapitonas Arnas Butkevičius.

Jam puikiai talkino Keithas Bensonas su 15 ir Ryanas Boatrigthas bei Dovis Bičkauskis su 14 taškų. 10 taškų pridėjo Gytis Radzevičius.

Šiaulių ekipoje įspūdingas rungtynes sužaidė 32 naudingumo balus surinkęs centras Andy Van Vlietas. Belgas pelnė 19 taškų ir sugriebė 10 kamuolių.

Primename, kad sostinės komandos vairą iš neseniai atleisto Donaldo Kairio perėmė Giedrius Žibėnas.

Pirmame rate 107:80 pajėgesni buvo rytiečiai.

Jie pratęsė jau šešerius metus trunkančią pergalių seriją prieš „Šiaulių“ ekipą. Saulės miesto krepšininkai „Rytą“ paskutinį kartą įveikė dar 2014-ųjų balandį.

Nors šiauliečiai vis dar žengia paskutinėje LKL turnyro lentelės vietoje, jie buvo laimėję pastarąsias dvejas pirmenybių rungtynes ir keturis iš penkių apskritai savo žaistų mačų, įskaičiavus ir Citadele-Karaliaus Mindaugo taurės kovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)