Uteniškiai trečio kėlinio viduryje dar pirmavo dviženkliu skirtumu (52:41), tačiau tada kovingieji šiauliečiai, kurie iš esmės vertėsi tik septyniais žaidėjais, spurtavo net 34:6 ir plėšte išplėšė pergalę.

Pagrindiniais „Šiaulių“ pergalės kalviais buvo Julius Jucikas, Gintaras Leonavičius ir Rokas Giedraitis, atitinkamai surinkę 21, 18 ir 15 taškų. 9 taškus pridėjo Ryanas Olanderis.

„Juventus“ gretose pirmaisiais smuikais griežė Arvydas Šikšnius ir Saulius Kulvietis (9 atk. kam.), pelnę 16 ir 12 taškų. 9 taškus įmetė Nikita Barinovas.

„Noriu padėkoti visiems: krepšininkams, sirgaliams, klubui, rėmėjams, organizatoriams. Tai – ilgai siekta pergalė. Sezonas mums nėra toks, kokio norėtume ir kaip galėtume žaisti. Bet vyrai patys sakė rūbinėje, kad šis turnyras davė daug naudos. Stengsimės nuo to kabintis ir LKL pirmenybėse“, – sakė „Šiaulių“ vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas.

„Antrąją pusę sužaidėme kaip mergaitės“, – nevyniojo žodžių į vatą „Juventus“ puolėjas A. Šikšnius.

„Džiugu būti tarp keturių stipriausiųjų, bet labai skaudu pralaimėti paskutinį mačą. Per pertrauką akcentavome, kad grįžus į aikštę reikės labai protingai ir komandiškai žaisti. Nieko nereikėjo keisti. Bet vienas paprastas dalykas – iš po krepšio prametėme gal 12 metimų. Atsirado nervingumas, o „Šiauliai“ tą pajautė, sugrįžo į rungtynes ir baigė jas labai kovingai“, – sakė „Juventus“ strategas Dainius Adomaitis.

Primename, kad didžiajame finale dėl LKF taurės susikaus turnyro šeimininkas Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)