Naudingiausiu finalo ketverto varžybų krepšininku pripažintas „Lietuvos ryto“ gynėjas Martynas Gecevičius, lemiamose rungtynėse pelnęs 18 taškų.

Vilniečiai Kauno komandą varžybų finale nugalėjo antrus metus iš eilės.

Turnyro bronzos medalius šeštadienį iškovojo „Šiaulių“ krepšininkai, tik po labai atkaklios kovos susitikimo pabaigoje 79:76 palaužę Kėdainių „Nevėžio“ ekipą.

Penktadienį varžybų pusfinalyje „Žalgiris“ 94:69 sutriuškino „Šiaulius“, o „Lietuvos rytas“ 97:63 nušlavė „Nevėžį“.

Finalo rungtynėse Kauno krepšininkai pirmavo beveik iki antrojo kėlinio vidurio, tačiau tada pralaimėjo atkarpą 7:21 ir leido varžovams įgyti dviženklę persvarą. Tokį pranašumą „Lietuvos rytas“ išsaugojo daugiau nei 10 minučių ir tik trečiojo ketvirčio pabaigoje „Žalgiriui“ pavyko vėl priartėti iki 5 taškų.

Vis dėlto tai buvo paskutinis kauniečių pasispardymas. Prasidėjus lemiamam kėliniui jie beveik 4 minutes nesugebėjo pelnyti taškų ir leido „Lietuvos rytui“ vėl pabėgti.

Rungtynės

Rungtynių pradžioje „Žalgiriui“ pavyko įgyti pranašumą, kai greitą ataką dėjimu užbaigė Dainius Šalenga, o Mantas Kalnietis pridėjo dvitaškį (7:4). Netrukus Tadas Klimavičius antrą kartą pelnė du taškus su pražanga ir kauniečių persvara dar šiek tiek šoktelėjo (10:6), tačiau Travisas Watsonas per tą laiką susirinko dvi pražangas ir turėjo prisėsti ant atsarginių žaidėjų suolelio.

„Lietuvos rytas“ taip pat patyrė pirmuosius nuostolius – 3 pražangas per 4 minutes „užsidirbo“ starto penkete mačą pradėjęs Vidas Ginevičius.

Netrukus santykį išlygino pirmasis Martyno Gecevičiaus tritaškis (10:10) . Kurį laiką tęsėsi lygus žaidimas, bet netrukus vilniečių strategas Rimas Kurtinaitis buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės, kai jo auklėtiniai stabtelėjo, o T. Klimavičius dėjimu drebino krepšį ir didino „Žalgirio“ persvarą (16:12).

Ketvirčio pabaigoje Kauno ekipos puolėjas baudos metimais dar kartą didino atotrūkį (20:14), bet Igorio Miloševičiaus ir Milko Bjelicos pastangomis „Lietuvos rytui“ pavyko šiek tiek priartėti (19:23).

Antrojo ketvirčio pradžioje žalgiriečiai įsigudrino net 4 kartus iš eilės pramesti iš po krepšio, tad netrukus jų varžovai vėl kvėpavo į nugarą (23:25). Kauno krepšininkų puolimui buksuojant, „Lietuvos rytas“ naudojosi situacija ir įpusėjus kėliniui Artūras Jomantas išvedė savo ekipą į priekį (28:27). Po sėkmingos Kenano Bajramovičiaus atakos jau „Žalgirio“ vyr. treneris Darius Maskoliūnas prašė minutės petraukėlės (30:27).

Po jos A. Jomantas taikliai atakavo iš toli, o vilniečių spurtą pristabdė Marcuso Browno tolimas metimas (33:30). Tačiau tik pristabdė – įsibėgėję „Lietuvos ryto“ krepšininkai nesunkiai rinko taškus, kai jų varžovai pro šalį šaudė tritaškius. Po dar vieno M. Gecevičiaus tritaškio Vilniaus komanda įgijo rimtą persvarą (40:30).

„Žalgirį“ iš duobės traukė dvitaškį su bauda pelnęs Martynas Pocius, o M. Kalnietis pridėjo baudos metimą, bet M. Gecevičius aidint sirenai dar kartą taikliai iššovė iš toli (45:37).

Trečiajame kėlinyje „Lietuvos ryto“ krepšininkai surakino žalgiriečius gynybos pančiuose (49:39), nors ir patys sunkiai pelnė taškus, o kėlinio viduryje abiejų komandų veiksmus sustabdė staiga dingęs „Siemens arenos“ apšvietimas.

Išsprendus technines problemas ir toliau pranašesni buvo aikštelės šeimininkai – K. Bajramovičius padidino skirtumą iki didžiausio tuo metu(53:40).

Tačiau tuomet sostinės komandos žaidėjai sustojo. „Žalgiriui“ taškus rinko T. Klimavičius, kurio pastangomis Kauno komanda sugebėjo sumažinti skirtumą, o po T. Watsono metimo R. Kurtinaitis paprašė minutės pertraukėlės (53:46). Kauniečių spurtą iki 8:0 kėlinio pabaigoje dėjimu pratęsė D. Šalenga ir po nerezultatyvaus ketvirčio „Žalgiris“ sugebėjo sumažinti atotrūkį (53:48).

Prasidėjus lemiamam ketvirčiui žalgiriečiai daugiau nei tris minutes nesugebėjo pelnyti taškų ir „Lietuvos rytas“ M. Bjelico metimais vėl atitrūko (59:48). Iš šios duobės „Žalgiriui“ išlipti niekaip neleido pasipylusios klaidos.

Komandos pasikeitė tritaškiais, o po jų A. Jomanto metimų dėka vilniečiai dar labiau nutolo (67:53). Mačo pabaigoje M. Pocius pataikė du, o M. Brownas – vieną tritaškį, bet M. Gecevičiaus atsakomasis tolimas šūvis ir M. Bjelicos metimas iš po krepšio vertė niekais varžovų pastangas – likus žaisti 49 sek. „Lietuvos rytas“ pirmavo 72:63.

Per likusį laiką „Žalgiriui“ stebuklo sukurti nepavyko ir vilniečiai džiaugėsi pirmuoju titulu šį sezoną.

Statistika

„Lietuvos rytas“: Milko Bjelica (7/12 dvit., 4/7 baudų; 7 atk. kam.) ir Martynas Gecevičius (4/5 trit., 2/4 dvit., 2/2 baudų) po 18 taškų, Artūras Jomantas ir Kenanas Bajramovičius po 14, Igoris Miloševičius 9, Donatas Zavackas 4.

Steponas Babrauskas (11:29 min.), Vidas Ginevičius (07:28) ir Justas Sinica (05:33) taškų nepelnė.

„Žalgiris“: Tadas Klimavičius 21 (0/3 trit., 6/10 dvit., 9/11 baudų; 16 atk. kam., 4 blk.), Martynas Pocius 15, Marcusas Brownas 12, Dainius Šalenga 8, Travisas Watsonas 4 (8 atk. kam.), Mantas Kalnietis 3, Mirza Begičius 2.

Aleksandras Čapinas (15:09), Povilas Butkevičius (00:16) ir Artūras Milaknis (00:16) taškų nepelnė.

Dvitaškiai: „Lietuvos rytas“ 20/41 (49 proc.) – „Žalgiris“ 15/36 (42 proc.)

Tritaškiai: „Lietuvos rytas“ 6/17 (35 proc.) – „Žalgiris“ 6/25 (24 proc.)

Baudos: „Lietuvos rytas“ 19/25 (76 proc.) – „Žalgiris“ 17/22 (77 proc.)

Atkovoti kamuoliai: „Lietuvos rytas“ 32 – „Žalgiris“ 42

Rezultatyvūs perdavimai: „Lietuvos rytas“ 19 – „Žalgiris“ 12

Klaidos: „Lietuvos rytas“ 10 – „Žalgiris“ 18

Blokai: „Lietuvos rytas“ 0 – „Žalgiris“ 5

Perimti kamuoliai: „Lietuvos rytas“ 10 – „Žalgiris“ 3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją