Kova dėl bronzos: Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ – Klaipėdos „Fortūna“

Tarpusavio dvikovos: 2:1

Laikas: 13.00 val. (tiesiogiai per SportoTv.lt.)

Šį sezoną Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) šios komandos tarpusavyje kovojo tris kartus ir visi mačai buvo įtempti bei įdomūs. LMKL pirmenybės tokios nenuspėjamos ir įdomios, kad šeštoje vietoje esančios „Hoptans-Sirenos“ dukart įveikė savo varžoves, kurios rikiuojasi dviem laipteliais aukščiau. Įdomu tai, kad visi trys mačai net baigdavosi panašiais skirtumais: „Fortūna“ laimėjo 7 taškais (87:80), tačiau vėliau patyrė nesėkmes 7 ir 8 taškais (66:73 ir 63:71).

„Fortūnos“ ir „Hoptrans-Sirenų“ akistatoje šį sezoną pirmaisiais smuikais griežia Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė, Gintarė Jasiunskaitė ir Kornelija Balčiūnaitė. „Fortūnos“ gretose išsiskiria Marina Solopova, Lina Aglinskaitė ir Monika Grigalauskytė.

Ramunės Kumpienės auklėtinių pranašumas – kova dėl atšokusių kamuolių. Visose trejose žaistose rungtynėse būtent klaipėdietės varžoves pranokdavo pagal kovą po krepšiais, bet ne visada tai garantavo pergalę. Kaip bus šį kartą, paaiškės sekmadienį popiet „Žalgirio“ arenoje.

Kova turėtų būti itin atkakli ir įnirtinga, kadangi šios komandos turi nesuvestų sąskaitų. Praėjusių metų pavasarį „Hoptrans-Sirenos“ LMKL mažajame finale serijoje pirmavo 2:0, bet pralaimėjo tris mačus iš eilės ir „Fortūna“ pasidabino bronzos medaliais.

Rezultatyviausios žaidėjos:

„Hoptrans-Sirenos“: R. Žemantauskaitė-Matlašaitienė (14,9 tšk.), A. Baronėnaitė (13 tšk.), G. Jasiunskaitė (10,7 tšk.), K. Balčiūnaitė (10 tšk.), R. Knyzaitė (10 tšk.).

„Fortūna“: M. Solopova (16,7 tšk.), M. Grigalauskytė (15,2 tšk.), L. Aglinskaitė (12,6 tšk.).

Mūšis dėl aukso: „Utena“ – Marijampolės „Sūduva“

Tarpusavio dvikovos: 2:1

Laikas: 15.30 val. (tiesiogiai per SportoTv.lt.)

Prieš šį sezoną LMKL favoritėmis įvardytos komandos pateisino savo statusą ir iškopė į LKF taurės finalą. „Utena“ nepaliko vilčių „Fortūnai“, o „Sūduva“ – „Hoptrans-Sirenoms“. Uteniškės šį sezoną LMKL pirmenybėse suklupo vos kartą ir tai atsitiko prieš kelias savaites Marijampolėje, kai Rimvydo Samulėno auklėtinės laimėjo net 18 taškų skirtumu – 93:75. Tuomet be Sandros Linkevičienės žaidusi „Utena“ nesusitvarkė su varžovėmis gynyboje, o prieš kelias dienas atvykusi Hollie Mershon dar nebuvo perpratusi visų komandos derinių.

„Sūduva“ galėjo laimėti prieš uteniškes ir pirmajame rate, tačiau tuomet Marijampolėje Alfredo Vainausko treniruojama ekipa mačo pabaigą sužaidė puikiai ir išplėšė pergalę 68:66. Prieš pat Kalėdas vykęs susitikimas Utenoje baigėsi šeimininkių pergale 91:80, tačiau rezultatas neatspindi eigos, kadangi „Utena“ vienu metu pirmavo 22 taškų skirtumu.

„Utena“ varžoves aiškiai pranoksta kovoje dėl atšokusių kamuolių, kadangi turi galingą priekinę liniją su 205 cm ūgio Kristina Alminaite priešakyje ir moterų rinktinės narėmis Egle Šulčiūte bei Egle Šikšniūte.

Daugiausiai problemų „Utenai“ Marijampolės ekipoje pridaro Sandra Baliutavičiūtė ir priekinės linijos žaidėja Iveta Šalkauskė.

„Norisi pirmos vietos. Utenos komanda yra labiau subalansuota, tačiau mes ją jau esame įveikę. Abiejų komandų starto penketai yra panašaus pajėgumo, gal tik Utenos rezervas stipresnis. Tačiau mes savo ambicijų neatsisakome. Taurės turnyro finalas – vienerios rungtynės. Tokiais atvejais labai daug lemia sėkmė ir psichologinis pasirengimas, ypač moterų krepšinyje. Juk antrojo šanso nebėra“, – prognozavo „Sūduvos“ strategas R. Samulėnas.

„Dalis mūsų krepšininkių yra rungtyniavusios aukšto lygio Europos komandose, turi daug atsakingų rungtynių patirties. Tačiau gali būti visko, nes rungtynės – vos vienerios. Daug kas priklausys nuo to, kaip žaidėjos vykdys trenerio planą. Kurios laikysis žaidimo plano ir pirmosios susitvarkys su nervais, tos ir laimės“, – svarbiausius faktorius vardijo A .Vainauskas.

Rezultatyviausios žaidėjos:

„Utena“: E. Šulčiūtė (14,9 tšk.), S. Linkevičienė (13,6 tšk.), K. Alminaitė (12 tšk.), H. Mershon (11,8 tšk.), E. Šikšniūtė (11,6 tšk.), G. Šniokaitė (11,4 tšk.).

„Sūduva“: I. Šalkauskė (14,4 tšk.), S. Okockytė (12,7 tšk.), S. Baliutavičiūtė (12,1 tšk.), R. Milieškienė (11,4 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją