Tačiau šioje poroje sekmadienį 16.00 valandą viskas spręsis Prienuose. Su šia mintimi sutinka ir krepšinio treneris Rūtenis Paulauskas. Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“, Maskvos CSKA ir moterų krepšinio rinktinės treneris pabrėžia, kad abi ekipos vis dar turi lygius šansus pasiekti finalo ketvertą.

„Manau, kad krepšinyje 8-ių taškų skirtumas nėra didelis. Abi komandos pagal sudėtis labai panašios, todėl kaip baigsis rungtynės sunku nuspėti, ypač tokio lygio turnyre, – teigia R.Paulauskas. – Nežinau kas geriau: ar Pasvaliui turėti 8-ių taškų pranašumą, ar Prienams išvykoje pralaimėti tik 8-iais taškais. Manau, Prienuose bus viskas iš naujo. 8-i taškai, tai ranka pasiekiamas pranašumas, kiek daugiau nei du tolimi metimai“.

„8 taškai nėra saugus atstumas žaidžiant Prienų aikštėje, bet viskas priklausys nuo mūsų pačių, kaip mes suvaldysime emocijas ir laikysimės žaidybinio plano, – teigia „Pieno žvaigždžių“ treneris Mantas Šernius. – Prieniškiai mėgsta žudyti tritaškių serijomis, būtent, kaip mes uždengsime jų snaiperius, tai nulems galutinį rezultatą“.

Pirmose DNB LKF taurės ketvirtfinalio rungtynėse rezultatas po trijų kėlinių dar buvo lygus, tačiau 10:0 spurtavę Rimanto Grigo vadovaujami „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai nutolo ir pasiekė pirmąją pergalę.

„Pirmą mačą žaidėme neblogai ir turėjom nemažai progų perlaužti rungtynes, – teigia Prienų komandos gynėjas Žygimantas Janavičius. – Nepataikėme daug tritaškių ir prametėme baudų metimus. Tiesiog prastai sužaidėme paskutinę minutę, vietoj 3 taškų gavosi 8“.

Pirmame LKF taurės ketvirtfinalio mače nugalėtojų gretose pasižymėjo Egidijus Dimša. Puolėjas pelnė 19 taškų, atkovojo 9 atšokusius kamuolius ir išprovokavo 6 varžovų pražangas. Pirmą kartą su „TonyBet“ komanda žaidęs Marshawnas Powellas pelnė 16 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Žygimantas Jonušas pelnė 13 taškų ir atkovojo 8 kamuolius, o Rolandas Alijevas pelnė tik 3 taškus, tačiau sugriebė 7 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Virginijaus Šeškaus treniruojamoje Prienų komandoje naudingiausias buvo Žygimantas Janavičius. Gynėjas pelnė 15 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. 17 taškų ir 7 kamuolius surinko Laimonas Kisielius, 15 taškų – Gintaras Kadžiulis.

„Pirmame susitikime mes nežaidėme savo geriausių rungtynių, nors jautėmės gerai ir atrodė, kad pabėgsime nuo varžovų, tačiau mūsų kvailos pražangos, kalbos su teisėjais ir pramesti keli lengvi metimai neleido atitrūkti, – prisimena M. Šernius. – Antroje mačo dalyje mūsų žaidimą sulėtino varžovų imitacinė zoninė gynyba, tai nebuvo siurprizas, tiesiog, nesilaikydami žaidybinės drausmės negalėjome užpulti“.

Šį sezoną „Pieno žvaigždžių“ ir „TonyBet“ komandos tarpusavyje jau kovėsi šešis kartus ir pasidalino po tris pergales. Įdomu tai, kad abi ekipos pergales šventė tik namų arenoje. Pagal statistiką Prienai namuose varžovus iš Pasvalio vidutiniškai įveikdavo 9,3 taškų skirtumu. Tokio skirtumo užtektų, jog „TonyBet“ ekipa patektų į finalo ketverto varžybas.

„Turėtų būti įdomios ir kovingos rungtynės, – tęsia Ž. Janavičius. – Manau, bus daug emocijų, nes kiekvienas taškas bus labai svarbus. Tikimės pratęsti pergalių seriją namuose, tik šįkart pergalės neužteks, reikia atlošti 8 taškus“.

„Kiekvienas iškovotas titulas yra svarbus, manau, kiekvienam krepšininkui ir treneriui sužaisti finalai duoda daug daugiau patirties, kiekviena parvežta svarbi pergalė suteikia gerų emocijų sirgaliams. Mūsų tikslas ir yra kuo daugiau pergalių. Be to finalo ketvertas vyks netoli Pasvalio“, – sako „Pieno žvaigždžių“ treneris M. Šernius.

„Manau, kad abiejų komandų stiprioji pusė yra žaidimas namuose. Tai parodo ir tarpusavio rungtynių statistika, – kalba krepšinio specialistas R.Paulauskas. – Prienus ir Pasvalį skiria nemažai kilometrų (185 km, – red. past.), todėl vien ta kelionė išbalansuoja komandas. Namų pranašumas tikrai svarbus. Gal galima sakyti, jog ne tiek šios komandos žaidžia gerai namuose, kiek prastai išvykose“.

Kovo 29-30 dienomis DNB LKF taurės finalo ketverte varžovų jau laukia Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos, kurios pateko tiesiai į pusfinalius. Šįmet DNB LKF taurės finalo ketvertą transliuos „Lietuvos ryto“ televizija ir „Sporto TV“ internetinė televizija. Pasak organizatorių, tai gali būti vienintelė paguoda aistruoliams, kurie nepateks į „Cido“ areną pasibaigus bilietams. Kol kas „Tiketa“ kasose ir internetu dar galima įsigyti bilietus, kurių kainos prasideda nuo 15 litų, tačiau jų sparčiai mažėja.

Kitame ketvirtfinalyje susitinka Šiaulių „Šiauliai“ ir Klaipėdos „Neptūnas“. Pirmasis mačas Šiauliuose baigėsi 92:79 šeimininkų pergale. Atsakomosios rungtynės vyks kovo 20 dieną Klaipėdoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)