„Krepšinio bendruomenė tai supranta būtent taip. Mačiau, kas Lietuvos krepšinio federacijoje (LKF) ir rinktinėje yra A. Sabonis. Jam nereikia ateiti ir visiems priminti, kokias pareigas jis užima. Jį visi pažinojo, Arvydas yra didelis autoritetas. Kas bus mūsų jėga Europos ir pasaulyje, kai federaciją palieka tokie žmonės?“, - J. Kazlausko žodžius cituoja „Kauno diena“.

„Sprendimas buvo netikėtas. Galbūt LKF prezidento veikla Arvydui kainavo per daug sveikatos - juk ji buvo intensyvoka, tačiau jis puikiai su viskuo tvarkėsi. Nenoriu niekaip komentuoti ar interpretuoti. Dėkoju jam už laiką, skirtą federacijai. Tai buvo nuostabus darbų metas su nuostabia asmenybe. Nežinau, ar į A. Sabonio sprendimą reikėtų stipriai reaguoti. Gaila, kad treneris J. Kazlauskas išėjo. Tikrosios priežastys yra gal kiek kitokios, manau, kad atsakymų nereikės ilgai laukti. Mano statusas dabar - taip pat laikinas, privalau koordinuoti federacijos darbą iki konferencijos. Į kėdės įsikibęs nesilaikau“, - „Kauno dienai“ sakė M. Balčiūnas.

„Nesuprantu, kas čia darosi“, - paklaustas apie Lietuvos krepšinį sudrebinusį pasitraukimo vajų sakė buvęs garsus treneris ir mūsų šalies krepšinio vadovas Vladas Garastas. Jis žodžių nerinko ir besitraukiantiems rėžė iš peties.

„Situacija keista. Visi atsistatydina, mėto komentarus įvairius. Nebėra kovotojų - visi kažkokie silpni palikę. Kas nors nutinka, ir tuoj pat purkštauja. Matyt, per gerai gyvena“, - dienraščiui „Lietuvos rytas“ sakė 81-erių metų V. Garastas, kuris 1992-1997 metais treniravo Lietuvos rinktinę, o nuo 2003 metų ėjo LKF prezidento pareigas.

V. Garasto nuomone, A. Sabonis neturėtų trauktis dėl žiniasklaidos kritikos, o J. Kazlauskui nereikėtų kaltinti LKF generalinio sekretoriaus M. Balčiūno, nes asmeniniai reikalai negali būti aukščiau už valstybinius, - rašoma „Lietuvos ryto“ publikacijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)