LKF vykdomojo komiteto nariai pritarė įpareigoti visas nacionalinius čempionatus vykdančias krepšinio lygas baigti sezoną ne vėliau kaip kiekvienų metų birželio 14 d. Šią nuostatą paskatino šio sezono precedentas, kai LKL komandoms teko laukti, kol Vilniaus „Lietuvos rytas” baigs rungtyniauti Vieningoje lygoje.

LKF vykdomasis komitetas tai pat nutarė oficialiu raštu kreiptis į Vieningąją lygą pabrėžiant, kad LKF nedalyvavo ir nedalyvauja jos organizacinėje veikloje.

Vykdomojo komiteto nutarimu, kitą sezoną LKF taurės varžybos vyks kitokiu nei šįmet formatu. Aštuonios LKL komandos rungtyniaus dėl Didžiosios taurės, NKL, RKL ir mėgėjų ekipos – dėl Mažosios taurės.

Savo ruožtu šešios po dviejų ratų geriausios Lietuvos moterų krepšinio lygos komandos kovos dėl LKF moterų taurės. Dvi geriausios komandos iškart pateks į pusfinalius, o likusios kovos dėl teisės ten patekti.

Posėdyje taip pat patvirtinti kriterijai, pagal kuriuos skiriami Lietuvos U16 jaunučių vaikinų krepšinio rinktinės vyr. treneris ir trenerio asistentai. Jais vadovaujantis suteikiamos geresnės galimybės tobulėti jauniems treneriams.

Be kita ko, buvo patvirtintas patikslintas kalendorinis LKF renginių planas ir LKF su juo susijęs biudžetas. Pabrėžta, kad pirmąsyk LKF drauge su kompanija „Nike” rengia Lino Kleizos įgūdžių tobulinimo stovyklas vaikams. Tarp naujų šių metų renginių – Pasaulio taurės demonstracija Lietuvoje pristatant artėjantį pasaulio čempionatą, ir jaunųjų krepšinio talentų ugdymo programa.

Taip pat svarstyti kiti einamieji klausimai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)