„Tiketa” kasose ir internetu dar galima įsigyti bilietus, kurių kainos prasideda nuo 15 litų, tačiau jų sparčiai mažėja.

Paskutinė finalo ketverto ekipa paaiškės ketvirtadienį, po lemiamo Klaipėdos „Neptūno“ ir Šiaulių „Šiaulių“ mūšio.

„Šiaulių“ komanda prieš dvi savaites pirmame LKF taurės turyro ketvirtfinalio mače 13 taškų skirtumu (92:79) palaužė uostamiesčio ekipos pasipriešinimą, tačiau abiejų komandų atstovai ir krepšinio specialistai sutinka, kad tikra kova dėl vietos pusfinalyje užvirs Klaipėdoje.

„Klaipėdoje bus tikros kautynės dėl patekimo į finalo ketvertą“, - neabejoja „Neptūno“ komandos krepšininkas Vytautas Šarakauskas. - Žaisime senoje salėje, kurioje fanai sukuria ypatingą atmosferą ir varžovams tikrai nėra lengva čia žaisti. „Neptūno“ komanda nusiteikusi karingai ir visi galvojame tik apie pergalę 14-os ir didesniu taškų skirtumu. Žinoma, varžovas rimtas ir reiks atiduoti visas jėgas tikslui pasiekti“.

„Smagu, kad dar esame „gyvi“ visuose turnyruose, kuriuose rungtyniaujame“, - teigia „Šiaulių“ klubo puolėjas Arnas Labuckas. - Praėjusią savaitę, žaisdami komandinį krepšinį puolime ir gynyboje, žengėme į finalo ketvertą Baltijos krepšinio lygoje (BBL), tad šiuo metu pagrindinė užduotis pratęsti sezoną LKF taurės turnyre“.

„Sunku pasakyti, kaip gali pasibaigti ši serija“, - svarsto krepšinio specialistas Rūtenis Paulauskas. - Manau, 13-os taškų skirtumas dar tikrai negarantuoja saugaus gyvenimo „Šiaulių“ ekipai. „Neptūnas“ 13-os taškų problemą gali išspręsti gal ne per vieną kėlinį, tačiau per du tai tikrai“.

Pirmame mače „Šiaulių“ komandą pranašumą susikrovė pirmoje rungtynių pusėje. Antroje dalyje žaidimas išsilygino, tačiau namie rungtyniavę Saulės miesto krepšininkai persvarą išlaikė.

„Pirmame mače žaidėme labai blogai nuo pat pirmų minučių“, - prisimena „Neptūno“ vidurio puolėjas V. Šarakauskas. - Nepavyko rungtynių pabaigoje nusiraminti ir susitaikyti, jog tai nebuvo mūsų diena. Bandėme rizikuoti gynyboje, norėjome laimėti rungtynes, tačiau susikrovėme dar didesnį taškų deficitą“.

„Visų pirma, mums reikia pamiršti apie Šiauliuose įgytą 13-os taškų pranašumą ir žaisti tik dėl pergalės, tai mūsų pagrindinis uždavinys, - kalba „Šiaulių“ žaidėjas A. Labuckas. - Jeigu galvosime tik kaip išlaikyti turimą persvarą, tai galime likti skaudžiai nubausti“.

Pirmame LKF taurės turnyro ketvirtfinalio mače klaipėdiečius į neviltį varė Vytautas Šulskis, kuris pelnė 27 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Julius Jucikas surinko 20 taškų ir atkovojo 6 kamuolius, o Travisas Leslie įmetė 14 taškų ir po krepšiais sugriebė 7 atšokusius kamuolius.

„Šiaulių“ komanda turi subūrę lygiaverčių žaidėjų sudėtį ir visi yra pavojingi. Negalima duot įsižaisti nei vienam iš jų“, - mano „Neptūno“ atstovas V. Šarakauskas.

Būtent V. Šarakauskas pirmame mače buvo naudingiausias pajūrio komandos žaidėjas. Vidurio puolėjas pelnė 22 taškus ir atkovojo 10 kamuolių. Edgaras Ulanovas surinko 14 taškų ir atkovojo 8 kamuolius, o Marius Runkauskas - 12 taškų ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Neptūnas“ turi lygiavertę sudėtį ir kiekvienose rungtynėse gali išauti vis kitas žaidėjas“, - savo priešininkui V. Šarakauskui antrino A. Labuckas. - Tiesa, mes turim rūpintis savo žaidimu, kiekvieną dieną tobulinti tarpusavio supratimą ir viskas turėtų būti mūsų pusėje. Komanda dabar geroje formoje, nuotaikos ir atmosfera – „superinės“, turime keletą naujų veidų, po traumos sugrįžo Davidas McClure‘as, todėl esame pasiruošę ir alkani nuveikti kažką ypatingo ir iškovoti vieną ar kitą medalį, kurių „Šiaulių klubas jau kurį laiką neturėjo“.

A. Labuckas ketvirtadienio mače su „Neptūno“ komanda šį sezoną kausis pirmą kartą. Prieš daugiau nei dvi savaites „Šiaulių“ klubą papildęs puolėjas, pirmame ketvirtfinalio mače dar nežaidė. Saulės miesto komandoje debiutuoti gali ir legionierius Bambale‘as Osby, kuris Šiaulius pasiekė pirmadienio naktį. Po traumos sugrįžo pirmą mačą praleidęs D. McClure‘as.

„Neptūno“ komandoje jau galės rungtyniauti po traumos sugrįžęs snaiperis Justas Sinica, tačiau Klaipėdos klubo treneriams teks vertis be traumą patyrusio Arno Butkevičiaus.

„Nors aš dar Šiauliuose esu tik apie dvi savaites, tačiau komandoje atmosfera tokia draugiška, kad jaučiuosi lyg būčiau nuo sezono pradžios“, - šypsosi vienas „Šiaulių“ klubo naujokų A. Labuckas. - Žinoma, dar vis stengiuosi adaptuotis aikštėje ir kuo daugiau padėti savo komandai siekiant pergalių. Tikiuosi su kiekviena treniruote ir rungtynėmis tapti vis svarbesne komandos dalimi. Tiesą sakant, atsibodo keisti komandas kiekvienais metais, vis ieškant tinkamos vietos sau, tikiu, kad pagaliau esu tinkamoje vietoje ir tai nebus paskutinis sezonas vilkint „Šiaulių“ klubo aprangą“.

Lažybų bendrovės ketvirtadienio mače pergalę prognozuoja „Neptūno“ komandai.

„Neptūnui“ šį sezoną teko ne vieną kartą žaisti sunkias rungtynių pabaigas, todėl šiose serijoje jiems to gali prireikti“, - teigia buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“, Maskvos CSKA ir Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treneris R. Paulauskas. - Klaipėdiečiai išnaudoja visus savo privalumus: jie žaidžia palaikomi savų žiūrovų, rungtyniauja stabiliai, turi puikius metikus, susitvarko su gynybinėmis užduotimis. Manau, kad „Neptūno“ komanda tikrai paaugo ir jau bręsta didesnėms pergalėms“.

„13-a taškų - tai slidi persvara, ypač žaidžiant su tokia komanda kaip „Neptūnas“. Visi žinome, kaip gerai jie rungtyniauja namie, tai ne kartą įrodė ir šiemet prieš pajėgias Europos komandas“, - pabrėžia „Šiaulių“ klubo puolėjas A. Labuckas.

„13-os taškų atsilikimas nėra mažas, bet šį persvara mūsų negąsdina“, - šaltakraujiškas išlieka V. Šarakauskas. - Reikia nusiraminti, žaisti savo žaidimą. Tikrai tikiu, jog esame pajėgūs patekti į kitą etapą. Nepatekimas į finalo ketvertą būtų didelis nusivylimas. Nepasisekė LKF taurės turnyre anksčiau, todėl šiemet mes privalome pasirodyt geriau“.

„Neptūno“ ir „Šiaulių“ komandų lemiamas mūšis Klaipėdoje prasidės 19.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)