„Kol kas nespekuliuosiu, kokie bus sprendimai, tačiau galiu patikinti, kad labai greitai tai išgirsite. Tereikia sulaukti kito mėnesio, kai vyks tiek FIBA, tiek „FIBA Europe“ valdybų posėdžiai“, – aptakiai atsakė FIBA vadovas Andreas Zagklis.

Rusijos pradėjus karą nacionalinėms jos komandoms ir klubams buvo laikinai uždrausta dalyvauti tarptautinėse varžybose – dabartinės sankcijos galioja iki gegužės vidurio.

Kaip su agresoriais bus elgiamasi toliau?

„Tikiuosi, kad tuo klausimu Lietuvoje bus padaryti labai svarbūs sprendimai iš FIBA pusės. Buvo labai puikūs klausimai pačiam FIBA generaliniam sekretoriui, kurių jis sulaukė Lietuvoje, bet į juos galbūt neskubėjo atsakyti dėl to, kad patys sprendimai dar nepriimti. Pačioje FIBA yra vienareikšmiškai pasmerkti Rusijos ir Baltarusijos veiksmai bei agresija Ukrainoje. Mes būsime vieni iš tų, kurie labai aktyviai agituosime šalinti tas federacijas iš organizacijos“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ teigė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Spaudimą diskvalifikuoti rusus ir baltarusius LKF atstovai krepšinio bendruomenei galės daryti gegužės 21 dieną Vilniuje, kai vyks „FIBA Europe“ generalinė asamblėja.

Federacija turi ir kitų darbų. Vienas jų – sudėlioti Lietuvos vyrų rinktinės pasirengimo tvarkaraštį prieš nenumaldomai artėjantį Europos čempionatą, startuosiantį jau rugsėjo 1-ąją.

„Rinktinės planas jau yra užbaigtas. Po geros savaitės vyks LKF asamblėja, po jos – „FIBA Europe“ generalinė asamblėja. Tarp šių renginių mes ir pristatysime ne tik vyrų rinktinės pasirengimo, bet ir rungtynių planą. Visa vasara jau suplanuota. Ir taip: nei Rusijos, nei Serbijos, nei Baltarusijos tarp mūsų varžovų tikrai nėra“, – patvirtino M. Balčiūnas.

O dar kitos, 2025-ųjų, Senojo žemyno pirmenybės, kurias patikėta surengti Latvijai, Suomijai, Kiprui ir Ukrainai, dėl dabartinių pasaulį purtančių aplinkybių gali užsukti ir į Lietuvą.

„Kalbėjome apie šią situaciją su FIBA. Ji solidariai šią vietą ir toliau laiko Ukrainai, bet mes iškart informavome, kad jeigu reikės vieną šeimininkių pakeisti kita šalimi, galbūt net be konkurso, tai mes esame pasiruošę. O jeigu bus naujas konkursas, tikrai dalyvausime. Kol kas jokių žingsnių nėra, tiesiog FIBA palaiko Ukrainą ir tikisi, kad čempionatas vyks ir joje, nors, aišku, visi mes suprantame, kad tam nėra daug galimybių.

Taip pat pranešėme FIBA, kad norime būti 2027 metų Europos moterų krepšinio čempionato dalimi arba net viso turnyro organizatoriai. Jie jau tai pasižymėjo ir mums teiks prioritetą. Manau, kad Justės Jocytės karta tada jau bus pačiame savo jėgų žydėjime ir mes galėtume tikėtis sėkmės“, – tikino LKF generalinis sekretorius.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją