Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (16-11) – Kauno „Žalgiris“ (11-4).

LKL čempionai po beveik dviejų savaičių pertraukos grįžta į kovas vietiniame fronte. Sauliaus Štombergo treniruojami auklėtiniai nuo 15 val. Pasvalyje pradės kovą su namuose pralaimėjimo kartėlio dar nepatyrusia „Pieno žvaigždžių“ ekipa.

Praėjusiame susitikime LKL čempionate Rimanto Grigo auklėtiniai įveikė Prienų „TonyBet“ komandą – 77:71 ir atkeršijo varžovams už nesėkmę DNB LKF taurės turnyro ketvirtfinalyje.

Svarbią pergalę pasiekusi ekipa nestokoja ambicijų toli žengti šių metų sezone. Prie komandos nesenai prisijungęs amerikietis Marshawnas Powellas per tris rungtynes vidutiniškai rinko po 16,3 taško. „Pieno žvaigždės“ šią savaitę pasirašė sutartį su dar vienu amerikiečiu, buvusiu Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininku Darrellu Mitchellu.

Galingą sudėtį ir toliau komplektuojanti Pasvalio ekipa žada užkurti „Žalgirio“ krepšininkams kaitresnę pirtį nei pirmajame klubų mūšyje Kaune. Tąsyk LKL sezono starte kauniečiai nepasigailėjo varžovų – 83:57.

„Žalgirio“ krepšininkai į Pasvalį vyksta pasiimti svarbios pergalės kovoje dėl aukštesnių vietų prieš LKL atkrintamąsias varžybas. Netikėtos nesėkmės atveju Kauno klubas sukomplikuotų situaciją dėl galimybės žengti aukščiau nei ketvirtoji vieta, kuri pusfinalyje lemtų akistatą su „Lietuvos rytu“.

Kėdainių „Nevėžis“ (9-16) – Kauno raj. „LSU-Atletas“ (3-24).

Kėdainiuose nuo 16 val. susitiks daugiausiai problemų šiuo metų LKL čempionate turinčios ekipos - vietos „Nevėžis“ ir Kauno raj. „LSU-Atletas“.

„Nevėžio“ ekipa šią savaitę neteko dar vieno žaidėjo. Komandą abipusiu susitarimu paliko jau praėjusiame mače su Panevėžio „Lietkabeliu“ nerungtyniavęs vienas ekipos lyderių Valdas Dabkus.

Kėdainiečių klubą šį sezoną jau paliko V. Dabkus, Vilmantas Dilys, Simas Buterlevičius, Rolandas Jakštas ir Arvydas Šikšnius. Be minėtų žaidėjų komandai teks pasistengti, norint sugrįžti į atkrintamųjų varžybų traukinį. Buvę LKL sezono lyderiai dabar žengia tik devintoje vietoje. Pralaimėjimas „LSU-Atletui“ nublokštų Kėdainių ekipą ir į dešimtą vietą.

Savo ruožtu Edo Nickaus treniruojami „LSU-Atleto“ krepšininkai iki išvykos į Kėdainius LKL čempionate jau yra patyrę 17 pralaimėjimų iš eilės. Neįtikėtinai ilgas nesėkmių šleifas privertė komandą atsisveikinti su dviem lyderiais – Šarūnu Vingeliu ir Vidmantu Sragauskiu, todėl jaunai komandai liko kovoti tik dėl garbės.

Mačas su „LSU-Atletui“ kėdainiečių ekipai taps nedidele proga reabilituotis savų žiūrovų akivaizdoje po dviejų ypatingai skaudžių pralaimėjimų LKL čempionate – „Žalgiriui“ (56:95) ir „Lietkabeliui“ (69:96).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)